Sunday, October 16, 2016

PCLO CAFE COFFEE & CHURROS

CHURROS | NACHOS

Minum petang awal hari ni.Tak mau cakap banyak sebab nak taip panjang idea pun tak datang datang macam sebelum ni.Otak macam dah beku untuk menaip blog.haha.

Boleh cuba menu petang ni di Pclo Cafe, The Curve Mutiara Damansara. Menu simple yang sangat sedap.Kami cuba Chuross & nachos sahaja.

                                         


Kalau nak tengok menu menu lain boleh follow ig kami.

Ig: @hazwanhairy
Email: hazwan943@yahoo.com.my

PCLO CAFE COFFEE & CHURROS

CHURROS | NACHOS

Minum petang awal hari ni.Tak mau cakap banyak sebab nak taip panjang idea pun tak datang datang macam sebelum ni.Otak macam dah beku untuk menaip blog.haha.

Boleh cuba menu petang ni di Pclo Cafe, The Curve Mutiara Damansara. Menu simple yang sangat sedap.Kami cuba Chuross & nachos sahaja.

                                           

Kalau nak tengok menu menu lain boleh follow ig kami.

Ig: @hazwanhairy
Email: hazwan943@yahoo.com.my

Sunday, October 9, 2016

MR KABAB & BIRYANI PUTRAJAYA




MR KABAB & BIRYANI PUTRAJAYA | NASI ARAB DI PUTRAJYA

Kepada yang pergi putrajaya tu mesti singgah Mr.Kabab & Biryani untuk merasa menu arab yang popular di siti. Harga yang di tawarkan amat berpatutan.

Menu yang disedikan sangat banyak tau,kalau time lapaq pergi sini aku rasa semua benda nak cuba.haha.Yang penting semuanya sedap.Kami try kebab, nasi biryani kambing dengan salad udang.
                                     


Lokasi:                                 
Jalan Diplomatik 3/1,
Presint 15,
Wilayah persekutuan Putrajaya.

Waktu Operasi:
11pagi-11.30mlm



Friday, September 23, 2016

KEBAIKAN PERFECT SKINZ

Kelebihan perfect skiz untuk kulit wajah anda.Rasai lah perubahan pada kulit wajah anda seawal 3 hari.



                             
Kelebihan Facial Soap:
*menanggalkan kotoran kulit.
*menanggalkan set kulit mati.
*melembabkan kulit,
*mengandungi Vitamin E.

Kelebihan Day Cream:
*pelidungan cahaya UV
*memutih & mencerahkan kulit.
*menghilangkan tanda penuan & garisan kedutan pd kulit.

Kelebihan Night Cream:
*memutih & mencerakan kulit.
*mengembalikan keanjalan kulit.
*menghapuskan jerawat,parut & jerawat halus.

Kelebihan Magic Serum:
*memudarkan parut dan jeragat.
*menjadikan kulit lebih lembut &pinkish & glowing.
*menghilangkan eye bag.

    


Friday, June 17, 2016

KELEBIHAN WALTER POMADE

KELEBIHAN WALTER POMADE 

KELEBIHAN WALTER POMADE,WALTER POMADE,POMADE BUKIT MERTAJAM,POMADE MURAH,PEMBEKAL WALTER POMADE

KELEBIHAN WALTER POMADE | WALTER POMADE

Walter pomade adalah sejenis minyak rambut wax yang tidak asing lagi di Malaysia. Pelbagai jenama pomade sudah berada di pasaran Malaysia. Di sini nak memperkenalkan pomade Bukit Mertajam atau walter pomade yang korang boleh dapat kan dengan segera.



Kelebihan walter pomade yang orang belum tahu lagi.

Kelebihan Walter Pomade
- Lebih stylo dgn Walter Pomade -
> Rambut anda mudah dibentuk.
> Nampak lurus, kemas & bersinar.
> Mudah dibilas dgn air.
> Bau grape






COD : Damansara Damai & Sg Buloh
(lain- lain downtown cheras & permaisuri)
COD : Bukit Mertajam ,Perda Penang & Kulim ,Kedah .

