Thursday, October 11, 2012

U FOLLOW I. I FOLLOW U BACK ! ERKK?


ASSALAMUALAIKUM..
Hari ni nak kongsi sikit lah kat korang yang mana yang suka sangat ping kat blog then copy paste link kat entry sapa-sapa say " u follow i then i follow u back" ..Mohon jangan sentap kucing bila baca entry ni ea just nak kongsi apa yang aku tau bila berbloging ni..

Okeh bila berblogging ni xperlu lah nak gigih sangat mention-mention kat entry dorang yang ping kat group tu. Korang mesti xbaca kan apa yang dorang taip dalam entry? jangan asyik nak " u follow i ,i follow u back sgt lah  k" nak suruh follow kemana? toilet kah?ahks..  

Yang tertariknya aku sampai buat entry ni sebab semalam paste kat 3 group tapi yang paste "u follow then ii follow u back bnda yg sama orang yang sama...Adikk oi xpenat ke ngadap page group tu ja sambil tunggu entry-entry terbaru orang nak pos? sedihlah adk xnak camtu ea sian jari jemari tu klik right n paste..haha

Dalam berbloging ni biar lah ikhlas nak menulis bukan mengejar sangat "angka" followers korang tuh..xde maknanya kalau followers ramai pastu reader xde, blog seseorang maju bila ada reader tau bukan followers tu..yess followers penting sangat-sangat kalau xde followers pun susah juga tapi followers korang tu biarlah jadi reader korang yang sejati..

Apa yang aku lihat dekat folowers n reader blog aku ni dorang memang sempoi perlu ikut cara dorang walaupun followers dorang sikit tapi aku tengok meriah sangat blog dorang.. Perlu macam tu ea adik-adik yang baru nak ada blog tu jangan nak kejar sgt populariti ok! ke dah berangan2 nak jadi blogger selebriti ni??haaaa kalau slalu dok u follow i ,i follow u  tu memang xla selebekriti pun belum tentu... :p

Kalau dah rasa followers tuh sikit kan apa kata follow dulu blog sapa-sapa pasti dorang akan follow back punya xperlu nak letak "u follow i, then i follow u back" orang dah tau dah korang ni just nak mengejar glamour ja...Kekonon nanti orang tengok "wahhh ramainya followers"..tapi view lagi sikit dari followers..acaner tuh?tolang jawab..

Jadilah blogger yang betul-betul ikhlas nk berblogging serta menulis di dalam blog ni baru lah blog kita akan disukai oleh semua.  Kalau kita ikhlas buat apa-apa pun pasti akan ada habuan nya walaupun benda tu kita xnampak..betul x?ok itu saja perkongsian...

hepy berblogging korang-korang..

p/s:bila hazwan hairy mula bercakap..bahahahaha



71 comments:

Emas Putih said...

hahahaha :D betul3

Mk Syahir said...

i dah follow u..u follow i back peliss...hikss :p

Pencetus Fenomena said...

setuju dengan abg riri punya entri ini...like2 seribu kali..hehe

Mira Adzlia said...

hah..hamik ko...sentap hati mak nak..yela...dlu mse bru lg nk knal dunia blogger, mmg rse nk kejar follower jer...sbb dr follower, ley jdkn dorg sbg pmbace..tp mmg xstuju gak ngan ayat i folow u u follow me..da mcm mambang kuning digi plak..hihi....pape pun, blog adlh tmpt utk ekspresikan pe dlm kepala hotak kita utk dikongsi dgn org lain...ye ke tidak??hihihi

Wana Owen said...

hahaha..suka ayat "tapi view lagi sikit dari followers..acaner tuh?".kalo x sentap lagi,x tau la.=p

Alynn Nyzaa said...

yeah tuu diaa...mekaseh atas nasihat blogger senior ^_^

Azza Afdzal said...

tuan2 dan puan2 yer sila dengar pesanan si hairy ney tau hihihi

inche hlovate said...

haha.. betul tu..follower ramai tapi takde reader pun tak best kan..macm syok sendiri pula.. sya jeles kalo bw kat blog yg follower nye mak aii sikit betu tapi org dtg komen sampai ratus-ratus. Jeles ni taw!ehh terpanjang plak komen ni

Sue-Rya Qistina said...

yes dik. that so true!
kita berblogging ni bkn takat nk cari ramai follower je.
tapi kita nak cari pembaca yg setia tu amatlah payah.
dalam 100 follower akak tu, blm tentu semuanya setia.
kdg2 diorg singgah pun x. huhuhu
pandang sekali lalu je kot.
haaaa..kan mak pun dah tersentap! :D

(thanks!! dah received ur parcel tadi. suka sgt!!!)

