Sunday, December 9, 2012

HAZWANHAIRY.COM BLOGGER PILIHAN UTUSAN MALAYSIA 8/12/12


BLOGGER.COM | BLOGGER PILIHAN UTUSAN MALAYSIA | HAZWANHAIRY.COM

1st sekali nak ucap jutaan terima kasih dekat kak ina aka wartawan ruangan Citra Orang Muda (COM) Utusan Malaysia yang sudi memilih hairy aka blog hazwanhairy.com sebagai Blogger Pilihan Utusan Malaysia 8/12/2012 untuk di temubual dan dimuatkan di ruangan blogger.com Cintra Orang Muda ( Com ).


Perhatian : BAJU GUA BUKAN PINK OK!
PENATACAHAYAAN JD KALER PINK. HAHA
1st time kena interview dengan wartawan weh sangat teruja, terkelu lidah nak bercakap tapi dengan keramahan kak ina, aku mampu abiskan interview ni dengan jayanya. Haaa dalam interview ni macam-macam yang kak ina tanya terutama pasal blog lah then apa yang menarik dalam blog.

Tujuan terpilih untuk di interview ni juga sebab untuk perkenalkan apa yang aku buat ketika berblogging dan dengan berblogging ni aku boleh dapat jana pendapatan so 2 in 1 kan?. Jadi itulah sebab kenapa aku di interview supaya orang lain boleh amik sedikit ilmu daripada aku kot..hehe...

Terselik bisnes yang aku buat ni, jadi dengan cara ni pembaca akan mula tahu apa yang aku lakukan ketika aku berblogging. Peluang yang aku dpt ni juga adalah 1 paltform untuk aku perkenalkan macam mana aku jana pendapatan melalui blog.

Dalam temubual ni produk makanan yang diketengahkan untuk semua pembaca. Menariknya susah nak jumpa org yg stdy Engineering ,kerja plak bhagian pengurusan then ada plak benda  lain yang dibuatnya haha .Kalau yang mana dah kenal aku lama mesti tahu yang aku ada buat 2 jenis bisnes kecil-kecilan berasaskan makanan dan graffic designer.Kalau nak tahu lebih lanjut korang dapatkan majalah utusan hari ni. 

Agak kekok sikit bila sesi shoot ngan akak photografer tu ( lupa nama ) , aku kalau depan kamera memang akan rasa kekok, gelabah, malu tambah-tambah orang yang pro plak snap pic lagi lah, maaf lah kak kalau tak dapat bagi shoot yang terbaik saya bukan model..haha Mohon korang jangan gelak k kalau tengok gambar..haha..

Sekian saja entry kali ni thankz a lot again to kak ina & kak photografer tu sebab sudi beri peluang ni sangat-sangat teruja..

Ini adalah satu angan-angan aku juga lah weh alhamdulillah ternyata angan-angan boleh jadi kenyataan .Jadi korang semua jangan stop berangan ok mana nak tau kalau ada rezeki apa yang korang angan kan tu jadi kenyataan ^_^

klik page ni ----> Citra Orang Muda (COM)

 Nak join contest kalender eksklusif  dari saya klik sini ----> contest-kalender-2013-eksklusif.




104 comments:

Cik Fie said...

congrate ^_^

Emas Putih said...

Wahhh so proud of u :) Tahniah Hazwan Hairy :) Keep it up.

Kaki Sembang said...

tahniah bro...terbaik

Remy hazza said...

tahniah hairy..... remy dah dptkan paper nie tadi .....makin femes ler lepas nie.....

djdanchef said...

tahniah hazwan.. sedikit sebanyak telah memberi inspirasi kepada blogger-blogger lain! tahniah :-)

HanaNabihah said...

