Monday, February 12, 2018

KILANG JAHIT KURTA BORONG 2018

JAHITIT BORONG KURTA | KEDAI JAHIT BORONG KURTA | JAHIT PUKAL KURTA | KURTA RAYA


Untuk entry hari ni kami nak review dekat hampa ssemua yang sedang mencari kilang atau kedai menjahit kurta secara borong. Kurta memang popular sekarang ni, kalau kita tengok dekat mana mana instagram atau facebook terlalu banyak lambakan design kurta.So sekarang ni kepada yang berminat nak buat kurta sendiri boleh terus mencuba.


Kos yang diperlukan tidak lah mahal mana cuma serendah RM500 dah boleh hasilkan kurta jenama sendiri atau design sendiri , ia bergantung pada design dari pihak anda dan juga jenis kain yang nak di gunakan.

Kalau kain memang terlalu banyak jenis jangan salah pilih cukup lah.Kalau nak buat kurta atau jenama sendiri ni kalau boleh pilih kain yang berkualiti.Sebab baru nak mecuba jadi kualiti tu sangat penting untuk memberi kepuasan kepada pelanggan.

Kepada yang berminat nak dapatkan sebut harga jahit kurta secara borong atau pukal  boleh berhubung dengan butiran di bawah.


IH CUBE ENTERPRISE:
Whatapps : 017-5945084 / 0146144789
Email : ihcube.ent@gmail.com
Lokasi : Season Square ,Damansara Damai 
( set masa untuk berjumpadan bincang )

Min order : 

Jenis kain yang di sediakan seperti :
- Jappanese cotton
- Italian cotton
- Cotton crepe
- English Cotton
- Nilon cotton

Semua jenis cotton ni memang popular untuk buat kurta.Boleh lah pergi survey sendiri kalau nak lebih kepastin .Harga Kalau hampa ada jenis kain sendiri boleh bagitau  mereka.








Berminat nak jadi dropship kurta boleh tekan link di bawah :

Kurta teluk belanga slim fit 





INSTAGRAM: 
@hazwanhairy
EMAIL :hazwan943@yahoo.com.my 

Sunday, February 11, 2018

RESEPI LAKSA PENANG , RESEPI LAKSA CAMPUR SOTONG PENANG

RESEPI LAKSA PENANG, RESEPI LAKSA CAMPUR PENANG, RESEPI SAMBAL SOTONG

Untuk entry hari ini terlebih rajin nak buat laksa penang dan nak berkongsi dengan hampa semua resepi laksa penang lebih special sikit tambah sambal sotong.Haa kalau dekat Penang kami panggil laksa campoq..Selain dari sotong kadang kadang ada juga orang letak sambal tauhu ,rasa dia pun padu bai..




Meh nak kongsi resepi laksa Penang versi orang bujang masak dan ikut resepi mak kami yang mudah gila ni. Haha.
.
Bahan bahan 
- Ikan sardin kami guna 7ekoq ( 5,6 orang makan )
- Cabai kering *
- Belacan *
- Bawang besaq 2 biji *
- Bunga kantan
- Daun senohong (kesum)
- Asam keping
- Garam & gula 

Cara cara 
- Blander yang bertanda *
- Rebuih ikan,boh sekali garam & asam keping
- Dah mendidih angkat dan asingkan isi dengan tulang.
- Isi tumbuk jgn lumat sgt, tulang tadi blnder dgn air isi ikan dan tapis untuk guna blik air td.
- Masukkan bahan blander td semua pastu bg mendidih sikit masukkan garam, gula, bunga kantan, daun senohom pastu siap!
Campak campak ja rajin ngan malas ja aihh..
.
Pastu rebuih la teloq 2,3 biji dan buat la sambal sotong macam biasa buat tu..biaq kering sikit baru sedappp!! Xtau buat sambal sotong?? 😑





Nak kami kongi resepi sambal sotong padu kami ke? Klik link dekat bawah ada resepi sambal sotong.



.



@hazwanhairy
hazwan943@yahoo.com.my