Saturday, July 21, 2012

KADAR BAYARAN ZAKAT 2012

ASSALAMUALAIKUM...
Selamat berpuasa tuk korang semua 1st day puasa ni jangan xpuasa plak jangan ada 1001 alasan ok......Harini nak kongsi kat korang yang belum tahu lagi kadar bayaran untuk zakat fitrah pada tahun ni.. Kalau korang yang belum tahu lagi tuh boleh lah tengok sini..Tapi rasanya kadar bayaran untuk tahun ni still lagi tiada banyak perubahan..



Dah mula boleh start bayar kan sekarang ni..Kalau abah HH selalu bayar time malam raya kalau korang camna? then korang bayar zakat dengan duit or selain itu..

p/s: Selama 23tahun xpernah guna duit sendiri bayar abah yang tolong bayarkan but tahun ni giliran saya..^_^

30 comments:

Adylia Qarissa said...

dkna selalunya akan bag kat orang miskin atau kurang kemampuan bila balik kampung sebelum raya :)

ezumie esbarisma said...

selalu time2 nk dkt2 raye bawu bayor huhuhu ^_^

eddy syrol said...

selamat mengimarahkan bulan ramadhan dan selamat membayar zakat (~_~)

Jiwa Lara said...

sama laa.. mlm raya baru bayar.. kihkih

Remy hazza said...

byr lebih pun takpa kalau ada rezeki yg lebih....... kan lebih berkat......

Nur Emilya said...

RM7 hee.

♥♥szumika sakni♥♥ said...

byr guna duit selalu sok raya hri ni byr...alhamdulilah rzki awk lbh dpt lah byr zakt fmly plak tahun ni kn...gud boy

nadia farhana said...

bayar2 jangan lupa hikhik

Pecinta pink^^ said...

wah..terengganu pling tinggi kadar zakat..sme lah kita Abh yg byar(^_^)

Pecinta pink^^ said...

Aduh2 Johor lagi mahal rupanya kadar zakat tahun ni..

Maisarah Azmi said...

hehe...sarah abah yg bayarkan.

Cik Nur said...

seminggu nak raya baru nur suruh abah byr.. :)

Nurfara Hani said...

abah kite pon same. selalu bayar taim seminggu dah nak raye

Cik Rongoks said...

hukhuk..ika pon sama.xpenah bayar pakai duit sendiri. biasa mama atau adik beradik ika yg tolong bayarkan :)

Edy Fee said...

yeay yang pahang senang igt
selamat menyambut bulan ramdhan yer....hehe ikhlas daripada edyferdaus

bai baizura said...

samalah.bwh tanggungan ayh. zakat ayh yg byrkan lagi :)

Si Matatajam said...

sebelum kawin ayah akak yg bayaq.slps kawin my hubby plak yg bayaq...untung jadi org pompuan ni..ada yg caring...

shida'R said...

mula2 rm3..cepatnyer naik...

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy....jangan dilupakan zakat ni yer kerana ia adalah wajib bagi yg berkemampuan....:)

p/s johor yang paling tinggi setakat ini n walaupun tinggi tetap wajib dilakukan...:)

HanaNabihah said...

tak tau bila ayah pegi bayar. tengok2 dah ada resit. hihi.

the tempo of life said...

tahun 2011 terengganu paling mahal. perghh, negeri sy tuhh. hmm, biasa ayah bayar ..

NAL said...

NAL selalunya bayar guna beras. Pernah juga beberapa kali baya sendiri tapi tetap duit ayah NAL.. :)

rAIHan said...

ayah yg bayar. hehe..^^

Cioccolato World said...

wah wah dieya umur 20 dh bayar pi pas duit kat abah bayar kan

johor naik pi bayar ok

FaFa EhA said...

hehehe abah bayar jugak :P

Aaron Aziz said...

zakat fitrah wajib ditunaikan.. jika tidak, pahala dan amalan sepanjang bulan ramadhan akan tergantung. :D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

bazar zakat... yer jgn lupa.

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

HAHAHA , HH boleh bayar kee ? AHAHA:) Ayah Yana pun selalu bayar waktuu nak dekat2 raya nty:)

ayut said...

Johor-RM8..ok! :)

Acik Ain said...

wahh ! smua ayah yngg buat kann . ehehe