Hai abam pinky. ce senyum sikit. hehehe~ tahniah hery! makin2 berjaya dia. Alhamdulillah. InsyaAllah nk jd mcm hery jugak 1 day! =D

azifah yazid said...

bestnya... tahniah bro hazwan :)

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy....tahniah2 yer...wah bestnya dah jadi top n semakin popular la HH lepas ni yer...:)

p/s nak cari surat kabar hari ni la lupa plak mama nak membelinya...

hafiz hafizol said...

nanti masuk TV pulak.... :)

pelengkap rusuk kiri said...

tahniah ! hebat betul dapat masuk paper ye :)

teruskan berblogging :D

Siti Rohaida said...

wah..tahniah orang muda...hehe

boni kacak said...

pergh...gila terbaik bro..hehehehehe.. doakan pula aku menyusul lepas ni..hehehehe

kinara kinatara said...

antarkan kina surat khabar nyh satu..mau baca jugak...:)

Zaharah Jamilah said...

wah! retis dah sekarang ni

deq noor said...

first time jumpa awk memang pendiam. tahniah kerana berjaya keluar di utusan.. :)

^^eKaTiKaH^^ said...

tu dia..hehe.. tahniah hazwan..*belum sempat nak beli surat khabar lagi* hee :P

Nurfara Hani said...

congratz hery:) teruskan perjuangan anda..

Mas Zull said...

assalamualaikum Hazwan Hairy...tahniah2 yer mama dtg wat n3 utk hh...:)

http://maszull.blogspot.com/2012/12/tahniah-tahniah-buat-blogger-hazwan.html

Eiqa Almond said...

wahh.! tahniah2x.! :D

Si Matatajam said...

Akak yg tengok ni pun tumpang teruja...tahniah Hazwan Hairy...hi hi bestnya impian jd kenyataan...

miz ruha said...

oo... sebab tu suruh beli utusan hari ni ye...
memang baju hery nampak color pink.. >.<

tahniah sebab terpilih jadi blogger pilihan untuk utusan.. ^_^

Vanessa Leah said...

Whoa. Vee punya panjang lagi perjalanan kalau nak masuk dalam newspaper ni, lol :D Awal2 dah bagitau baju bukan kaler pink, hahaha.. Congrats bang Haz! Boleh jadi sifu Vee la ni kan?? :P

aimi adilah said...

pehhhhhh msk surat kahbar...

tahniah2 )

good job

cikmisi leen said...

congratz hery ! =) ~ keep it up, love ur blog ~

ezumie esbarisma said...

tahniahhh :)

Misz Fazie said...

wow masuk surat khabar! tahniah!

zanairin said...

kalau baju pink, ape salahnye.. okay ape jambu2.. :p

##congrats hh a.k.a abg retis.. :D

Dunia Wilma said...

Tahniah Hazwan...
Bestnya masuk newspaper...
Mesti Hazwan tertambah famous lepas nie ^_^

Steffany Daph said...

tumpang gembira utk u wan :D lpas ni boleh la tingkatkan lagi kemajuan blog. keep supporting ya. chaiyok2.

fifie said...

Tahniah HH, dah mula dikenali tu. Hehe. Rajin betul awak kan.

Maisarah Azmi said...

wa..bangga saya..hehe..walaupun xde kene mengena..tahniah bro..tringin nak masuk paper---->pasal blog

CikNana said...

wah wah..tahniah2..he

Princess Syazliyana said...

wahh best tak kene interview :3 hehehe

diana said...

sikit hari lagi ada la tawaran jadi artis...heheheh

Nur Asmida Bt Karim said...

wah .... congrats lah dah masuk Utusan :)

hananhadila said...

wah ! tahniah ! :D

elyna mirsada said...

tahniah le,hehe

Sally Yatiey said...

Wahhh..bestnya. Tahniah!

::azmina nordin:: said...

tahniah,best :)

luqman zakaria said...

tahniah Hazwan Hairy..td de tgk blogger update pasal hazwan hairy dalam utusan..hehe

bai baizura said...

hewhew. and agains congrate bro

Leeza dayasari [santai leeza] said...

terbaik drpd HH...
Giler leeza ni pagi2 buta msj org laki skdr nk bgtahu. well im teruja ... haaaaa

Jiwa Lara said...

