Monday, May 28, 2012

TIPS MEMIKAT HATI LELAKI

ASSALAMUALAIKUM...
Walawehh!! lama dah xbuat entry tips-tips untuk dikongsikan bersama korang...Ok untuk entry nih aku sediakan kat korang (perempuan) yang single ( ada lagi ke yang single? ) 15 tips untuk memikat hati lelaki-lelaki kacak, ansem ,comel di luar sana.

1. Jujur dan sentiasa merendah diri
2. Jangan terlalu mengongkong
3. Mempunyai tingkah laku yang sopan dan lemah lembut
4. Pandai memasak kerana lelaki suka orang memasak (ehem)
5. Jangan bersikap jual mahal apabila berada bersama
6. Berpewatakan menarik mampu menarik minat lelaki ( jangan terlalu serabai sangat )
7. Jangan bandingkan "dia" dengan lelaki-lelaki yang pernah anda kenali
8. Jangan bercakap benda yang tidak berfaedah kerana lelaki akan bosan
9. Menghormati dirinya , keluarganya dan teman-teman rapatnya
10. Jangan terlalu menunjukkan yang kamu tu baik dan sempurna
11. Jangan perasan yang kamu ini mempunyai wajah yang jelita
12. Sentiasa bercakap lemah lembut
13. Jangan bersikap terlalu kuno seperti baru kenal dunia maya ni (haha)
14. Jangan terlalu mengada-ngada dan gedik-gedik bila berjumpa..
15. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata romantik...( ehem-ehem)

Simple-simple ja entry tips aku wat hope korang selamat mencuba yea kaum-kaum wanita yang lelaki tunggu next entry..hehe...sekadar berkongsi -peace-

23 comments:

Selendang Merah said...

guwa suka perempuan yg brutal...mohon jdkan tips yg kew 16 plizz..ahaha

haNa said...

terbaikkk HAHA :D

Cik Zeeta said...

bgus2.. tips yg b'guna.. tp ikowt juga laki tu nk jns pompuan mcm mne..hhuhu

Ardini Izzati said...

Hahahah. Baguih betul tips2 kat sini. Boleh jadi pakar motibasi ni. Kasi buat buku pelbagai tips laa tau. Haha. Hebakk retiss! Tak bla dengan part perasan cantik tu. Hahhaha :D

kura said...

number 8 yeke? gua lagi suka pompoan dok ckp merepek2 dari benda berfaedah. hahha

.: iEyLa :. said...

eheemm2...tips berguna..hikhik

Fiza Suhaimi said...

Nice tips.. Boleh guna pakai ni.. ^_^v

Mr.She said...

saya single lagi. saya tunggu abam retis ni masok minang. hahaha *tipu*

okbye! :D

@ deqla manjew said...

sy dah berkahwin...thanks ya...info yg menarik...

Pecinta pink^^ said...

owh..macam ni eh nak pikat laki..baru tahu..banyak step ni..hakhak

mirmashi94 said...

kalau ikut, tak ke jadi fake, hipokrit? haha. lelaki tak suka gak kan girl girl yang fake. haha.

Sally Yatiey said...

Nice tips. Boleh lah try memikat hati lelaki selepas ni. hahaha :D

Nur Shuhada said...

wah2..nice entry..thank for sharing :D

farah.fauzi said...

wallaweyh..terbaekk .. :D

FITRAH JAMIL said...

huhu mmg bergune. thx singgah blog fitrah td. :)

ctk said...

lau nk pikat pompuan pon cmtu jugk ...ehehehe

[ miSsNanA ] said...

acece tips ni khas untuk siapa yang berminat gan hencik hairy jelahkan..kikiki :D

nur azimah said...

hehe..
ni ke tips cik hairy nk bg tu??
terima kasih ^^

Cik Semut... said...

miawww..*wat muke kucen gatal nak mengawan..haha;p

rAIHan said...

singgah tgk tips..=)
hehe..

DilaMilin said...

Yang no 15 tu, lelaki pun kena romantik jugak. :)

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

perhhhhhhh berguna betol nie
tp yg 15 tu ad0ooiii x reti la bahaha

Anonymous said...

tapi aku nie takot la nak bersemuka dgan lelaki..nak2 nak memulakan langkah pertama . .selalu boy yang aku syok uh kena caras dengan member . .doyaii~ bagi arr first tips . .hu hu hu