Harga : Rm35
Postage : add Rm5 (sm) Rm9 (ss)

Whatapps014-9036897( hafiz ) 012-3367702( hairy )

INSTAGRAM :




PERCUMA: STIKER.





Saturday, May 21, 2016

PAKEJ PERCUTIAN KE KOH SAMUI

PAKEJ PERCUTIAN KE KOH SAMUI


Pakej bajet percutian ke Koh Samui,Thailand kepada sesiapa yang berminat untuk bercuti dengan mengambil pakej boleh berhubung dengan nombor yang terdapat pada gambar.


Pakej merupakan benda yang mudah untuk anda pergi bercuti sebab dah tak perlu untuk pikir tentang penginapan,pengangkutan,tempat untuk melawat dan sebagainya.




Instagram:@hazwanhairy
Email:hazwan943@yahoo.com.my

Friday, May 20, 2016

PAKEJ PERCUTIAN KE KRABI

PAKEJ PERCUTIAN KE KRABI

Amik mood nak update blog dengan hp sahaja ni almaklumlah nak pegang pc pun dah tak sempat.Percutian pun tak sempat nak update.

Last update masa pegi pangkor tu pun 1 entry sahaja.Okeh lah nanti smbung lagi.

Untuk entry ni nak perkenalkan pakej percutian ke Krabi ,Thailand.

Kalau berminat nak pergi sana dengan pakej murah boleh call no hp tertera di gambar.

                       





Instagram: @hazwanhairy
Email:hazwan943@yahoo.com.my


Thursday, March 24, 2016

PRINTING TSHIRT MURAH | BANNER TSHIRT PRINTING IH

PRINTING TSHIRT MURAH | CETAK BAJU MURAH | PRINTING BAJU MURAH



Banner baru untuk facebook like. Kepada yang mencari perkhidmatan cetakkan banner , bunting dan sebagainya boleh berhubung dengan no di bawah.



Whatapps: 0129047287 ( along )

Printing baju murah | Di sini saya nak memperkenalkan tempat untuk sesiapa sahaja yang sedang mencari perkhidmatan mencetak baju / printing baju untuk individu, sekolah, persatuan, kumpulan dan sebagainya.


Tshirt printing IHMenyediakan perkhidmatan silkscreen baju, heatpress, sulam , menjahit baju muslimah, menjahit baju raglan dan segala jenis design baju yang korang nak buat.Harga yang berpatutan dan terus dari kilang.

Harga serendah RM10 mengikut terma dan syarat. Jenis-jenis baju seperti cotton, jersey , baju berkolar , berzip dan bermacam-macam lagi.So korang boleh terus berhubung dengan  Tshirt printing IH.
INSTAGRAM 


INSTAGRAM @TSHIRTPRINTING_IH

Sebarang pertanyaan korang tengok butiran di bawah ini..

Link FB :  TSHIRT PRINTING IH
No hp    : 0129047287 / 0123367702
Lokasi   : Main Office Sg Buloh & Damansara
Tempahan : Postage seluruh Malaysia , walk in  atau COD 

Untuk lebih contoh boleh tengok dekat page TSHIRT PRINTING IH.



Email : hazwan943@yahoo.com.my
Instagram : @hazwanhairy

KELEBIHAN WALTER POMADE

KELEBIHAN WALTER POMADE | WALTER POMADE

Walter pomade adalah sejenis minyak rambut wax yang tidak asing lagi di Malaysia. Pelbagai jenama pomade sudah berada di pasaran Malaysia. Di sini nak memperkenalkan pomade Bukit Mertajam atau walter pomade yang korang boleh dapat kan dengan segera.


Kelebihan walter pomade yang orang belum tahu lagi.

Kelebihan Walter Pomade
- Lebih stylo dgn Walter Pomade -
> Rambut anda mudah dibentuk.
> Nampak lurus, kemas & bersinar.
> Mudah dibilas dgn air.
> Bau grape


COD : Damansara Damai & Sg Buloh
(lain- lain downtown cheras & permaisuri)
COD : Bukit Mertajam ,Perda Penang & Kulim ,Kedah .