Tahniah Bang Long... hope lepas nie akan lebih dikenali lagi.. hehehe

AedaZainal said...

Sekarang ni kaler pink pun ramai lelaki pakai, cool apa ;D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hoooooooo

hazwan hairy said...

terima kasih korg semua sbb xpernah jemu2 drop dkt blog ni then sentiasa support dri awl until now..terharu

Mira Adzlia said...

ehem..ehem....tahniah..tahniah...hihi..sudah pemes ha....nk sign...hihi :p

Pecinta pink^^ said...

fuhh..hery makin meletup skang..tumpang hepi :P ahkz.. semoga terus berjaya dlm dunia blogging ye..thniah thniah tahniah okey (^_^)

Pecinta pink^^ said...

fuhh..hery makin meletup skang..tumpang hepi :P ahakz.. semoga terus berjaya dlm dunia blogging ye..thniah thniah tahniah okey (^_^)

Pecinta pink^^ said...

fuhh..hery makin meletup skang..tumpang hepi :P ahakz.. semoga terus berjaya dlm dunia blogging ye..thniah thniah tahniah okey (^_^)

Pecinta pink^^ said...

fuhh..hery makin meletup skang..tumpang hepi :P ahakz.. semoga terus berjaya dlm dunia blogging ye..thniah thniah tahniah okey (^_^)

Nurmujahidah Ismail said...

lupa nak ucap tahniah,, tahniah :D

ieda said...

salam kenal
dan tahniah dik ..
bukan mudah nak masuk dlm TV / Surat khabar atau sebagainya
its opportunity kan !

inche hlovate said...

ehem :)

Hafiz Rahim said...

hebat la bro..trafik mencurah2 la lepas masuk paper..thumbs up

~S! BuLaT~ said...

Abg hazwan hairy mmg terbaek...like sgt bce blog dye....stiap kli update msti bca

Khalid Kyle said...

Congrats bro! tetibe jadi smngat plak nk berblogging balik lepas baca entry ni ,btw nice blog u have :)

http://aderakukeysah.blogspot.com/

Syazwan Che Deraman said...

tahniah bro.
ada baca tadi.

Niswatus Solikah Samik said...

Wah! Tahniah! Semoga awak semakin berjaya dalam dunia blog ni ye! Dan semoga Allah murah kan rezeki awak! :D

p/s: ingat je blog awak ni. selalu datang tp as a silent reader. malu2! haha! :D

jaakechik said...

hah, amik ko 1 muka besor tuu.. tahniah yer hairyy... jaa tumpang hepy jugak. tp kan nape muka hairy sokomo jer jarang senyum ekk? masam jerkk...hihi...~gurau!

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tak jemu................
actually pakai baju warna apa erk?

Niswatus Solikah Samik said...

Wah! Tahniah tahniah! Semoga rezeki awak dalam dunia blog ni semakin dimurahkan Allah! In shaa Allah! :D

p/s: selalu je dtg blog hery ni as a silent reader. jgn risau! tak pernah lupa! :)

kinara kinatara said...

alah..kina nak jugak surat khabar 2..:)

nunnaly said...

wah, tahniah! semoga terus berjaya :)

adza irdawati said...

wahhhh tahniahhhh ;)

shasha yacob said...

hamboi hamboi hamboi, tuah hang lah no. tahniah :D

Orga said...

wow...tahniah bro, bukan semua orang boleh dapat peluang cam gini, terbaiklah!

Fendy said...

naik la market lepas ni...

Sandra Azwan said...

tahniah!

MawardiYunus said...

tahniah la bro.. moga terus sukses ya

LaLa mhdnor said...

congrats sebab terpilih :)

afifudinsohaini said...

peh..hebat..studi engineering rupanya, baru tau

inasazali said...

tgk tu dia dh msuk akhbar..semakin popular di kalangan blogger..tahniah ye HH..hope boleh tunjuk ajar pd sume blogger yg lain :)

KorN said...

aku mau la nak komen kat sini.. serius aku malu.. aku komen kat blog retis da skang... uhuk3...

