Thursday, May 10, 2012

RESEPI NASI GORENG "PANAS HATI"

ASSALAMUALAIKUM
"Nasi goreng panas hati" ?pelik kan nama ni kn! haaa ni xde kat memana tau aku yang mereka sendiri! haha...kenapa  "panas hati"? tadi aku masak nasi lepas 40 minit nak g tengok nasi siap lagi ka x lepas tgk nahhh rupanya tak tekan cook sampai bila nak masak kan klo cmtuh..haha...oleh sebab terlalu lapaq sangat2 dah rasa sedikit kecewa distu...haha...akhirnya terjadi lah nasi goreng ciptaan aku sendiri iaitu "nasi goreng panas hati"

resepi nasi goreng panas hati
bahan-bahan
- nasi putih
-cili boh (cili kisar)
-perisi nasi greng adabi
-cili padi
-bawang besar
-bawang putih
-garam
-telur sebiji
-ikan bilis

cara-cara membuat
1-panaskan minyak dan masukkan bawang putih, serta cili kisar masak sehingga bau aroma..(ahks)
2-kemudian masukkan perisa greng adabi ,bawang besar ,ikan bilis dan pecahkan sebiji telur sehingga masak..
3-setelah sebati masukkan nasi dan kacau sehingga rata kemudian masukkan sedikit garam sebagai penambah perisa...akhir sekali msukkan cili padi yang telah dipotong..
4-biarkan selama beberapa minit dan siap!! haha

p/s: haha dah berangan nak jadi blogger masakan plak...sory ea just mencuba!! selamat mencuba..toink2

YANG BELUM JOIN CONTEST KE2 HAZWAN HAIRY KLIK DISINI
HADIAH BERNILAI HAMPIR RM105 UNTUK DIMENANGI

11 comments:

[PCL] said...

mmg panas hati kalau tak dpt nk rasa nasi grg sempoi tuh..

hairy said...

@pcl: betul2..haha...nk bg pn jauh..hahaha

Pezol Stylez said...

sedappppppppppppp!!

MawardiYunus said...

woot macam best jer

kura said...

haritu awalscha. skrg panas hati pulak. macam macam! hahha

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhhhhhhh org bujang masakkk seyhhh
lapa2..nk rase gakk
ahahaha !

hairy said...

@mawardi: best weh pedas n sdp...haha

hairy said...

@kura: haha setiap apa yg berlku pasti ada nma..haha

hairy said...

@cik eyla: haha nk wat cmna kn fmly jauh jd tuh saja yg mampu wat..mai2

nur_za said...

nasi grg rsa cinta 1..kkeke

Nurfara Hani said...

haha. ingatkan nasi goreng ape lah yang pelik sangat nama tuh