Harga : Rm35
Postage : add Rm5 (sm) Rm9 (ss)

Whatapps: 014-9036897( hafiz ) 012-3367702 ( hairy )

INSTAGRAM :



PERCUMA: STIKER.






Friday, January 15, 2016

MAGIC SLIMS KHAI & ROSMA DI E FEST 2016 KULAIJAYA JOHOR

MAGIC SLIMS KHAI DAN ROSMA | KARNIVAL DI JOHOR JANUARI 2016 | MENCARI VENDOR DI E FEST 2016 | MENCARI VENDOR | KARNIVAL JUALAN 2016 | KARNIVAL PAMERAN 2016 


Magic Slims Khai dan Rosma | Khai dan Rosma akan turut serta di dalam Karnival Usahawan 2016 yang akan di adakan di Hutan Bandar Putra , Kulaijaya johor pada 29.1.2016 sehingga 30.1.2016 ( Jumaat , sabtu dan ahad ). 




Magic Slims merupakan produk kesihatan yang diasaskan oleh Khai dan rosma dan merupakan produk yang mempunyai pelbagai keistimewaan yang mampu :
- Menghancurkan lemak-lemak degil
- Membantu mengecilkan peha, lengan, pinggang & punggung.
- Mengempiskan perut
- Memberi bentuk tubuh yang ideal
- Melancarkan sistem pencernaan
- Menyingkirkan toksin
- Mencerah dan melicinkan kulit
- Membekalkan tenaga yang semula jadi
- Menghilangkan sakit lutut dan sendi.


Boleh datang beramai-ramai di booth Khai dan Rosma untuk lebih lanjut ok..Jumpa di sana nanti.

website : http://www.krsuccessful.com/



Karnival yang akan mengabungkan lebih 60 vendor dengan pelbagai barang jualan, pameran ,pertandingan dan sebagainya.

Terdapat juga booth untuk Usahawan Industri Kecil Sederhana yang turut sama menjayakan karnival usahawan ini.Kepada penduduk di sekitar johor boleh datang beramai-ramai di Hutan Bandar Kulai , Johor untuk memeriahkan karnival dan pelbagai jenis produk akan di pamerkan brserta aktiviti-aktiviti menarik.
DETAIL E FEST 
Kepada peniaga-peniaga yang berminat untuk bersama-sama menyertai E FEST 2016 boleh hubungi no yang tertera di bawah dengan segera.

Detail 
Instagram : @boxeventproduction
No hp : 012-9047287
Lokasi : Hutan Bandar Putra , Kulaijaya Johor.
Tarikh : 29-31 Januari 2016
Facebook : boxeventproduction
Email : boxeventproduction@gmail.com




berminat nak di review di blog boleh pm detail di bawah.FREE sahaja!
Email : hazwan943@yahoo.com.my


Instagram : @hazwanhairy

Friday, January 8, 2016

PERJALANAN HIDUP BERDIKARI SELAMA 7 TAHUN


08/01/2009 - 08/01/2016 sudah genap 7 tahun aku merantau di negeri orang. Serba sedikit kisah perjalanan hidup berdikari nak di sematkan dalam blog ni.Mungkin tak seindah perjalanan hidup hampa tapi sangat bermakna buat diri aku ni. Sebab kenapa aku merantau macam hampa semua juga yang dapat tawaran belajar di mana-mana kolej , universiti yang jauh dari negeri asal hampa.

Macam aku selepas tamat pengajian di peringkat STPM amik keputusan untuk sambung belajar di sebuah pusat pengajian yang terletak di Damansara . Dapat offer belajar dalam bidang kejuruteraan allahmdulillah selesai sehingga konvo.



gambar tinggal yang ni ja gambar konvo hilang entah kemana masa pindah rumah.
Banyak dapat hadiah sampai kawan kawan jeling haha
Kisahnya bermula di sini lah macam mana aku mula merantau jauh dari family.Berbelas tahun hidup dengan mak abah mula-mula memang rasa berat hati tapi bila pikir masa depan so aku terima saja tanpa pikir banyak. Masa lepas SPM macam mana ntah tak boleh pikir msa depan tolak tawaran Universiti dan pilih untuk sambung STPM. Masa tu jiwa muda sedang memberontak dapat pulak motor hadiah abah lepas SPM so kehidupan mat rempit bermula.hahaha..



