Saturday, April 4, 2020

RESEPI MUDAH CUCOQ KODOK PISANG

RESEPI COQ KODOK PISANG,RESEPI MUDAH COQ PISANG

Penulisan aku kali ni dekat blog memang simple sangat sangat,tak ada nak cari point point untuk trafik blog janji entry ada sudah lah.hahaha..Untuk resepi seterusnya coq kodok pisang.Mudah dan cepat sangat untuk siap yang tak mudah bila malas sahaja. Haha

Bahan dia sangat la senang , pisang,sedikit tepung gandum, serbuk penaik sikit dan gula.Haaa lenyet lah sambil adunan nampak menarik untuk di goreng.Tapi ada juga tau orang buat coq kodok pisang tak jadi.hahaha

Alhamdulillah semuanya yang aku buat sekarang ni menjadi dengan 
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1Yr-q3rSgw8jZDv8w1M87U2_GmEz7XJRuhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1tedGdZqdTKg69iRuiTRCHa34gB-sRfVW

Taraaaa! Menu petang yang simple dan sedap tau! Selamat berehat.

Stay at home ok! Jaga diri masing masing..

RESEPI KUIH KASTURI ATAU COQ KACANG

RESEPI KUIH KASTURI ATAU RESEPI COQ KACANG HIJAU

Setelah lama tak update blog hari ni baru lah terasa nak tulis dekat blog,bayar domain tapi tak tulis apa apa rugi sangat lah kan.haha..

Banyak masa ada bila masa tempoh kawalan pergerakkan ni, jadi masa terluang aku mestila masak masak hahaha..

Ada saja menu yang nak buat ,kalau nak follow ig masak masak aku boleh klik link dibawah.
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

Untuk entry ni saja nak share resepi Kuih
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1Oh9Pia7MfZxij3fAOfHZeHkOrOEGT6zm
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1bE3d3_NM8tbjCZqkl_ExHRLK8RHj1ZDK

Selamat mencuba ok! Luangkan masa anda bersama keluarga..
.
Semoga kita semua dilindungi Allah swt dari virus covid 19 ni..
.
Ikut peraturan yang sudah ditetapkan oleh pihak kerajaan.
#stayathome


Friday, April 3, 2020

PEMBORONG KUIH RAYA 2020 | KUIH RAYA BORONG |HOMEMADE KUIH RAYA | KUIH RAYA SEDAP

PEMBORONG KUIH RAYA 2020| BORONG KUIH RAYA | KUIH RAYA HOMEMADE BORONG |KUIH RAYA 2020| MENCARI AGENT KUIH RAYA 2020

Haaa sebelum memulakan entry nak bagitau dulu kuih raya ni homemade yea! Kena order dulu baru kami akan buat. Untuk borong kuih raya kena order awal 1bulan dari tarikh untuk ambil.
.
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1AJMdbGN2ExEAK8fbGyzo3_d5fmnYbXky
Anda seorang peniaga kecil kecilan di bazar ramadhan atau kiosk kiosk semasa hari perayaan dan sedang mencari pemborong kuih raya yang sedap??Okey kami nak cadangkan dekat hampa semua kuih raya homemade yang sangat sedap dan tak kedekut bahan. ingat yea homemade tau! Hanya satu orang sahaja yang buat kuih ni.

Tak akan menyesal lah kalau beli secara borong dan akan jual kepada pembeli lain.Pelbagai kuih raya homemade yang boleh anda semua pilih.Barang sudah tersedia anda hanya perlu fokus untuk jual sahaja. 

Keuntungan setiap kuih raya dianggarkan dari RM2-RM7 sebalang mengikut jenis kuih raya,tempat jualan dan sebagainya.Selain tu boleh juga dapat keuntungan dari cas COD dari pelanggan yang inginkan proses perhantaran terus ke depan pintu. Best kan?

