Friday, May 25, 2012

3 MANUSIA PNH "GAGAL" KINI "BILLIONAIR"

Assalamualaikum....
fuhhh penat xabis lagi teruskan berblogging nampak sangat semangat berblogging ni membara-bara...haha...

Gagal sekali tidak bermakna kita akan gagal buat selamanya itupun jika kita bangkit semula dan berusaha dengan lebih gigih serta menjadikkan kegagalan yang lepas sebagai semngat untuk terus berjuang menjadi orang yang lebih berjaya...

Di sini saya senaraikan 3 "jutawan" yang suatu ketika dahulu pernah gagal dalam hidup kini menjadi orang-orang terkaya di dunia...

TONY FERNANDEZ
pengasas Tune Air Sdn Bhd dan Air Asia
Pernah menghadapi saat kejatuhan akibat tragedi 11 sept,
menyebabkan industri penerbangan jatuh merudum
ramai berpendapat dirinya "gila" kerana ketika itu
ramai yg tidak berani menaiki kapal terbang..

STEVE JOBS
Merupakan pengasan APPLE
Beliau sudah menempa kegagalan seawal usia remaja
apabila di tendang keluar dr pengajian
di Homestead High School, cCalifornia pada tahun 1972.
Beliau kemudian masuk ke Reed College Polland
tetapi mngalami nasib sama seawal semeter pertama.
BILL GATES
pengasas MICROSOFT
beliau sekarang merupakan org terkaya didunia selama 13 tahun
dahulunya beliau hanya seorang office boy
ok terima kasih sebab sudi baca saya mau beradu...drop ur komen ok toink2..

22 comments:

✿ SyimaDeen ✿ said...

Wah , Nice post . Btw , yang paling Syima kagum Bill Gates . Syima banyak baca pasal dia :)

Cik Mimey (owner fida's story) said...

kegagalan tak bermakna akan terus gagal..
hope one day dapat berjaya seperti mereka b-3

NisaAdnan said...

kadang2 kita kena jugak rasa manisnya gagal utk merasa kemanisan kejayaan :D

hairy said...

@syima : terima kasih sbb sudi bca..hargai sgt!...sja nk berongsi ngn kwn2 blog..ehhe...hery pn suka bca pasl dorg ni....rsa semngat skit...

hairy said...

@cik mimey:betul ! jgn anggp skli kita gagal kita xblh bangkit..eheh...

hairy said...

@nisa: pn betul! sekali skla kita akan gagal...dan time tuh lah kita akn diuji...hehe

acik teyha said...

lepas ni norfathehah pulak..haha berangan :)

Sally Yatiey said...

Yang penting tak putus asa dan sentiasa berusaha untuk berjaya. :D Saya selalu dengar pasal Bill Gates je sebelum ni. Kagum dengan beliau ^_^

CikMunBlogger said...

bila gagal . selalu ingat orang yang berjaya . sebab orang yang berjaya , pernah gagal jugak dulu . usaha , doa , tawakal ! insyaAllah :)

bai baizura said...

yups:) betol tu. kalau dh gagal jgn cepat berputus asa:)

Liyaa Mf said...

Aku harap, aku pun dapat menebus kegagalan aku hari ni. Positif positif :D

Nadhira Izzati said...

wahh bestnya dorg jd billiniaerrr hahaha

Atiqah Wadiah said...

bangkit slps t'jatuh..IALLAH,klu kita b'usaha,kita pasti b'jaya :)

Anonymous said...

a

Mr.She said...

kegagalan adalah guru yg terbaik bg ssorg entrepreneur :)

Ardini Izzati said...

Mereka ini hebakk :D

tirahzairi said...

contohilah mereka...hehe

9n0L4 said...

rezeki setiap orang hanya Allah saje yg tahu. Sifat Ar Rahman nya pada sume makhluk. ;)

ctk said...

jiwa dorg mmg sgt kuat...xkenal erti putus asa!

Fiza Suhaimi said...

Memang salute gila dekat tiga orang jutawan nii! Gagal sekali bukan bermakna gagal untuk selamanya. Janji semangat dan keyakinan dalam diri perlu ada untuk bangkit! Wahh, eksaited kemain haku.. kehkeh.. :P

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

kegagalan jadikan ia satu pengalaman
kuat kn semangat gigih kan diri utk terus berjaya

mereka harus dicontohi !

Si Matatajam said...

Kebanyakan orang kita kalau sekali jatuh susah nak bangun balik sb orang sekeliling suka jatuhkan orang yg sedang jatuh. Hi hi faham2 je la kan..