Enjoy tanpa berpikir apa-apa pun , yeala masa STPM sekolah macam biasa bangun subuh siap-siap pergi sekolah lepas tu pukul 1 balik macam biasa.STPM kalau nak cemerlang kena jadi ulat buku bukan calang calang orang boleh lepas dengan jayanya sekadar cukup makan sahaja Alhamdulillah bukan penamat di situ.

First time jejak di Damansara ni hanya pertolongan dari sahabat aku Syafiq sahaja, beliau lah yang banyak tolong masa aku mula-mula nak masuk study dulu. Mak abah memang tak hantar bukan tak nak hantar tapi aku sahaja tak nak dorang susah hantar jauh-jauh nanti aku sedih kalau berpisah.haha

Naik bas pergi Shah Alam umah syafiq ni sebab dia study dekat Shah Alam so bermalam di sana dan dia mintak pertolongan kawan dia keesokan harinya tuk hantar aku ke Damansara bagi daftar pelajar baru.Serius terima kasih banyak-banyak sebab tolong aku masa tu rasa sedih kot kenal pun tak si kawan dia tu ,dia pinjam kereta ayah dia tuk hantar aku.

Start dari situ aku dah mula hidup sorang-sorang di Damansara ni. Berjumpa dengan kawan-kawan baru yang sama-sama study di sini. Untuk batch aku tak ramai sangat student melayu yang ada beberapa kerat ja tu pun banyak perempuan so ada lah sedikit kawan-kawan lagi yang boleh rapat.Macam biasa kehidupan student duduk hostel , pergi study dan semua lah macam hampa juga.


Saudara ada juga yang tinggal area-area lembah klang ni tapi tak beberapa nak rapat dan kenal sangat depa semua.Jumpa along  so dia lah banyak bantu semasa proses aku di Ibu kota yang pesat membangun ni.Kalau nak cerita lebih panjang lagi aku rasa satu novel boleh dapat .haha.7 tahun kot.

Alhamdulillah abis study dapat tawaran practikal di Jabatan Kerja Raya Malaysia dekat area Komplek Kerajaan Jalan Sultan Sollahudin berdekatan dengan Bank Negara tu. 3 bulan practikal di situ lepas abis practikal bos rekeman kan untuk aku terus bekerja di situ so aku dapat tawaran terus sambung kerja di bahagian pengurusan korporat JKR. Time tu memang susah nak cari kerja kau memilih plak memang kau tak kan dapat kerja punya so aku tak cakap banyak terima dulu sbelum mintak kerja lain.
view dari opis JKR

Dapat tawaran kontrak selama 2 tahun di situ, tapi bidang tak sama macam aku belajar nak tak nak kena terima juga lah macam aku cakap tadi kan jangan memilih ambil sebagai pengalaman untuk masa akan datang. 2 tahun tu macam-macam lah aku belajar, macam tempat juga aku pergi, macam-macam orang aku kenal.

Meja yang semak..haha

Pasal kehidupan aku tak banyak yang menarik tak ramai kawan yang aku ada di sini. Dua Tiga orang sahaja yang kenal time tu tak nak lah cerita pasal kawan-kawan.haha Back to entry dalam masa aku kerja JKR tu lah aku start buat blog sebagai teman aku bila aku tak dak apa-apa nak di buat. Aku tulis blog macam hampa semua sehingga lah sampai satu tahap blog aku sangat femes pada masa tu.haha

Sekejap saja femes sebab time tu aku busy pulak dengan kerja lain. Orang kata buat banyak kerja dalam satu masa. Dalam time kerja aku juga buat 4 time jualan barang melalui online. Buat jualan tshirt masa tu aku dropship sahaja seronok-seronok tambah pendapatan then ada la beberapa jenis lagi aku buat.

