Saturday, July 28, 2012

DALAM DILEMA HELP ME

ASSALAMUALAIKUM..
Sebenarnya ini merupakan satu perkara yang sangat-sangat hepy dalam kehidupan hh. HH dah dapat peluang tu pilih pilihan hati..wahh gitu..bahahahah.Semalam sembang-sembang ngah abah pasal something nih mula-mula abah cakap " xpayah lagi lah kot" then lepas abis terawih tuh mak balik dia tnya abah semula " camna blh ke abg long nak benda tu?" abah diam ja time tuh dia makan atas meja ..Berderau juga lah darah ni xberani sebab abah lain sikit kalau bab-bab camni...

Pastu beberapa minit dia bersuara then cakap " g lah tengok-tengok" fuhhh rasa gembira x hengat weh 1st time abah sangat sporting sampai cmtu sekali.. Dia cakap nak yang mana? A or B ...Dua-dua ni pilihan aku tapi abah cakap kalau yang B xpayah lah xbapa nak elok..Tapi kan B lah aku jauh hati masa sekarang ni..Dulu aku minat si  A sangat-sangat minat so bila pikir balik betul juga baik aku jatuh hati dekat  A..kalau A rasanya senang sikit nanti kan nak bermesra.

Kalau korang kan dalam situasi ni korang akan pilih A ke B? A korang pernah gila-gila sangat kat dia masa awal dulu then B baru ja berubah ati minat dekat dia...Bantu HH buat keputusan boleh x?


p/s : Korang mesti pening kan?haha..xpelah baca bagi paham nanti dah tiba masanya A dan B tu akan ada nama ...hehehe ^_____^
Harini otw nak balik penang....



66 comments:

FaFa EhA said...

kadang2, pilihan ibu bapa adalah pilihan terbaek :)

taqiy said...

HH buat pilihan elok2. kalau soal perkahwinan tkleh nk memain :D

doa n solat istikharah mna yg terbaik. n selalunye kalau ibu bapa berkenan, insyaAllah berkat rumahtgga ;)

so pilihla yg mna berkenan di hati,bukan di mata, n yg mne ibu ayah HH brkenan :D

HannaNabiella said...

buat solat istikharah..^_^ , hee

Sally Samsaiman said...

ustaz azhar kata, kalau dah ade A pastu jatuh kat B pulak...hihihi...pilih B...

tp ni kalau terjadi dekat perempuan..hikhikhik...

Silent Thinker said...

apakah A dan B itu..
adakah kereta?

yN crEATioNs said...

pndpt akk la...pilihan parents tu adlh yang trbaik buat kite sbg anak..pasti ada kebaikan dsebalik pilihan merekaaaaa...krna mereka parents kita, telah jauh prjlnan hidup mreka yg mnyebbkan mrka dpt menilai sesuatu yg kita tidak dpt nilaikan dgn lbh terperinci sebenarnya..percayalah adiq herry...;)

♥♥szumika sakni♥♥ said...

memang pening..tp xkan suh plh calon istri kot? huhu..nmpk cm gajet or keta erk huhu

Pezol Stylez said...

hahaha..better u should choice the latest..more standible !!

Anis Nisa (SH) said...

kite pun peningg..hehe..pilih A kot,ikut cakap ayah..hehe..ape pun ikut kate hati..:)

Ameerul Ashraf said...

Buat solat Istikharah minta petunjuk :)
Insha Allah dapat la yg terbaik.

Onitsuka_hana said...

susahnya nak buat pilihan

syaneislavera said...

huhuhuuu.. A ke B ea.. len macam jerk entry dye.. pilih yg mana berkenan dihati lah hairy.. :)

shera said...

a'ah . Memang pening pun ni . Tak paham . ngeee :)

cikmisi leen said...

hahaha~ lawak lah aser ~ istikharah lgi baek ,hehe

jemput ke entry baru ~

http://keyrajoongki.blogspot.com/2012/07/alamak-terkunci-dalam-bilik.html

HanaNabihah said...

A la. Abah hery pun x minat yg B kan. Alang2 dia dah bg baik pilih A. Lgpun dulu kn pernah jatuh hati kt A. =D

Anis Athia said...

ikut cakap ayah lah...time dulu anis nak beli phone, minat gila2 nak beli galaxy note tp abah suruh beli iphone, so pilih iphone jelah..n iphone not bad..huhuhu

Nurfara Hani said...

