Saturday, May 26, 2012

TIPS BERHENTI MEROKOK

ASSALAMUALAIKUM
haaa merokok !! sangat merbahaya kepada kesihatan ok ingat tuh... untuk diri sendiri juga lah..haha...entry arini aku nak bg tip berhenti merokok... walaupun "susah" nak berhenti tapi usaha untuk berhenti tuh jika ada anda plan-plan mencuba pasti akan berjaya..

tip berhenti merokok
- banyakkan minum air masak
- jangan sesekali mencuba untuk minum alkohol
- banyakkan senaman, aktifkan diri anda dengan melakukan pelbagai aktiviti fizikal
- banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran
- banyakkan makanan sajian oat kerana ia berkesan menghilangkan ketagihan nakotin
- lakukan yoga dan dapatkan sesi urutan
- sekiranya anda gagal , jangan berputus asa! cuba, dan cuba lagi sehingga berjaya

okey itu saja tips untuk kali ni...semoga berjaya korang  !!
simple right any comment drop ok...


22 comments:

Ayuni said...

tips yg bagus utk mat merokok kat luar sana....

faizal mohd said...

mujur aku tak merokok. tak payah susah2 macamtu. hahaha

Syakir Rahman said...

nice info... nseb baek la aku x hisap rokok ^__^

yayahnasake said...

thank you for sharing with us :)

Nur Shuhada said...

KATAKAN TAK NAK PADA ROKOK..
hehe

Mk Syahir said...

sap kok luuu!

bai baizura said...

semoga berjaya kpd mereka yg berusha nk benti merokok tu:)

btw, family+ abg ipar sume tak merokok:)

Si Pengembara said...

huhuhu.. itu kalau orang tu sendiri mahu berhenti, if die xnak? kuang2..

siti zulaikha said...

wahhh nice info.. :)

ctk said...

cm tips nk diet je...haha

Selendang Merah said...

guwa x hisap rokok..

mohon wat entri pasal awek segera..hahaha

Ardini Izzati said...

Wahh memang ni yang dinie dok carikk! Thanks, hairy! Bukan untuk dinie. Orang lain. Thanksss! :D

Liyana Izzati said...

Hahhaa. Wa tak hisap rokok dan takkan hisap rokok.! Neverrrrr.

etuza said...

pakcik bersyukur dapat baca tip dari blog hazwan h ya..nak copy bloeh ka? minta izin manalah tahu melekat kat entry Blog Pesona

O CIKTEDDY said...

good3 ^^

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

nice tipssss ! untuk yg merokok tu bwk2 la st0p ahaha !

AmyZana said...

my dad suke merokok. tp x mengambil inisiatif langsung utk berhenti -_-

amranaiman said...

xmerokok tp bguslah tips ni haha :D

armouris said...

terjumpa info ni, juga pasal rokok… sharing is caring… - Berhenti Merokok Dengan SmokerHaven

mohamad shazni said...

hurmm..bagoslah abam hairy nie..^__^

Si Matatajam said...

Tips yg bagus dik. Tp kl perokok tegar ni kadang susah nak berhenti sb kehendak depa sendiri yg tak nak berhenti merokok ni...

Nurfara Hani said...

susa nk suruh org benti smoking ni.