Lama kelamaan dan jadi best pulak berniaga secara online.Kau boleh rasa berbeza gaji kau dapat dengan hasil 4 time kau dapat.Syukur alhamdulillah pada masa tu.Lama juga berpikir nak sambung kontrak lagi ke tak selepas 2 tahun atau pun tak. So kesudahannya aku tamatkan sahaja kontrak dan fokus pada pernigaan dalam talian ni.Amik risiko sangat time tu nak buat camna kau kena pikir mana satu boleh buat.

Sambil berblogging sambil buat online bisnes boleh tahan bestnya , Kumpul punya kumpul duit Alhamdulillah dapat lah memiliki sebiji kereta dengan hasil titik peluh aku sendiri.Selepas setahun aku amik risiko lagi sekali untuk buka kedai dan juga opis secara kecil-kecil untuk letak produk dan tempat untuk cetak baju diberi peluang juga untuk ada kedai dan opis sendiri walaupun sekadar untuk melengkapi.Itu peluang yang Allah dah beri dekat aku setakat ni.
2 harta yang cukup bernilai.

Bila bercakap pasal berblogging ni banyak juga kenangan manis yang aku dapat di antaranya dapat ditemuramah untuk di muatkan dalam Utusan Malaysia ( Citra Orang Muda ) Blogger pilihan Utusan Malaysia.Dapat masuk papaer uols!! haha .Selain tu ada berbepa kenangan manis macam dapat kenal ramai blogger lain, dapat masuk event macam-macam dan semua lah.

Utusan Malaysia 2012 dimana titik permulaan berblogging mula naik

Untuk perniagaan bisnes online ni juga terpilih untuk di reiew dalam Utusan Malaysia mengenai produk yang di hasilkan untuk jualan.Tu juga merupakan kenangan manis yang tak kan pernah aku lupa sampai akhir hayat.Terima kasih kak sya & Abg degun sebab sudi terima kami.

produk tshirt yea bukan berangan nak jadi model .haha


Macam-macam lagi lah cerita kalau nak di kongsi dekat sini.Aku pun rasa macam penat sangat jari menaip.haha.Dalam hidup berdikari ni kau perlu ambil risko dalam apa juga situasi, kau kena kuat untuk tempuh kehidupan kau yang akan datang, kau kena tabah bila kau kena macam-mcam dari kawan kau, kau akan lebih kenal dalam erti berkawan, dan semua lah.


Secara jujur Alhamdulillah perjalan hidup aku di Selangor sudah cukup untuk aku rasa bersyukur ke hadrat Allah sebab beri peluang aku untuk berdikari sendiri, cari duit sendiri, susah senang macam mana nak hidup, aku dapat kenal erti usaha untuk mendapatkan sesuatu, Terima kasih Ya Allah atas semua yang di berikan kepada aku selama 7 tahun aku tidak tinggal bersama family.Mungkin perjalanan hidup kita berbeza tapi sentiasa lah bersyukur dengan apa yang ada.

Terima kasih tak terhingga sampai tak tau nak balas macam mana dah to along sebab banyak gila support dan tolong untuk proses design dan semua benda lah, kalau taip banyak sangat-sangat.Jutaan Terima Kasih !!


JUM FOKUS 2016!!!! FOKUS & SMART WORK! CHAIYOKKK SEMUA BOLEHHH!~~







Blogger
Copyright : www.hazwanhairy.my
Email : hazwan943@yahoo.com.my
Instagram : @hazwanhairy

Thursday, January 7, 2016

KARNIVAL DI JOHOR JANUARI 2016


KARNIVAL DI JOHOR JANUARI 2016 | MENCARI VENDOR DI E FEST 2016 | MENCARI VENDOR | KARNIVAL JUALAN 2016 | KARNIVAL PAMERAN 2016 



Karnival jualan 2016 | Karnival Keusahawanan 2016 akan  diadakan di Hutan Bandar Putra , Kulaijaya  Johor pada bulan 1 2016. Karnival yang akan mengabungkan lebih 60 vendor dengan pelbagai barang jualan, pameran ,pertandingan dan sebagainya.