Nurfara Hani said...

sentap mereka dengan entry ni..

Yana Aina said...

Dushhhh !! setepek kat muka ... heheh janji kt rjin mesti rmai yg dtg blog kt tnpa paksaan ^^

Anisa Anuar said...

sama la...memahami sangat...
sama macam post saya satu ketika dahulu

http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/04/follow-me.html

kinara kinatara said...

i follow u and follow me back....
ehhh..u dah follow i lah n i dah follow u...acane...?

hehehe..

sentap kucinglah..hehe:)

blog kina follower x ramai xp alhamdulillah viewer sangat memberangsangkan..:)

nibe entry bro...:)

~LoVE PiNk~ said...

muahahahaa marah nmpak..

huhuhu terasa mak tau!!bahahaha

mood : sedang hamik mood untuk berblogging semula...wee~

CikNana said...

jadilah blogger yang ikhlas dan semua orang akan suka..percayalah..:)

AyueJean said...

Setuju sangat...... =D

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...mama sokong 100% ne HH ni memang menarik sekali walaupun baru kami semua akan sokong reramai kan adik2 yg baru tu...:)

Lily Puteh said...

muehehehehe . setuju laaaaaaaaaaa !

Nor Zilla Sensei said...

selebekriti..hahaha..ayt tak hengat.
betul la, kualiti lg penting dr kuantiti.
ade jugak jumpa bloger yg macam ni..rase nak lempang2 je.suh folow balik.hahaha
berblog biarla ikhlas.

dayteenlea said...

follow i


HAHAHAHAHAHAHHA

Eca Dwinky Asha said...

ngee..tu pasal follower eca xpena naik2..xde istilah nak follow balik org yg gtau cmtu melainkan blog dia 1st time masuk da memikat hati.

Remy hazza said...

nie dia pren together gether dah muncul..... as u wish!!!!
remy kotakan janji....

http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2012/10/young-businessman-in-makinghazwan-hairy.html

Jiwa Lara said...

perghh!! bila abg long dah mula berkata2..semput Mak Jemah... eh ?

EPIK said...

nice entry bro...hahaha

Hotel Dibina Atas Pokok

Nick Nashram said...

aku setuju.
u follow i ,i follow u back bunyi macam desperate nak kejar follower je.
kalo entri kita best follower yg datang cari kita.
kena ingat, content is king.

^^eKaTiKaH^^ said...

huuh, paling tak gemar dgn org yg mcm nie.. -,-

boni kacak said...

sebenarnya..aku nak buat pengakuan..aku lah yang selalu komen u follow i , i follow u kat setiap entri yang ko ping tu.hakhakhakhakhakhak..ok, aku tipu..hehehehe..

tapi yang pastinya, dulu aku pernah buat benda ni..lepas tak nampak apa2 hasil, barulah aku belajar cara yang sebetulnya,hakhakhak

HanaNabihah said...

haha. bila abam hery start bermadah. amik kau! sentap kucin tuu. haha. betol. actuali x payah nk mention pn. lg la org akan follow dgn seikhlas hati & kalau menarik org akan selalu singgah. kan hery kan.

haa. lagi 1. ce hery buat entry pasal letak link ads dkat cbox. dorang ni suka sgt letak link ads kt situ. lpas tu kite ni yg baik hati konon nk jejak balik terkena dgn link2 tersebut. sakit pulak hati kite. huhu. tak halal duit ads tu tau.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

setuju HH..... Leeza pun setuju.. sgt serabut tau...

cikmisi leen said...

ahahaa.. setuju2~ :p ..bila hery berkata-kata .. snyap udah kite.. keh3~ :D

ZWAN SABRI said...

Takdak maknanya kalau follower ribu riban tapi bila post entry xdak sapa pon yang baca.. biaqla orang follow kita sebab orang sukakan blog kita.. bukannya sbbnk balasbudi.. kann.. :)

shidaR said...

hery dah lali dengan "u follow i follow u back" kalo shida komen balik jawab nice! hahaaaaaa :D

nurul barakah said...

Nurul setuju..tapi mood nak berblogging + blogwalking sudah hilang...acaner plak tu ??

ayut said...

kuceng mati smlm..tak leh nak sentap.. :p
pnat jari right klik yer...tu bila dh hazwan hairy berkata-kata....amek... XD

bai baizura said...

