Monday, October 1, 2012

DAIHATSU SIRION SPORT ADALAH PERODUA MYVI?


Perodua Myvi Extreme dijual di Indonesia dengan menggunakan nama Daihatsu Sirion dan ia diedarkan oleh PT Astra Daihatsu. Apa yang dapat kita lihat di sini ialah pada model konsep Sirion Sport ini terdapat rim aloi sporti dengan corak grafik yang menarik sekali di bahagian luaran.

 Ini termasuk juga dengan penampilannya yang lebih kemas dan sporti di bahagian dalam dan menggunakan warna kuning dan hitam sebagai warna tema. Untuk info buat korang, kereta Myvi yang dijual di Indonesia dikenali dengan nama Daihatsu Sirion Sport dan tidak dinafikan, ia mempunyai reka bentuk yang sangat menarik. Rekaannya diberi suntikan baru agar nampak lebih sporty. Dan kereta ini sedang dipamerkan di Indonesia International Motor Show [IIMS] 2012.






Amacam bila diubahsuai?hehe..


20 comments:

.: iEyLa :. said...

cantik!!!tunggu my baby pepel plak kne modified plak..
tp kaler pepel cun letak sticker kaler ape ek??

Mrs Velentine said...

samalah,,,sape tiru sape ni...hahaha

Mira Adzlia said...

smart seh....tlg belikn satu..hahaha

Lelaki Ini said...

wow!
nak satu!

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...wow memang menarik kete ni cantik...:)

Anisa Anuar said...

my favourite colour...hehehe

Kesuma Angsana said...

terbaiklah ni!

Nor Zilla Sensei said...

ooo yeke.. tak tahu plak..da ubah mmg nampak sporty la.

Dkna Abza said...

tak payah ubahsuai..makan modal hahaaa

✿Lady Ainaa✿ said...

smart sgt2.. hehehehe.. tapi kenapa guna jenama lain??? hurmmm,...

ayut said...

ni makne ye Myvi Extreme versi Indon la ea?ok..mcm inspira gan mitsubishi lancer gitu..kan3x?hihihi :p

Si Matatajam said...

Mmg sporty abih la hery...Bestnya Kalau kak M bleh dapat satu ni...

maszull said...

assalamualaikum Hazwan hairy...cantik la kete kuning ni macam kete yang bawah pokok kat tepi blog HH ni...hehehehee...:)

SaddLone said...

kuning itu menawang !

Sue-Rya Qistina said...

Produk Perodua kan mmg keluaran dari Daihatsu. Klau x silap akak la. Hihihi

Cik Nur said...

nampak sporty..cun..!

shidaR said...

lebih comel shida tgk hehee sukenyer..hehee :)

Remy hazza said...

sama tapi tak serupa...... look lagi mantap dari mywi.....

kinara kinatara said...

wow..mantap..huhu..xp law hijau lagi vok..

Wanie Raina said...

myvi senang accident kan?? tataw la betul ke tak tapie member2 salu bgtwu cmtu huhu