Terdapat juga booth untuk Usahawan Industri Kecil Sederhana yang turut sama menjayakan karnival usahawan ini.Kepada penduduk di sekitar johor boleh datang beramai-ramai di Hutan Bandar Kulai , Johor untuk memeriahkan karnival dan pelbagai jenis produk akan di pamerkan brserta aktiviti-aktiviti menarik.
DETAIL E FEST 
Kepada peniaga-peniaga yang berminat untuk bersama-sama menyertai E FEST 2016 boleh hubungi no yang tertera di bawah dengan segera.

Detail 
Instagram : @boxeventproduction
No hp : 012-9047287
Lokasi : Hutan Bandar Putra , Kulaijaya Johor.
Tarikh : 29-31 Januari 2016
Facebook : boxeventproduction
Email : boxeventproduction@gmail.com



KAWASAN EVENT 

LAYOUT BOOTH


berminat nak di review di blog boleh pm detail di bawah.FREE sahaja!
Email : hazwan943@yahoo.com.my
Instagram : @hazwanhairy

RESEPI AYAM GORENG BLACKPAPER



Resepi ayam goreng black paper | Resepi kali ni sangat mudah di buat dan pantas tuk di siapkan. Kalau hampa rasa malas-malas nak masak tapi terasa nak masak boleh lah cuba resepi ayam goreng black paper. Bahan- bahan yang diperlukan untuk resepi ni pun tak banyak  cuma perlukan RM10 sahaja boleh makan dua orang.hehe

resepi ayam goeng black paper 

Bahan-bahan:
- Ayam ( bahagian mana-mana pun tak apa ikut tekak masing-masing )
- Sos Lada hitam 
- Serbuk lada hitam 
- Garam
- Bawang Putih
- Bawang Holland
- Daun Bawang 
- Minyak masak 
- Air

Cara-cara penyediaan:
- Goreng ayam terlebih dahulu separuh masak atau masak terus pun tak apa.Kalau aku biar masak terus sebab rangup.haha
- Tumiskan bawang putih
- Selepas kekuningan masukkan sos lada hitam bersama serbuk lada hitam .
- Masukkna sedikit air agar tak pekat sangat.
- Tunggu 5 minit sehingga mendidih then masukkan ayam yang di goreng tadi bersama-sama dengan bawang holland dan daun bawang.
- 2minit sedia untuk di hidangkan.

Simple kan? tak sampai 10 minit nak buat dan xsampai RM10 untuk resepi ini. Save bajet itu penting untuk tahun 2016.haha. Selamat mencuba ..






Blogger
Copyright : www.hazwanhairy.my
Email : hazwan943@yahoo.com.my
Instagram : @hazwanhairy

Monday, January 4, 2016

TIPS UNTUK BERJAYA

TIPS UNTUK BERJAYA 


Tips mudah untuk berjaya | Satu tips untuk berjaya , jangan ada sifat iri hati atau dengki dengan kejayaan orang lain. sebab itu rezeki dia, rezeki kau Allah bagi nanti. Cuma lambat dengan cepat sahaja mungkin bukan dari wang ringgit? kesihatan juga merupakan salah satu rezeki Allah kepada kita manusia.


Jangan mudah Putus asa dalam apa jua situasi paling penting mencuba! baru tau hasilnya..Kejayaan itu tidak datang bergolek , kita kena terhntuk beberapa kali di dinding barulah dinding itu akan pecah, atau mungkin kepala kita akan pecah, tapi saya tidak percaya kepada PUTUS ASA-Tun M





Friday, January 1, 2016

MENCARI VENDOR DI E FEST 2016 KULAIJAYA JOHOR


MENCARI VENDOR DI E FEST 2016 | MENCARI VENDOR | KARNIVAL JUALAN 2016 | KARNIVAL PAMERAN 2016 |

ENTRY MELEKAT 
NEXT ENTRY DI BAWAH


Karnival jualan 2016 | Karnival Jualan 2016 akan  diadakan di Hutan Bandar Putra , Kulaijaya pada bulan 1 2016. Karnival yang akan mengabungkan lebih 60 vendor dengan pelbagai barang jualan, pameran ,pertandingan dan sebagainya.