Apakah A dan B itu? Girlfriend?

KorN said...

haha.. buleh tak ko tulis bhasa melayu yang mudah sikit aku nak paham?

|| amira || said...

kalau yang B tu suka kau jugak , i think why not kan :)

Eca Dwinky Asha said...

nak beli apa tu?keta ke motor?hahah :P

Edy Fee said...

pikir la btul...
bolh tak kalau aku nak pilih c

NAL said...

ikut lah apa kata abah HH. :)

ctk said...

pilih yg mana kamu selesa lah :D

Cik Nur said...

xsangka HH abglong...yg sulonglah ni ye.. :)

rasa2 mcm tahu je benda tu..abglong nk beli kereta ehh..?

biasalah, kalau mula2 tgk satu benda tu mmg dah suka habis, tapi bila ada yg lain berbelah bagi pula..

kalau mcm nur, akan fikir, bila milik sesuatu tu, akan bwa faedah atau kita senang nak hendle dia...jadi amik yg mudah mesra laa kalau mcm tu.. senang dan insyaALLAH xrugi.. :)

apapun pgkal pada hati...minta pendapat org tua.. :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

kelakar lah HH ni.......
1. Pilih yang mana yang akan buat HH happy.
2. Pilih yang HH rasa akan buat HH kekal suka dengan dia.
3. Tak semestinya yg HH dh lama suka, akan kekal suka pada masa akn datang. perasan boleh berubah kan.
4. Pilih sesuatu yg sgt uat HH tertarik dan senang di hato HH. sbb kalau sesuatu yg menyakitkan hati berlaku spt u all gaduh ker apa, sekurang2nya ada sesuatu yg menarik n menyenangkan hati yg ada pd dia yg boleh HH pk kan..
leeza ni ckp ikut pglaman cetek leeza. haaaaaa......

Remy hazza said...

A atau B..... keputusan hanya diri hairy yg boleh tentukan.... cuma kalau remy...restu org tua lebih diperlukan......sebabnya perkahwinan kalau boleh hanya sekali.....
mungkin B lebih baik dari A atau A yg lebih terpahat dihati....
buat solat istiQamah.... dan tanya dgn org2 sekeliling yg rapat atau kenal A dan juga B.....minta juga pendapat dgn org yg lebih tua dlm membuat pilihan....
good luck hairy...... remy doakan semoga jodoh tu dipermudahkan..........

nadia farhana said...

rahsia2 ehh..susah nk faham A dan B ngee

zaxx said...

hhuuu waa pilih Z..untuk zaxx hahah..:P hihhi gurau2.. pilih yang mana ikut naluri n kdg2 pilihan mak ayah kita pun ada kelebihan,mgkin ita xnmpk skarang..tp mana tau himkah nya pada masa hadapan..:) kira mcm restu la ni,hehe (walaupun still wondering pe la A n B tu ye,heheh)

Cik Rongoks said...

saya pilih A ! errr

Nur Mahirah Rosli said...

HH buat solat istikharah . insyaAllah , dpt jawapan yg tepat . :)

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...kalau bab2 memilih ni memang agak susah juga la tapi kena juga pandai2 pilih yer ...

sebenarnya ikut kata hati HH nak pilih yang mana satu dan lebih baik buat solat Istikarah minta petunjuk dr Allah mungkin petunjuk dr NYA itulah pilihan terbaik buat HH...

semoga dapat memilih antara A atau B dengan sebaik2nya...:)

rAIHan said...

hati2 balik kmpung..pape pon pilih lah betul2..:)

Bella Nabilah said...

complicated nye..muehehe
takpe.dugaan Ramadhan :D

nurshamila said...

apa A, apa B? konfius bang. haha

inasazali said...

pilih A la sbb A pilihan pertama kita.. pilihan pertama lebih baik dr pilihan kedua~

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

eyqa pilh A..

Masha Meisters said...

ikut pilihan org tua la...si A...lagipun pernah mengenali si A...berbanding si B yang baru nak kenal kan :)

Izzati Suhaide said...

hehehe...bak kata ustaz azhar idrus pilih la yg kedua krn apa dh x ingt laa...heheh..seelok nya buat la istikharah..mntak petunjuk dariNya..insyAllah..Dia ada jwpnnya untuk hairy...^__^

cikORENsengaL said...

ape 2?calon istri ke ape?

