Sunday, March 21, 2021

RESEPI DAN CARA BUAT HOMEMADE NUGGET

RESEPI NUGGET HOMEMADE , CARA BUAT NUGGET HOMEMADE , NUGGET HOMEMADE AYAM


Resepi nugget homemade. Lama tak update resepi dekat blog hari ni nak kongsi resepi mudah untuk buat nugget di rumah.Resepi ni pun aku perasan dekat page fb so rasa macam simple sangat bahan untuk buat nugget ni.Ala lagi terus cuba lah mana tau kan lebih sedap.

Nugget homemade

Bila dah cuba tu ternyata memang ssdap sangat ini percubaan pertama tau buat nugget homemade pun dah sedap.Lepas ni dah tau apa yang kurang dan apa yang kena tambah.

Bahan bahan untuk buat nugget.
- Dada ayam 1 ketul
(lagi banyak ayam lagi sedap tau masa awal buat letak 1 ketul saja tapi masih terasa ayam)
- Bawang besar 1 biji
- Bawang putih 4 ke 5 ulas
- Lada hitam 1 sudu teh
( nak pedas letak la byk mana nak pun,1 sudu ni pn dah terasa)
- Kiub ayam 
- Garam 
- 1 biji telur
- 2 ke 3 sudu tepung gandum ikut masing masing nak rasa ayam lebih ke tepung lebih.

Cara cara 
- Letak air sedikit dalam blander dan masukkan semua bahan di atas ke dalam blander.
- Perlahan lahan putar sampai sebati.
- Dah siap boleh masukkan ke dalam loyang apa pun boleh.
- Kukus selama lebih kurang 30 min sehingga kental.
- Dah siapbeh sejukkan dan potong ikut bentuk yang nak..





Dah sejuk sikit boleh start goreng..Untuk goreng sediakan 1 biji telur hancurkan dan kacau macam biasa.Celurkan nugget yang dah dipotong tadi ke dalam telur dan celur pulak ke dalam serbuk roti..kemudian tunggu sehingga keemasan dan boleh angkat untuk di makan..mudah kan?? Haaaa selamat mencuba...



Instagram :@hazwanhairy 

BAG PRINTING NAMA MURAH

BAG PRINTING NAMA MURAH| BAG NAMA VIRAL 

Lama tak update blog! Haha bayar saja domain tapi tak sempat update.. Tak apa perlahan lahan update semula.Bukan apa terlalu sibuk dalam urusan kerja.. hehe.

Anda sedang mencari bag printing viral? Kami sudah setahun lebih customade.Lain lain design kami akan update kemudia yaa...










Kami merupakan kedai pencetak/pembuat/pengeluar bag nama ! Nak beli 1,nak beli banyak,nak borong semua boleh! Nak jadi dropship? Cari team kami inhclothing..

.

SALE❗️❗️SALE❗️❗️SALE❗️❗️

✅kami ada promo 3pcs RM84 !!!

✅promo 3pcs RM100!! 3pcs RM87!! 3pcs RM99

✅ada 30 design untuk dipilih 

✅RM28,RM29,RM30,RM33,RM35,RM37,RM39,RM45,RM49

✅Free ribbon

✅Free nama

✅Free logo

✅Nak beli borong? Boleh wasap kami.

.

Perlbagai jenis bag ada tau,

Bag yang besar muat untuk letak barang anak2, barang kerja atau pun beli barangan grocery tau. Nampak gojes sangat bila ada nama sendiri 🥰 .Pegi mall memandang mandang hakakk melihat.

.

Nak bagi hadiah tapi dalam budget? Masih tak tahu nak bagi apa? Jangan risau, saya boleh selesaikan masalah awak 😉

.

Lebih 8000 pcs beg sudah terjual dari kami pengeluar beg tote nama viral @inhclothingofficial 

.

✅Instagram official baru... Instagram lama @inhclothingoffical kena hack.😩😭☹️😭

👇👇👇

( www.instagram.com/inhclothingofficial ) 


Boleh terus whatapps: 017-5945084




SIAPA YANG PATUT AMBIL VAKSIN?

 SIAPA YANG PATUT AMBIL VAKSIN? 

Maklumat-maklumat penting vaksinasi yang semua perlu tahu. Untuk lebih banyak maklumat layari vaksincovid.gov.my


#LindungDiriLindungSemua

#covid19







Kredit : KKM