Thursday, May 3, 2012

NEXT TOP BLOGGER 2 : ABOUT ME


Assalamualaikum...
serius aku xsangka aku boleh tersenarai dalam NTB musim kedua  tuan punya blog AWIE OMAR ni...Terima kasih ea bro sbb listkan blog aku sekali...hehe...actually NTB yg pertama dulu aku x bp nak follow sgt pun maklumlah bz cm menteri then dah tersenarai ni aku jd blur sgt ok!! ape aku nak buat nth... dgn keadaan yg msih blur2 lagi aku join ja lah yg mana aku tau so aku sahut cabaran main game nih menang ke kalah ke adat pertandingan kan..haha...

Back-up?
backup singger ker?haha....okey aku digandingkan dgn seorang blogger lain iaitu HAREEZ HAIKAL ...EH!! sama nama cam ank mak angkat aku plak aka adk aku lah...hehe..
untuk si "partner" aku ni sama-sama lah bantu membntu ea..aku ni xde lah hebat mna pn klo bersatu pasti meletop gedabomm punya.. haha

Ni bukan game yang mcm dlm cita "THE HUNGERS GAME " tuh okeh..xde nak bertembak-tembak ngan peserta lain..bersaing secara sihat la kan..ngee

Untuk entry ni dikira sebagai TUGASAN IMUNITI... so untuk imuniti ni JIKA aku menang aku akan LEGA sbbnya xkan dsingkirkan bg 2 mggu seterusnya... ( semua blogger hebat harapan lah aku mimpi sjo)
Apa yang aku perlu buat adalah BIODATA DIRI AKU....
(teringat zaman kekanak dulu..haha)


NAMA PENUH/NAMA SAMARAN :
Mohamad Zulhairy Bin Mahmud /  Hazwan Hairy
(kenapa hazwan? sbrnya tu nama adk aku yg bongsu oleh sbb aku yg cari nama tuh untk dia so aku rasa suka then aku gabung lah nma aku n nama dia..meletop kan! haha...)

UMUR:
23 tahun 1bulan 17hari

ASAL:
Anak jati Pulau Pinang Pulau Mutiara tp menetap di Damansara

PEKERJAAN/PELAJAR:
Kerja uruskan perniagaan sendiri

HOBI :
Karoake (cita-cita nak jadi penyanyi ) haha, bowling, menonton wayang, badminton

MULA BERBLOGGING :
Acctually aku mula berblogging FEB 2011 tapi bukan blogger sejati lah..kdg2 ada entry kdg2 xde..Then aku stat berblogging sepenuhnya OKTOBER 2011 klo x caya meh tgk  senarai ni..haha
FEBUARI : 3 ENTRY
MAC        : 4 ENTRY
APRIL      : ENTRY XDE LANGSUNG
MAY        : 1 ENTRY
JUN          : ENTRY XDE LANGSUNG
JULAI       : ENTRY XDE LANGSUNG
OGOS       : 8 ENTRY
SEPTEMBER  : 6 ENTRY
OKTOBER     : 36 ENTRY
NOVEMBER  : 20 ENTRY
DISEMBER    : 30 ENTRY

BLOG PILIHAN :
ofcoz lah sifu aku yang banya tolong aku dalam dunia blogging nih dri aku xtau pape smpai lah aku terlebih tau..haha
PEZOL STYLEZ

WARNA KESUKAAN:
Hitam, merah , putih (tema bilik )
hijau , purple (baju)

RANCANGAN TV KESUKAAN:
apa-saja tentang nyanyian dan benda-benda yang mencabar..contoh :explorace

PILIH SATU BARANG UNTUK DIBAWA MASUK HUTAN:
Of coz aku akan bawa mancis...kalau xde mancis xblh nak buat api, jerang air untuk masak megi jadi mancis sgt2 perlu jika kita masuk hutan...


p/s: simple& padat kan? janji orang paham kira dh okeh lah tuh...hehe

19 comments:

noorniey Azman said...

lah. 23 dah umo nyaa. nampak muka adik2 jeh . haha . good luck oke xD

hairy said...

@noni : alamk!! kntoi umr..haha...muka nmp muda tp dh tua..haha mekasih noni... :-)

Syakir Rahman said...

hahaha....hazwan pon boleh ^_^

hairy said...

@syakir;haha ramai ja pggl hazwan dh pakai sgt lma...haha

Hafeesz Amran said...

Goodluck ntok NTB..best NTB nie :)

Cik Puan Muda Umi said...

dari segmen yg sama..salam kenal..:)

[PCL] said...

gud luck bro...sempoi !! bila2 jmp bole kita sembang2.

kura said...

3 bulan langsung tak ada entry. style style. hahha

Pezol Stylez said...

knp mancis? nti hujan..basah la pulak mancis tuh.. bwa lighter lg ok kot...haha

hairy said...

@hafeez amran: tq bro..saja nk cuba nasib..haha

hairy said...

@cik puan muda: salam knl..gudluck ok..hehe

hairy said...

@pcl:u to bro gudluck...sama2 kita mencuba..hehe

hairy said...

@kura: haha dulu xtau lagi pasl-pasl blog nih..blog pun nmpk huduh ja..org nk follow pn xterngin..haha

hairy said...

@pezol: sifu! mancis tuh smpan dlm plastik xbsah..lighter pn sama klo ujan xleh guna trus..klo mancis blh jemur...haaa..survivor ktanya jd kena ikut zmn dedulu lah..haha

NisaAdnan said...

HYE GANG! GOOD LUCK YAWW :)

Awie Omar said...

TERIMA KASIH sebab buat tugasan ni :D hari tu tanya ni : LAST DATE BILA UNTK EPISOD PERTMA..XNMPK ...
okay episod 1 memang takde. entri sekarang untuk episod 2 nanti. iaitu dari 1/5/12 - 7/5/12 okay :D

! Arjunakirana ! said...

fight nieeee huahuauha aku kumpulan merah huahuaha

Rozuan Ismail said...

singgah dari segmen yg sama

Hareez Haiqal ™ said...

heyy babe!!!
my partner!!