Acik Ain said...

deq ipar . seelok elok nya solat lhaa istkhrah dlu . ptnjuk allah tue kan smua nya elok :) . i.allah allah tolong yea :)

Boni Kacak said...

ko buat aku tertanya2 apakah A dan B tu!! hehehe.. copek sikit bagitau apakah bendanya tu..

Si Matatajam said...

Apa agaknya a dan b tu na?

hawiz said...

pening gak..huhu

Tinta Lana said...

Salam.

Tamau bagi pandangan..hahhahah.

Pandangan jadi berbeza kalau A,B tu orang, boleh jadi barang.heh3

Cioccolato World said...

dpt merasakan... tapi nk tunggu nama baru leh bgi keputusan

~LoVE PiNk~ said...

hehhehe kena wat solat istiharah ni,pilih ikut kate haty la..

Zul De Alexis said...

kalau aku aku ambik yg paling susah nk dapat...aku akan try sampai suatu hari dia kata suka kat aku..baru lah akau akan rasa puas..hehe


aku cadangkan baik ang ambik yg terbaek..tu yg sebaeknya..sebab tuk masa depan.


ang cte pasal apa nie? gua komen jew..kah2..pening wei

Fara Ahin Alias Ali said...

aishhh , misteri ni siapakah/apakah A dan B ?

Ikhwan Suhaimi said...

Nak beli kereta ye??

Kalau betul, sama la macam saya dulu... better fikir jangka masa pnjang. ngeh3

Pecinta pink^^ said...

wah..apa lah agak2 nye a n b tu ye..suspen..hehe

shida'R said...

beli jer..A dan B kalo xsuke A atau B past kat shida ^_^

Nur Asmida Bt Karim said...

Assalamualaikum , nie berkaitan pilihan hati kan ? Lebih baik buat solat istikharah . Mintak petunjuk drpd awk .

Nadia Elena said...

pernah dengar quote ni tak?
"kalau kita jatuh hati, pilihlah orang yg kedua sebab kita xkn jatuh hati pd org yg kedua kalau kita betul2 syg kt org pertama."

actually quote tu tak boleh pakai. haha! tahu apa maksud SETIA? so jgn nk tamak ye HH. cukuplah satu. jaga yang satu tu elok2. lagipun abah dah cakap yg kedua tu bpe elok..

p/s: curious dgn entry ni. calon isteri atau benda lain? miahaha!

Nurul Husna Mohd Halim said...

salam,HH ni bukan soal kte minat ke x minat,sb minat is like up and down in life..minat bole dtg dan pergi..kalau boleh nk pilih pasangan,pilih la yg lebih die bukan je boleh syg n cintakan diri kite,tapi die jgk syg n cintakn tuhan..boleh syg diri kite mcm die sygkan nyawa die..

Nor Zilla Sensei said...

pilihla yg terbaik n minat 2, nnti menyesal HH. A n B sama besar x saiz? hehe.. pikir utuk mase dpn jugak nak bawak family ramai2 nt..hehehehe. da th name A n B kot.hahaha

the tempo of life said...

ape mende A dengan B tu? cter la cter la

Mk Syahir said...

pilih 2-2 pastu 1 bagi kat aku..

ok aku tau xmembantu =p

ridhwan asri said...

askm hazwan..
dlm mbuat plihan ni..berbyklah buat solat istikarah..smoga plihan kita benar2 tepat..

! Arjunakirana ! said...

alhamdulillah dah sampai seru tu... pilih la mana yang terbaik :)

Mr.She said...

knape komen sy xde eh? rse mcm dh komen smlm :(

Nurlyla said...

pilhlah yg kedua.. sbb klau btul2 skakan yg prtama, xkan tersuka pula yg kdua.. tpi yg kdua x smstinya pilihan trbaik.. ha, msti gadget ni kan???

Nurlyla said...

kreta??!!

Edy Fee said...

tak hpdate lg bro?

rozssalovepink said...

sepa kah gerangannya kikiki ^_^

Adylia Qarissa said...

dkna tak berapa nak paham tapi buat2 paham..tape hairy pilih dkna jer ok!! :)

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...sabar2 yer buat pilihan yg tepat...:)