DETAIL E FEST 
Kepada peniaga-peniaga yang berminat untuk bersama-sama menyertai E FEST 2016 boleh hubungi no yang tertera di bawah...

Detail 
Instagram : @boxeventproduction
No hp : 012-9047287
Lokasi : Hutan Bandar Putra , Kulaijaya Johor.
Tarikh : 29-31 Januari 2016
Facebook : boxeventproduction
Email : boxeventproduction@gmail.com



KAWASAN EVENT 

LAYOUT BOOTH


berminat nak di review di blog boleh pm detail di bawah.FREE sahaja!
Email : hazwan943@yahoo.com.my
Instagram : @hazwanhairy

NURKILAN TAHUN BARU 2016

SELAMAT TAHUN BARU 2016





2015 melabuhkan tirainya,terasa begitu pantas masa berlalu.Bermacam dugaan dan rintangan pada tahun 2015.

Dugaan yang ku anggap sebagai kekuatan untuk lebih tabah mengharungi segala dugaan yang diberikan.Alhamdulillah di beri peluang untuk terus bernafas di tahun 2015.

2015 memori yang sangat indah pahit getir kehidupan mendewasakan aku agar lebih matang dan lebih untuk berjuang dalam kehidupan.

2015 tersemat kenangan indah dalam pasca kehidupan moden ini. Kenangan indah yang tidak akan sama sekali akan padam dalam pikiran.

2015 Sedih untuk meninggalkan mu kerana memori indah,pahit getir semua yang terjadi tidak akan sama untuk 2016.

2015 tamparan hebat buat semua semoga kita tabah untuk meneruskan kehidupan di tahun 2016.


Bila masuk tahun baru mesti pakat-pakat dok susun azam masing-masing kan termasuklah aku. Macam-macam azam boleh kita tengok dekat fb kawan-kawan kita ada yang nak kaya, nak beli kereta baru, nak kerja baru, nak najib dan rosmah undur ehhh dan macam-macam lah kalau taip 365 hari pun tak abis.haha

Azam tahun baru aku macam biasa saja
- Semoga di beri peluang untuk meneruskan kehidupan, kebahgian bersama-sama family.
- Semoga di beri hidayah untuk lebih dekat denganNya
- Semoga tabah mengharungi apa jua rintangan yang akan di alami dalam 2016
- Semoga dapat save duit banyak sikit 'say no to mewah lagi" haha
- Semoga mendapat keredhaan dalam pekerjaan
- Semoga murah rezeki di dunia dan akhirat
- Semoga dapat kawan yang baik-baik.
- Semoga aku tidak menyusahkan sesiapa.
- Semoga aku tak lupa asal usul
- Semoga dipermudahkan dalam perancangan apa jua yang di rancang
- Semoga dapat melangsaikan segala hutang yang ada.

Itu sahaja yang ada di dalam kepala hotak aku dan itu lah yang aku taip..


Buat keluarga:
Terima kasih atas sokongan yg diberikan tnpa sokongan mak abah adik2 tak kan mampu untuk meneruskan apa yang di lakukan.Korang adalah segalanya dalam hidupku.

Buat tersayang:
Terima kasih atas usaha mu yang banyak membantu dari semua segi jasaku ku kenang hingga akhir hayat.

Buat sahabat:
Terima kasih atas persahabatan yg korang beri walaupun jauh tp tetap di hati.

Buat Kawan:
Terima kasih sudi jadi kawan ku di dunia realiti mahupun dunia maya maaf andai terbuat salah dlm sedar mahupun x.


Selamat Tahun Baru 2016 
Selamat Tinggal 2015 
Pergilah duka pergilah derita semoga sinar baru 2016 menjelma dengan seribu kemanisan hidup.