Friday, May 4, 2012

AKU SGGUP BERKORBAN NAK DPTKAN NI.KORANG?

CATATAN NIK NUR MADIHAH
Assalamualaikum...
"catatan hati Nik Nur Madihah"
korang pernah dengan buku nih? .. or korang pernah dengar nama Nik Nur Madihah sekitar hujung tahun 2008 nama beliau gah diperkatakan oleh orang ramai , surat-surat khabar, laman-laman blog kerana beliau merupakan pelajar cemerlang SPM2008... Acctually aku baru ja beli buku "catatan nik nur madihah" ni selepas aku terbaca dalam novel yang bertajuk " i want to be a writer " di tulis olh Ummu Hani Abu Hassan.. Didalam novel tersebut beliau menceritakan tentang buku ini serba sedikit perjalanan hidup madihah.. jadi oleh sebab aku nak tahu semua rahsia kejayaan dia, kesusahan dia dalam kehidupan sebagai orang yg miskin sehingga di berjaya menjadi pelajar cemerlang spm yang memperolehi 20A ... aku terus pergi cari di kedai-kedai buku..merata aku cari akhirnya aku dapat juga ..tu pun tggl last ja..
Aku sarankan kepada mereka yang nak amik SPM tuh berkorban lah rm25.90 untuk dapatkan buku nih then baca kisah-kisah hidup nik nur madihah ni dari kecil smpai lah beliau menjadi orang yg berjaya dalam hidup. kisah hidup beliau buat aku sebak sgt betapa susahnya kehidupan seharian...nak tahu lebih lanjut sila beli dengan segera...pasti anda berpikir sejenak...hehe
I WANT TO BE A WRITER

P/S: AKU PEMINAT NOVEL..HEHE

11 comments:

Syakir Rahman said...

aku minat membaca :)

Pezol Stylez said...

nak pinjam!!

hairy said...

@syakir: blogger mesti lah kan..haha

hairy said...

@pezol: best ok! rsa nyesal tetber xnak stdy dulu elok2..haha..amik2

[PCL] said...

bagus baca buku2 yg elok utk tambahkan ilmu...maka ilmu yg elok jugalah kita dapat nt insyaallah.

M said...

nnt nak suruh cgu PSS beli... bleh bagi motivasi pd pelajar sek sy :D
thanks Hairy

kura said...

spm gua dah hancur. let bygone be bygone. hahha

noorniey Azman said...

dy pernah dtg skolah noni bagi ceramah :)

Awie Omar said...

remaja sekrng kena banyakn baca buku macam ni lah, bukan nya novel2
cinta.

Awie Omar said...

remaja kena banyakkan baca buku macam ni lah, bukannya novel2 cinta

Nurfara Hani said...

belom beli lagi buku ni. teringin nak bace. ada baca buku nadiah amirah?