Jenis kuih untuk korang pilih :
- Tart Nenas Sado 50biji
- Tart Anggur Sado 50biji 
- Almond London badam melimpah 50biji 
- Tart cadbury 30biji 
- Samperit susu 50biji
- Florentine cookies 50biji
- Biskut buah pinggang 50biji
- Brownies cookies 50biji
- Popia Nestum 
- Popia Cheese 

Banyak kan pilihan yang hampa boleh pilih?Lokasi biskut di buat dekat Penang tau.Kalau korang dekat Penang boleh terus ambil di Penang.Min untuk beli borong 10 balang tak kisah campur kuih.Sikit saja kuantiti anda boleh mulakan bisnes! 
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1z7L87pmnrJUaJDlpqAIZzWahhMy0vzTihttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1YgdSaocZaJ8Rbw5R8wVQ2yEovo_NsSmDhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1UCfVqNbsyb4PR9knF1JyrnnHmzRaQZ9Jhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1LsiZRQEgFcaD03POwwCZ_IRZem1fJ-c8https://drive.google.com/uc?export=view&id=12rMdl5SYnpMKW2M7vL0_4b9Ow05nM92zhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1b62Rp-g45NRD6T4W52iuSQNw_ddBjF-Shttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1pSaRpD7qFLiSRrl_e0FClgRBF6xVMygLhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1bWVXrY0g2Oeli5eeEDqeS663kJNVuKlYhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1qfnARi6r3FzfgGJ-wunsFkXm6XOSiGp9https://drive.google.com/uc?export=view&id=1uV95W7dRHmUzw7JT5RFF5EBcoKMSQBQv
Wajib order dulu yea sebab kuih raya tidak buat stok untuk simpanan,hanya fresh dari oven sahaja tau.Lepas buat proses 2-3 hari untuk delivery kepada customers.Baru lah sedappp bila makan yang baru ni.Dan kuih raya ni selalunya tahan sehingga 3bulan.
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1R17h3I7faXim7lspfKbVtWRT85y8Cnz4https://drive.google.com/uc?export=view&id=1979iZx4ANtGdDtxggcd69mMLIC_UaoMAhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=13kR8sN06vV2xifBaskaRgqLH7nYXCnfK
Untuk pemborong di sekitar Kuala Lumpur & Selangor boleh buat tempahan awal.Awal ramadhan sudah boleh menjual.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi nombor dibawah..
.
Whatapps: 0175945084
Instagram : dodoldapoqkayu
Instagram : @hazwanhairy

Jadi apa tunggu lagi bertindaklah sekarang.Lambat nanti tertggal la hehe.

JEM TART NENAS SADO | PEMBORONG KUIH RAYA 2020

PEMBORONG KUIH RAYA 2020| BORONG KUIH RAYA | KUIH RAYA HOMEMADE BORONG |KUIH RAYA 2020| MENCARI AGENT KUIH RAYA 2020

Tudiaaa jem nenas untuk tart nenas sadoo!! Haaa sapa tengok tak terlioq aku tak tau lah..hahaha.Jem homemade ok!!!Nak borong? Nak beli satu? Bolehhh baca entry bawah..https://drive.google.com/uc?export=view&id=1Fd_jDodkNgvpun1saMPFbbllWDBsQlBEhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1uQs1SJ3CuxDH7CVf-Xd7-OjwtUJzkAYU
Haaa sebelum memulakan entry nak bagitau dulu kuih raya ni homemade yea! Kena order dulu baru kami akan buat. Untuk borong kuih raya kena order awal 1bulan dari tarikh untuk ambil.
.
Anda seorang peniaga kecil kecilan di bazar ramadhan atau kiosk kiosk semasa hari perayaan dan sedang mencari pemborong kuih raya yang sedap??Okey kami nak cadangkan dekat hampa semua kuih raya homemade yang sangat sedap dan tak kedekut bahan. ingat yea homemade tau! Hanya satu orang sahaja yang buat kuih ni.

Tak akan menyesal lah kalau beli secara borong dan akan jual kepada pembeli lain.Pelbagai kuih raya homemade yang boleh anda semua pilih.Barang sudah tersedia anda hanya perlu fokus untuk jual sahaja. 

Keuntungan setiap kuih raya dianggarkan dari RM2-RM7 sebalang mengikut jenis kuih raya,tempat jualan dan sebagainya.Selain tu boleh juga dapat keuntungan dari cas COD dari pelanggan yang inginkan proses perhantaran terus ke depan pintu. Best kan?

