Saturday, May 26, 2012

TIP BERCINTA DENGAN LELAKI RENDAH

ASSALAMUALAIKUM
Pagi ni nak kongsi tips kat korang yang bercinta dengan lelaki rendah...Tips ini hanya untuk kaum wanita sahaja..sebab mereka la yang bercinta dengan lelaki kan... untuk lelaki kalau nak baca xsalah pun anggap ja sebagai bahan bacaan..haha...

Entry buat bacaan kaum WANITA...
Cinta sejati tidak mengenal rupa , pangkat dan harta.  Itu realiti yang sebenarnya.  Jika anda berkasih dengan lelaki "rendah " , ada tips boleh anda gunakan untuk mengekalkan hubungan tersebut .

1 - Jangan timbulkan isu.
 Wanita harus bijak dalam mngawal keadaan. Jangan sesekali menimbulkan isu ukuran si dia di hadapan siapa-siapa pun kerana isu ini cukup sensitif .

2 - Jangan pakai kasut bertumit tinggi .
 Bagi wanita , ada baiknya tidak mengenakan kasut bertumit tinggi apabila berduan. Bila anda berdua jalan seiring , ia lebih manis dan elok dipandang. si dia pun tidak berasa janggal .

3 - Yakini cinta anda.
 Jika anda berdua sering dipandang pelik mahupun diejek, abaikan. Jika si dia cinta sejati anda terimalah si dia dalam apa jua keadaan pun..


p/s: orang cakap juga kalau isteri tinggi murah rezeki betul ka idok...hehe

27 comments:

ZWAN SABRI said...

aku ada suka ngan sorang girl ni tp tinggi dia sama tinggi ngan aku la.. terus aku rasa macam down.. HUHU

nur_za said...

nur xpnh lgi bercinta dgn org rendah..sebb nur pun dh ckp rendh..hehe..ops

Ardini Izzati said...

Hahaha. Hebakk :D

tirahzairi said...

ohho...huhu

Mr.She said...

haha. mcm kne ngn ssorg je ni :D

Selendang Merah said...

lepas nie guwa nk tip ngorat awek seksi..plizzzzzzzzzzz.....tolong ajar kn..kah kah kah..:P

Liyana Izzati said...

Hahhaha. Sebenarnya macam mana bleh dapat idea buat entry ni? Bro lu pendek ke? Berapa cm? Hahhaa. Tapi nice entry lah. Padat, mantap dan pendek gitu.

♥ sitifarhana ♥ said...

haha..walaupon nampk kejam, tapi mmg tips yg sgt baik..hehe

O CIKTEDDY said...

pergh retis bg tips..kena catit ni.ihik maseh3 ^^

KorN said...

knapa entry ko yg ni x up kat bloglist aku. ptut la utk bacaan wanita rupa nya

Fiza Diaries said...

suka yang nombor tiga tu.. :)

Sally Yatiey said...

Betul2. Cinta tak mengenal tinggi atau rendah seseorang :p hehe

NeRBidaYu MoNer said...

macam saya je tu..tp x paki kasut tinggi pun dh mmng tinggi..:)

Pecinta pink^^ said...

err,kalau perempuan tu pendeks laki tu tinggi macam mane pulak eh?hakhak..saya ingin tahu,,haha

Ayuni said...

sowi, lari topik, first time masuk cni, cantiknye blog!

Fara Ahin Alias Ali said...

Dusss ! Sebijik kena atas hidung saya .

Miss Wawa said...

bagus2 entry ni.. yg psti date mesti x pkai tumit tinggi.. hahA

Tinta Lana said...

Salam hairy :)

Pendek ngn rendah je tips ko ni,buweehehe.

Tapi, tak pkai kst tinggi pun, tetp nmpk rendah, nak bt cmna..err,rendah sgt dah tu,hak3.

Yg sebenonya, dua2 kena yakin dan bersikap terbuka menerima kelebihan, kelemahan memasing..ye dak? >_<

Cik Lia Lomi said...

part ayat last tu ramai orang cakap macam tu kan???

Anis Amirahanani said...

Orang ada pengalaman lettteww,tu tersemoll idea nk bt entry nih kn?

Husnalyas said...

btol2. org ckp kalau llaki lbh rndah dr girl, rzeki murah^^

gee azie said...

rezeki murah... betol kot hairy hehehe

Puteri Diyana said...

wowww~ he..nice tip dude! :D
hek2.rajin sungguh.. :D heee

ctk said...

ct lg rendh dr dia :(

Si Matatajam said...

Nasib baik my hubby tinggi skit dr akak hi hi.. Kira ok la kan...

Nurfara Hani said...

kalaw pmpuan rendah dari lelaki baru nampak normal kan?

Anonymous said...

pernah 1st time date dengan lelaki rendah pakai kasut tmit tinggi..aduih...cian dia..lalu ajak dia berborak lama kat meja,berdiskusi..pemikiran tampak matang...terlupa seketika kekurangan dia...dia mmg baik...hihi