Tuesday, July 10, 2012

TIPS PEMAKAIAN PERFIUM

ASSALAMUALAIKUM
Untuk entry kali ni nak bagi tips lah plak kat korang asyik cerita pasal diri & contest ja kan mesti kang korang bosan xpasal-pasal hilang reader nanti..hehe...

Pewangi atau haruman adalah pelengkap kepada penampilan lelaki mahupun perempuan. Bagi lelaki pewangi juga mampu menjelaskan persenoliti dan keperibadian seseorang. Tidak lengkaplah penampilan seseorang tanpa pewangi berkualiti. Apa saja pilihan anda ternyata pewangi penting untuk mengembalikan kesegaran sepanjang hari dan membuatkan anda lebih yakin..Disini saya ingin berkongsi dengan anda semua mengenai tips memakai pewangi dengan cara yang betul..

Tips memakai pewangi
1. Semburkan pewangi sebelum memaikai baju. Pewangi seharusnya disembur pada kulit badan yang lembab dan bukannya pada baju

2. Semburkan pada bahagian tubuh yang bernadi seperti di bahagian pergelangan tangan, leher , bahagian dalam siku.

3. Untuk menguatkan lagi bauan anda, sembur pewangi keudara dan lalu kebawahnya

4. Setiap pewangi mempunyai keharmonian baunya tersendiri ,jangan sesekali menggunakannya lebih daripada satu jenis pada masa yang sama. Nanti keharmonian minyak wangi itu akan hilang.

5. Kita mempunyai bau badan yang berbeza bergantung pada keaddan kulit masing-masing, gaya hidup dan pemakanan seimbang. Jadi tidak semestinya sesuatu pewangi itu sesuai untuk semua orang.

p/s: Kadang-kadang nak cepat sembur ikut suka hati ja....haha..Wajib pakai kalao xpakai rasa xselesa..anda?


50 comments:

Sue-Rya Qistina said...

akak suka mengumpul minyak wangi. x kira jenis apa pun. yg murah, yg mahal. semua ada. yg dibeli 5-7 thn lps pun masih ada lg. :)

kie said...

kalau nk lagi lekat bau minyak wangi.. dan tahan lama... sembur minyak wangi selepas kite memakai losyen badan...

Fakhrul Haiyin said...

kdg2 tu ada jnis perfume yg panas kalau letak dekat kulit. erkk. btw, nice tips. :D

Cik Rongoks said...

suka kumpul perfume.macam2 perfume dah ade. hahahaha

NAL said...

Tips yang sangat bagus..Thanks hairy..

Cik Cammy Lia said...

hehe kite sembur kat baju dan tudung....tapi kat pergelangan tgn n leher mmg wajib sembur

Sekeping Hati said...

HOHO. Haruman perfume Gucci sentiasa di hati tapi masih tak mampu nak miliki. Enchanteur Paris aje mampu sebagai pengganti. Pon wangi ! Takpe takpe, perfume Gucci masuk wishlist hantaran. kihkih~ =D

Silent Thinker said...

tips lagi.thanx HH berkongsi..

Masmira Masri said...

sy plak xleh pakai perfum..boleh pakai 2,3 jenis jer sbb allergic...gedik kn hehehee...tp slalu buat tips sembur ke udara tuh pastu lari bawah tuh heehhehe....happy jer

do visit n follow me ok
http://myaleo.blogspot.com/2012/07/hai-bloggerland.html

Ety said...

haaa. betul betul. kalau keluar pergi mana2 tak makan perfume, mesti rasa pelik. kurang konfiden

LaLa mhdnor said...

x suka pakai perfume yg sama, lepas habis sebotol, mesti beli jenama lain pulak, hhehe

wajib pakai sebab kalau x pakai rasa macam busuk even x busuk pun :P

AlyzaFisol said...

perfume wajib dipakai setiap kali keluar rumah...paling suka perfume EDP, tahan lame skit.. :)

http://www.alyzafisol.com/

nadia farhana said...

suka kumpul je pakai hehe prefer bedak hihihi...

~LoVE PiNk~ said...

p/s : jgn sembur perfume kt ketiak nnty kuning.hahaha

dulu kt skola selalu ade org kantoi ketiak kuning...hee jahat saya..