Amirah Zulhijjah said...

wahhhh! tahniah!!! :D

SuDu Biru said...

tahniah bro..nt boleh ajarin..

Dkna Abza said...

tahniah hery..semoga sentiasa sukses...

psst...mintak k.ina usha blog dkna..boleh terglamor macam hery ehheee

Hanna Nabiella said...

wahh, best nye..kan dah kate, blog awak emg hot ! terbaik lah..perghhh! thniah.. ^^

baby comel said...

Tahniah, tahniah.. moga terus berjaya dalam bidang blog ni & juga dlm bisnes tu.. Allthe best to U,

shasha yacob said...

singgah malam dekat blog HH :D

-meeSUPERGIRL- said...

wahhh untung masuk paperrr :)

Cik Cammy Lia said...

amboi bukan men posing hihi.jambu habis..ekeke...best la dia. jadi terkenal hihi..

fyna said...

pewwiittt....masuk surat khabar pulak.dasyat!! ^^;

Azwar Syuhada said...

Tahniah sekali lagi , lepas ni masuk tv plak ye.. >_<

Mrs Velentine said...

tahniah..bestlah..makin terkenal..dah mcm retis

yana aina said...

tahniah !! tahniah !!! ... hehehh (sowy lmbt..tertggl flight)

Cik Nur said...

Tahniahhhhh..!
Maaf Lambat komen...

Tajam betul renungan HH dalam paper tu..heeee.. :)

apapun, tahniahh..!

ctk said...

ini pon angan2 ct jugk...tahniah kamu dh dpt capai dulu angan2 ni...hihihi

*adelaaaa yg ambil kamu jd model nti kan...hehehe

Cik Rongoks Ika said...

tahniah hairy ! ^^

Sue-Rya Qistina said...

tahniah ye dik!
mmg dah taraf retis la ni. hehehe

QasehnyaRania said...

tahniah :D

Ikhwan Suhaimi said...

Kemainnn satu page :)

Tahniah H.H.. pasni haruss muke depan pulak wokey!

shidaR said...

tahniah hairy :) shida bangga dgn pncapaian kamu :)

Mohd Khairi Khadzir said...

tahniah :D :D :D :D

kitatauke said...

wahh..hebat2..bangga ade blogger laki yg glamer..kebanyakan dgr ppuan je..tahniah bro...

afifudinsohaini said...

SENARAI ENTRY-ENTRY TERBAIK DARI BLOGGER#UPDATE(Klik Di Sini)

Pelangi Biru said...

wahh . dek ipa wa makin mnjadik jadikk . haha .

Mia Liana said...

wahh fames sungguh ni...

Yana Sakura said...

tahniah Hairy =)
hehe..baju tu wane merah kan :)
kira sama ngn blog SyafIq ELF..blog dia masuk majalah dlu..kalo x silap majalah REMAJA..hee

Shida Radzuan said...

tahniah hairy :)

evangelistaNiL said...

abg hazwan ! cer buat entry dari awal abg hazwan dalam dunia blogging dan tips smpi berjaya hgga skrg

evangelistaNiL said...

abg hazwan ! cer buat entry dari awal abg hazwan dalam dunia blogging dan tips smpi berjaya hgga skrg

sufian.ghaffar said...

Wahhhh... Wahhhh... Wahhh.... Bestnyer blog terpilih masuk utusan... sy teringin sangat entah bilelah boleh masuk... Anyway tahniah bro...

Ifah Imqaidhar said...

My friend always tell me about your blog, since sy br lg ada blog, and this is my first time baca blog awak. anyway congrates for your achievement. sudikn juga singgah blog saya ye, im looking for any bloggers to be my friend ;) memeriahkn blog! hihi
http://novelhati93.blogspot.com/