Wednesday, October 17, 2012

SIAPA QUEEN CONTROL"? PEREMPUAN KAN?


ASSALAMUALAIKUM..
Hari ni nak kongsi kat korang sedikit sumber bacaan yang aku dah baca ni mengenai queen control.. Siapa sebenarnya queen control ni? Semua orang tau istilah queen adalah untuk perempuan kan? jadi untuk ini aku nak terangkan sedikit sumber yang aku dapat ni..

Queen control merupakan istilah biasa yang digunakan merujuk kepada wanita yang sudah bersuami tetapi si isteri berkuasa dalam organisasi tersebut, Ini adalah termasuk dari segi kewangan,arahan,kebajikan sehinggalah hala tuju. Sedangkan sudah menjadi lumrah si suami adalah ketua didalam sesebuah kekeluargaan. Namun jangan anda terkejut jika ada yang beranggapan wanita menjadi queen control disebabkan oleh perangan si suami itu sendri..

ikuti sambungan.......................

Bagi korang yang belum berkahwin tu tetapi dalam perhubungan if ada sifat queen control ni no komen ja lah ea memang susah nak diperkatakan..haha...
Beri pendapat anda if mengalami situasi ini...



30 comments:

Anisa Anuar said...

ada term king control tak?? =P

Kesuma Angsana said...

seb baik not KA !

Mira Adzlia said...

opss...yg pasti sy bkn..haha

CikNana said...

oh.saya ada kwn yg gfnya sgt2 queen control.semua gf dia x kasi,sampai p men bola pun x boleh sebab kunun kalau men bola ramai pmpuan tgk.mamam tgh hari ngn kwn2 pun kna bising.pergi mana2 pun x boleh..msti mintk izin gf dlu bru boleh jalan.pastu masa majlis kahwin kak dia,gf tu x suru kwn tu brgambr ngn keluarga.aduhhh..ksian jua kwn tu..he

inche hlovate said...

salah seorg drpd queen control tersebut adalh SAYA HAHAHA... takde la..sya ikut ckp suami :p

Nor Zilla Sensei said...

ahahaha. xle nak cakap belum alami lg. tp tengok pade skrg ni, mmg ramai ppuan queen control. 2 pasal laki cari lain.ahahha

HanaNabihah said...

Hana rasa perempuan jenis control ni mungkin pernah ada history terkena dgn lelaki. Tu yg dia ambil langkah berjaga tu. Control tu patut cuma jgn over. Nanti pasangan bosan. Huhu

Eyda Syahida said...

ermm ermm . kalau king control acane ? hiks :p

Ikhwan Suhaimi said...

bnyak faktor..

* maybe dari sikap suami itu sendiri,yang mengundang untuk si isteri mengawal/mengatur segala nye

* or maybe faktor nisbah lelaki/perempuan yang tak sekata. # takut diambil alih/madu

*Kematangan suami yang tidak setara, dengan si isteri. ( maybe bukan Queen control, cume suami belajar dari isteri....#orang kiri kanan je yang buat speku *queen Control

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...

mungkin ada digelintir kaum hawa ni yg macam tu terpaksa mungkin mereka terpaksa melakukan begitu dek kerana kesilapan yg pernah si suami mereka lakukan dulu...

tapi sebenarnya jika kita pandai memahami dan bertolak ansur sesama sendiri rasanya x ada istilah queen control ni kot...:)

Azza Afdzal said...

nanti buat sambungan untuk king control pulak tau...hihi

Dkna Abza said...

erkkk...yea ke?? :p

bukankosong said...

queen control mesti la pompuan

laki control itu dah lumrah sbb lahir sbg pemimpin

cerita best said...


cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/ terjah sini sama k

Fendy said...

king control...aku la tu..haha

Afasz said...

huhu. terima la seadanya

Jiwa Lara said...

setakat nie xde la nak control2 org lg.. cuma nak cari org yg bleh control dri kita n bimbing ke arah jln yg btul... :)

Buatbest said...

harap2 dijauhkan drpd QueenControl hendaknya..

hahah~

Cik Nur said...

baik lelaki ataupun perempuan, nak konrtol xsalah..tapi janganlah melampau2..

nur xsuka di kontrol..dan xsuka mengontrol.. :)

ayut said...

kdg2 tak sengaja jd Queen control cane?hihi :p

Remy hazza said...

sepatut nya takde istilah queen control nie..... boleh mengawal tapi biar berpada..... lumrah isteri kena hormati suami...kalau ada yg tak elok....bawaklah berbincang...ego2 tolak ketepi......

Si Matatajam said...

King Control pun dah banyak la ni...

Bahrain Ramlan said...

asyik dengar queen controll je..
king control tak de ke?....hahaha

Tinta Lana said...

Salam.

Ada baik buruknya hery queen control ni. Tengok kita apply bila dan dimana. Ada keadaan lana rasa memang perlu queen perlu control.

Cth mudah, katakan kelemahan suami, gagal uruskan kewangan keluarga dengan baik. Dan isteri jauh lebih baik dalam soal ni. Jadi, isteri boleh jadi queen control dalam menguruskan sumber kewangan keluarga.

Mrs Velentine said...

kdg2 perempuan jadi queen control sebab perangai suami..tp sya x queen sgtlah..hahaha..kalau queen xdanya hubby sya dpt pg tgk bola kat stadium

FaFa EhA said...

pompuan baik tau :) hahaha.

MRS Rongoks said...

stkat nie takde lg la sikap queen control tu.hikhik

Nurfara Hani said...

tak semua macam tu..

kinara kinatara said...

kroh.kroh..not all the women like that for example my mom..huhuhu:)

baguis tajuk nyh..:)

sieyzu eiyka said...

Zaman sekarang memang ramai pompuan yg bersikap QC tu . Tapi kadang-II hal ni bolei terjadi coz laki sendiri . Mungkin lelaki terlalu lembut & bersikap takut kepada isteri .

Pendapat Anis , dalam perhubungan kalau ada QC ni , memang xaman lah . Memang akan always berlaku pergaduhan .

P/s : Saya xmacam tu . HAHA