Thursday, October 18, 2012

LELAKI PENYEBAB QUEEN CONTROL?


Lelaki penyebab Queen Control 
Ini merupakan sambungan entry sebelum ni mengenai queen control ramai yang telah memeberi pendapat masing-masing jadi korang boleh tengok sendiri pendapat dari mereka semua... Klik sini----QUEEN CONTROL


Ada kajian menunjukkan beberapa punca si isteri menjadi queen control disebabkan oleh suami..
1. Suami gagal menjalankan peranan sebgai ketua keluarga lalu si isteri mengambil alih tugas si suami.
2. Kegagalan suami mengawal si isteri dalam rumah tangga contohnya suami tidak tegas serta terlalu berlembut dengan si isteri.
3. Suami pernah mengabaikan tanggungjawab kepada keluar ,untuk tidak mngelakkan kejadian itu berulang si isteri mengambil tegas dan mengawal tindak tanduk suami.

Tetapi tidak semestinya semua berpunca dari lelaki ada jua kajian yang dilakukan wanita menjadi queen control disebabkan perasan dan emosi yang kurang stabil contohnya trauma dalam perhubungan yang lepas akibat kegagalan dan sebagainya...
Bagi korang yang belum berkahwin tuh just baca ja ea or korang boleh tukarkan 'suami tu kepada kekasih anda n anda sebagai isteri or sebagainya....aku pun xtau kenapa aku boleh buat entry macam ni..hahaha


28 comments:

inche hlovate said...

sya baik..tak queen cntrol pun..nak tak buat adik ipar?? :P hihi

Anisa Anuar said...

mungkin...tgk pd keadaan...tp bg pendapat saya la..yg isteri pun punca jugak...tak boleh nak salahkan suami je..dan...saya bukan sokong mana-mana pihak...

afha razak said...

hehe..menarik !
^^,
(Eiva Golden Finger)

Mrs Velentine said...

setuju..terutamanya bab perangai yg gatai..hahaha

Emas Putih said...

hahahaha. sy tak queen kontrol sbb pasangan pun tak king kontrol. ngee^^ i served people more than he's served me.

Azza Afdzal said...

yang ney setuju...lelaki wlpn dh kwin pun masih miang lagi hahaha

Mira Adzlia said...

motip wt entri psl ni?hahaha.....sudah mau kawen letewww...hihi

boni kacak said...

hahahaha... mintak kita dijauhkan daripada perkara ni bro..hehehe

Pelangi Biru said...

klahkah . queen cntrol . kdng2 nmpak comel psngn queen cntrl . kdng2 mnyampah pon adee . ahhaa

AHMAD AFIQ said...

aku nak jadi king control a.k.a perdana menteri ada petua x :p

Yousake NKRI said...

hm.. bagus sob artikelnya, saya tunggu artikelnya yg lebih bagus...

#salam sukses dari Yousake NKRI ..

Jiwa Lara said...

ada petanda dah tu bang long..nak melangkah ke fasa seterusnya.. :)

Cik Siti said...

kawen lu laa...bru tau sape queen ke king...huk3...

Maisarah Azmi said...

'dua2 patut bertimbang rasa sepatutnya..xperlu ada queen ataupon king..tp laki perlu jadi pemimpin

~CAHAYA~ said...

kajian yg no 1 tu kena tgk gak npe suami tu gagal n gagal dr segi ape..

kajian yg no 2 xbpe tepat sbb nabi2 n org alim ulamak pn lembut terhadap isteri tp isteri xjd queen control pn...

kajian no 3 tu pulak, rasany isteri yg kurang agama je wt mcm tu...

jd kesimpulanny ialah isteri yg kurang ilmu akhirat je yg mungkin akn wt mcm tu...

Nick Nashram said...

Request nk suruh buat tnda2 wanita yg queen control cmne :)

miz ruha said...

just read~~

CikNana said...

haha,..nth lah..tp yg sy tau,sy bukan queen control.he

FaFa EhA said...

ahhaa lelaki dayus :P eh? tibe2 :p

MRS Rongoks said...

no komen. hahaha. eh . apesal komen jgak nie.lalala

ayut said...

sng cite...bile suami isteri tahu apa mkna tanggungjawab sebenar,xkn ada ye quenn control bagai...tak gitu hairy? ;)

Nurfara Hani said...

saya bukan macam tu.. hehe:)

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...x baikkan jadi queen control ni...:)

kinara kinatara said...

pro dan kontra...dua2 main peranan..im right?

Remy hazza said...

sepakat membawa berkat...kan elok cam tu.....

HanaNabihah said...

Yeah! Betul tekaan komen sy pd entry yg lepas. muehehe =)

sieyzu eiyka said...

Haha . Dua-II punca benda ni boleii terjadi . :P

Dompet Inspirasi said...

Saya masih belum mengerti pengertian dari queen control secara rinci , semoga ada pencerahan