Nor Zilla Sensei said...

org tau la pakai pfume cmne.. perli sy ea..hahaha.. doh ade jual perfume x? hehe

Sally Samsaiman said...

hahahha...sally obses perfume...!!
kat umah ni penuh satu almari perfume...hihihi...

original perfume boleh tahan lam...so beli smpai sekarang x hbs lagi, yg hbs nya duit yg beli perfume la =.="

eja samad said...

perfume always ad dlm handbang..even x smpt mcm mne pun ttp akan dicalit sikit kat pergelangan tgn :)

Fatihah said...

biasanya guna perfume kat pergelangan tangan je.

Nurfara Hani said...

suke pakai perfume lelaki.. hihi:) thanks tips nih.

KorN said...

minyak wangi aku baru je abis... huhuhu.... tak beli lagik ni...

LiYa HaNiF :: said...

tip bagus ni...

akkk follow blog hazwan nie.. :P

Kira Kekuri said...

wajib pakai kalau nak kuar, smbur kat pergelangan tgn, n leher.
kalau minyak wangi tak sesuai kulit akan gatal2x haha

Noor said...

suka perfume yg bau lmbut,manja2 je..sekali bau,nak mnja lagi.xsuka bau yg wangi sgt..alah perfume yg bau keras.emm..nice tips.

nadia eshak said...

sangat suka perfume . :D

maszull said...

assalamualaikum hairy...betul tu minyak wangi perlu ada dlm handbag mama senang bila diperlukan...;)

Deary Ainn said...

tips yg bgus sgat...:) good2 :) trimas

LELAKI INI said...

tak suka pakai
hehehe

Cik Nur said...

dalam byk2 ni kan, nur cuba sapu di pergelangan tangan je..

kalau byk2 nanti pening..hihih

shida'R said...

macam shida sendiri kan..ermmm xpakai pun xpe kot sebab deadoran shida pun dah wangikn satu badan nih hehee ;)

jimat2 ^_^

msredcheesecake said...

nice tips... sy suka pakai m wangi tuk kepuasan diri sendiri

rAIHan said...

erm..bagus tips nie..raihan jrg tukar perfume..

yN crEATioNs said...

bagus3...tips yang berguna utk pencinta minyak wangi...kekadng akk ader guna minyak wngi nie sbg pwngi bilik...sekali sembur, waaaahh...nyaman rasanyew tau...cuba la..

@YUNID@TI said...

tip yang bagus.... biase sembur kat baju dgn tudung je... hikhikhik

faizal mohd said...

kecuali no.3 tu jek tak amalkan. rugi woo sembur merata mcm tu. hahaha :)

Acik Ain said...

lagii satuu ~ blakang tlinga . msti lambat hlang bau dea ,. taak caye ? cbe lhaa . hehe .

Pecinta pink^^ said...

haruslah perfume..perfume melengkapkan hariku..hoho..btw,nice tips..slalu main ikut dan je nk sembur mcm mne pun.hakhak

siti naqiah said...

kan kekadang die jual ngn losyen n shower gel die kan..org kate kalo nk bau kuat, mandi ngn showel gel, pastu pkai losyen dia, then bru pkai perfium..kalo silap sile betolkan kite :)

Maisarah Azmi said...

pakai time rajin je.. hehe

lilypelangi said...

wahh. nice info beb! :D

Mk Syahir said...

tak payah tips2..lu belikan je wa sebotol..wa pakai pny..hihihi

Alieza Dayasari said...

selalu sembur kat baju. haaaaaaaaaaaaaaaaaaa

wajib pakai juga......

Alieza Dayasari said...

kalau minyak wangi original.. pakai sikit jew. sayang .. takut habis cepat.
kalau minyak wangi local.. sembur mcm sembur air.. hahahaha

Ikhwan Suhaimi said...

Ok suke Gile Entry ni !

P/s :Part yang "kalau tak pakai rase x selesa itu. SOKONG!

bai baizura said...

mohon hadiahkan satu perfume. hukhuk

Cioccolato World said...

tips yg berguna sgt, and dieya selalu tenyeh minyak wangi kat nadi pegelanggan tgn dan leher ^^

FaFa EhA said...

nice tipsssssssss ! hehehe

Si Matatajam said...

Nice tips dik... Akak mmg tau la bab ni sebab dah jadi agen Avon... Memang wajib tau pun bab2 pemakaian perfume ni. Hi hi...

Azza Afdzal said...

satu jer azza nak tanya nape nak letak dekat nadi yer??

Remy hazza said...

memang betul petua nie semua......

ctk said...

tlg belikan ct minyak wangi...haha