HH i follow u. plis follow me back kalau tak wa bom blog lu. bhahaha :)) :p

Dkna Abza said...

hahhaaa... nampak sangat yang suruh follow dia atu tak ikhlas kan..sebab bila kita follow baru dia nak follow.. follow me wangian terbaru..lalalaa:)

MRS Rongoks said...

setuju ! hohohoho .

p/s :: ika dh dpt sijil ngn cekelat tu.baru dpt hari ni :)

~CAHAYA~ said...

sy pn xsuke bace ayat mcm itu..mcm nk pakse2 org pulak....huhu

Pecinta pink^^ said...

itu betul :)follow la seiklas aty bukan nak rmai je :)

Miz Sitti said...

sitti sokong dengan apa yang hairy tulis ni..klo nak mengejar no. memang la mcm tu..tapi klo ikhlas insyahALLAH mesti banyak yang follow kan..

Cik Sara said...

yesza! Agree.. Terpulanglah orang nak follow balik ke tidak.. ye tak? Sebab word tu, kadang-kadang annoying..

Dhia Dirham said...

ahaks selamat berblogging!

puan.mila said...

1st time komen sini..hiks..
betol2 sokong! xperlu la nak mention dgn word cmtu..xsuka!

Mia Kassim said...

Setuju2...tapi kan follow memfollow tu akan mengeratkan lagi perhubungan sesama bloggers.....;p

Ikhwan Suhaimi said...

follow jngan tak follow... hahaha

*konpem rmai sentap hati mak nak :)

trah zain said...

betul2, kdg geram gak, mcm pksa org je..huhu

Nurul Husna Mohd Halim said...

ape pun semua kene start dari hati..kan2..same la jgk mcm fb..kalau fren 2,3 ribu,tapi fb mcm x function x gune jgk kn..:)

rAIHan said...

oh lama xdgr istilah cmnie..hehe.

Cik Nur said...

setuju2...pastu kalau xfollow balik, diorg remove...sadis betul..!

Remy hazza said...

kemana menghilang cik abg sorang nie.......he3
another entry pasal hairy lagi.....

http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2012/10/thanks-hazwan-hairy.html

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

coolblog

LaLa mhdnor said...

mesti ramai yg terasa kan :P

shidaR said...

dah biasa hery oii pasal ni..rasa bkonan follow kalo x naseb lah heheee..ja'at nye ^_^

Domu-kon said...

maybe diorang suka tiru trademark salih yaacob.. " I follow"..hehehe..

salam perkenalan bro..datang dari blog abang remy.. :-)

Shasha Yacob said...

haha, tepat sekali, aku pun pernah terjerumus dalam kalangan orang i follow u follow ni dulu, eh itu time first buat blog ok, sekarang dak suda. cuma banyak yang buat begitu dekat Cbox gua, banyak engko. haha

dya bunga said...

haha..btl2..kdg2 kesian tgk dorang..yg pnting skrg readers bkn followers kan..haha

aizu's life said...

salam..
batul2.. dlm 100, yg aktifnye de ar 10-15 org.. so angka x bermaksud ape2.. heheh..
u follow i, i follow u back.. cam nyampah je, sbb nampak beno eksen nyee.. pe salahnye kalo dia yg start dulu, ye dak??

QA's ~ mamapapa said...

ngeheheh!!sbnrnya rsa mcm meriah je klau ada ramai followerkn,..wpun blm tntu dorang baca entry kita pn :(

Mrs Velentine said...

aku setuju...ramai follower tapi readers tak de pun x guna

Kesuma Angsana said...

gd one... nak cari pembaca setia sebenarnyer

luqman zakaria said...

betul jugak cakap awk tuh,,kalau followers banyak tapi readers xde,,macam xbest jugak blogging nih!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

sokong dgn sume ni hairy..mmg blogger yg baru nk naik ni kumpul follower. Tapi kalau kumpul followr pon x gua kalau just i follow u & u follow me...hisshh..

TiranaAduka said...

salam .
Nice entry bro..

Maisarah Azmi said...

setuju,,ape guna followeer beribu tp pembaca setia xde

Si Matatajam said...

Kan best kalau followers yg follow tu pembaca setia blog kita..hepi blogging Hery..
Entry penghargaan untuk Hery
http://mymatatajam.blogspot.com/2012/10/alhamdulillah-hadiah-dah-sampai.html

ctk said...

saya tahu saya xpopular cam abam retis ni :(

Nur Shuhada said...

wahhh.cam mrah je hairy.tp mmang betoi pn.jdi la blogger yg seikhlas-ikhlasnya,jgn kjar glamor,pastu even byk fllower pn dlm byk2 tu x smua yg bc entry kte. :)

Kechik said...

cam ne nak remove follower yg dah follow.. x guna jd follower kalu x nk follow

FaFa EhA said...

yaaaaaaa ! betol2 :) yg penting ikhlas berkawan :)

Nurfara Hani said...

u follow i, i follow u okay..