Jenis kuih untuk korang pilih :
- Tart Nenas Sado 50biji
- Tart Anggur Sado 50biji 
- Almond London badam melimpah 50biji 
- Tart cadbury 30biji 
- Samperit susu 50biji
- Florentine cookies 50biji
- Biskut buah pinggang 50biji
- Brownies cookies 50biji
- Popia Nestum 
- Popia Cheese 

Banyak kan pilihan yang hampa boleh pilih?Lokasi biskut di buat dekat Penang tau.Kalau korang dekat Penang boleh terus ambil di Penang.Min untuk beli borong 10 balang tak kisah campur kuih.Sikit saja kuantiti anda boleh mulakan bisnes! 
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1N3QEItRoZHmBF0KyBu9tmGVzGKBWmoRchttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1-j1BfD-E0dKw8CT5BUPPRra80toJdr27https://drive.google.com/uc?export=view&id=130kfGsCqEW39TivjGuvOddpN-gjFXP1ohttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1M-TBjIuAsWXM3oWQ_kEx2Pr2D7q21Z5ghttps://drive.google.com/uc?export=view&id=14lVwHHuO5t019tykJ4XjgjoeZvlJznHThttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1iU0rCoaPFcr39YuemaznLWzqps0MXVxOhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=18XGwOimkWCv5E8OkZaV86XX2YxIur9DHhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=11QEOYwfI5s8PY-ZzkQtUXGd4R0yAqABEhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1IrRFugVbSf1uKdeEnlm46xjEV9EEdwpo
Wajib order dulu yea sebab kuih raya tidak buat stok untuk simpanan,hanya fresh dari oven sahaja tau.Lepas buat proses 2-3 hari untuk delivery kepada customers.Baru lah sedappp bila makan yang baru ni.Dan kuih raya ni selalunya tahan sehingga 3bulan.

Untuk pemborong di sekitar Kuala Lumpur & Selangor boleh buat tempahan awal.Awal ramadhan sudah boleh menjual.

Nak beli satu pun boleh! Bukan jual untuk borong sahaja tau.Untuk makan makan sendiri pun ada..Sapa nak beli nanti roger nombor di bawah
Sebarang pertanyaan boleh hubungi nombor dibawah..
.
Whatapps: 0175945084
Instagram : dodoldapoqkayu
Instagram : @hazwanhairy

Jadi apa tunggu lagi bertindaklah sekarang.Lambat nanti tertggal la hehe.

Thursday, January 2, 2020

NURKILAN TAHUN BARU 2020

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1Y9J-yG0V2ZtEGTwHx8U2_r4EnwFg1Wcw

Lupakanlah orang yang telah menyakitimu tempoh hari ,kerani masih ramai orang yang sayangkan kamu setiap hari..

Lupakan hari lepas yang buat kamu menangis,tumpukan pada hari ini dan seterusnya yang akan buat kamu tersenyum..

Lupakan kesakitan yang lepas,tumpukan pada kesungguhan hari ini demi masa depan.

Alhamdulillah Syukur atas segala nikmat Allah sepanjang tahun lalu 2019.

Semoga di hari hari yang seterusnya kehidupan kita akan jadi lebih baik dari sebelumnya,dimurahkan rezeki tak putus seperti air yang mengalir.

Semoga segala kesusahan dan kesulitan akan digantikan dengan kesenangan dan kemudahan.

Segala kesedihan dan kekecewaan akan digantikan dengan kegembiraan dan kebahagian.
Tahun 2019 adalah tahun yang banyak aku diuji,dan tahun ini juga tahun paling banyak air mata aku jatuh.Terima kasih juga yang selalu ada saat jatuh bangun aku,terima kasih yang datang dan pergi.
Kita tak boleh nak patah ke masa lalu untuk mengubah apa yang telah berlaku tapi kita boleh mulakan langkah yang baru dengan semangat yang baru untuk penghidupan & kejayaan yang baru..
Semoga tahun 2020 lebih baik untuk kita semua.❤️AssalamualaikumSelamat Tahun Baru 2020.πŸŽ†❤️..@hazwanhairyBlogger sendu