Tuesday, July 3, 2012

BILA LELAKI YG PILIH LANGSIR

ASSALAMUALAIKUM..
Petang semalam setelah selesai siapkn kerja-kerja yang berlambak-lambak ni terus aku gerak pegi sect 7 Shah Alam..Matlamat utama nak pegi sect 7 tuh adalah mencari langsir untuk rumah..haha... Sepatutnya perempuan lah yang cari benda-benda camni kan? Oleh sebab aku ni anak sulung then semua adik beradik lelaki jadi semua tugas ade lah tangungjawab aku lagipun aku di KL family di Penang..Sebagai hadiah buat mak untuk raya nanti aku bagi kat mak aku kain langsir ok lah tuh kan sekali sekala bagi hadiah kain langsir kat mak untuk umah juga kan! lagipun rumah tengah renovation jadi perlukan kain langsir raya baru..ceceh...

Sampai ja kat sect 7 shah alam tuh terus masuk JAKEL nak cari semua barang-barang nih..Lagipun jakel tengah ada sale ok jadi manfaat kan lah ea bila ada sale nih boleh dapat murah! tambah-tambah plak langsir ni bukan pakai 4 meter cam baju melayu tuh..Macam umah aku tuh kena pakai 30 meter tuh baru kain depan ja yang putih cover blakang langsir tuh lagi nak kena pakai lebih kurang 15 meter..fuhhhhh boleh terpengsan sekejap bila nak bayar..haha...

Jadi rambang mata sangat-sangat time tuh tengok berlambak-lambak jenis kain dalam tuh then terjumpa ngan 1 jenis kain langsir ni 1 meter RM18 harga asal berpikir punya lah lama maklumlah mahai gila lah kain nih...bincang ngan penjual tuh dapat lah RM12 selepas ada % untuk 1 meter untuk 1 meter then yang kain cover belakang tuh apa nama aku xtau 1 meter RM10..Sekali sekala berkorban beli bagi kat emak agar emak sentiasa gembira..hehe

Sory lah mak kalau langsir yang abg long pilih xmenepati citarasa but abg long rasa mesti suka..hehe...

p/s: Korang dah wat persiapan raya? haha


46 comments:

zaxx said...

waa... pandai ek pilih langsir,hehe so tema langsir raya warna apa?:)

nana kamarul said...

Eh! I went to Jakel too! Tapi dekat Jalan TAR la. hehehe. Anyw, pandai ke pilih langsir tuuuu :P

.........cP~ said...

Salam.

Wah. lelaki pilih langsir. Saya pun tak reti pilih. Haritu cuma teman mak beli je. Lepas dapat duit, terus je mak buat keputusan nak beli langsir. Haha.

Sekeping Hati said...

eh. ada lagi ke yg terima tempahan nak jahit langsir? rasanya jahit baju pun org dah tutup ambil tempahan. hoho. mak hery mestilah suke. dapat langsir baru freeee. hehe~

fyna said...

bagusnya lah... anak sapa lah nih. fyna dah siap beli baju raya dah.. ^^;

Silent Thinker said...

wah2 langsir baru...
kite blom pilih langsir..
Rumah blom fully siap..

Silent Thinker said...

anak mithali..bagus!

Sue-Rya Qistina said...

Dulu saya stay kt seksyen 7 tu. now dh jadi laluan je. hehehe..wah, bershopping kt jakel? kelas u!!!

Fakhrul Haiyin said...

woaa. anak mithali. hehe. :D

permata biru said...

ingat nak cari kain langsir juga macam yg hitam bulat2 tu..cantik kan..

FaFa EhA said...

wahhhhhhhh ! hahaha awal gile persiapan raya :P
eh, cantek la langsir yang corak bulat2 tu :D

KorN said...

beli langsir pakej dengan baju raya ke? hik hik hik

Cik Cammy Lia said...

waaahh mesti mak terharu bile dpt kain langsir tu...untung la... bagus la awk ni..

zanairin said...

wah.. dah macam perempuan pulak beli langsir..

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Assalamualaikum...

Raya tahun lepas kami pun beli kat sini gak....byk sgt pilihan dihati...pe pun memang meriah masa tu... :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com

Syakir Rahman said...

fuhh...aku mmg x suke langsir... better beli blind je...ahaha...xyah ssah2 nak cuci :p

Zul De Alexis said...

wah! boleh buat abg iparlah cmnie..hehe

Maisarah Azmi said...

pilih colour ape langsir tu? xpe, berkorban untuk mak, pilih langsir + kuar duit... dulu pernah keje kat jakel gak

Nyue said...

wahhhh....jarang dgr lelaki pilih langsir.ahahahhaha

NAL said...

wah, pandainyer pilih kain langsir..boleh buat menantu ni..tak prepare apa2 pun lagi utk raya..

Nurul Husna Mohd Halim said...

xpe..kalau kali ni salah,boleh belajar utk mase akan datang..tp make sure nti cat ruma yg ade kaitan warne langsir..baru nmpk match..:) hehe

shida'R said...

perghhh,pilih lgsir lg tu..tp kalo ank sulung mmg blh caya hehee..haihhh sejuk perut mak nnt hehee ;)

Acik Ain said...

pewwiitt , jangan kacau hery . ain dahh tempah dea naakk buat adeq ipar . MOHON SEMUA cari orgg lain . hakhakhak .

Azza Afdzal said...

wahhh anak sulung mak pndai pilih langsir la hihihi... bertuah sape dapat jadikan anak mak ney menantu diorg hahahahahha

Asyiqin Haulisah said...

wah bagus abg long, suka mak.

dhiashahida said...

kalau beginilah..sejuk aty mak tgk langsir..hehehe

Fatihah said...

wahh, pandai abg long pilih langsir. mesti cantik ni. haha

bai baizura said...

bgs abg long ni. bile kite nak beli baju raya sesama ni? ehh? hahaha:p

Eyda Syahida said...

abg long . auuwww . heheh


so yg mne 1 pilihan hati abg long utk mak ? :D

Pezol Stylez said...

selamat hari raya hairy!!

nur_za said...

u...rumh untk mak mentua xmau belikan ke..keh2

rAIHan said...

abg long beli lgsir? alhamdulillah..bahagia mak nya..^^

maszull said...

assalamualaikum hairy...alhamdullilah sejuk perut ibu mengandung dapat anak mcm ni....

mak hairy mesti seronok dapat langsir baru tahun ni...

tahniah dr mama sbb menjadi seorang anak yg baik pd ibu dan bapanya...:)

JaNnaH said...

mst gembira bkn kepalang la mak hairy.... abes berape beli langsir??? hihihi

Masha Meisters said...

hehe...terbaik la lelaki pilih langsir :)

minggu ni baru nak g beli gan mak sekali....hihi

mira maisara said...

oh makk..sweet laki pilih langsir..huhu.. ni mesti kat jakel kan? haha.. knl sgt kt syeksen 7 tu.. :P

inche hlovate said...

selamat hari raya hazwan hairy!! nak duit raya :)

*baju raya aku dah ada 4 pasang hihi

Edy Fee said...

wah smgt raya..pilih jgn tak pilih

Si Matatajam said...

Baguihnya anak mak... Tapi ada lg ka orang nak terima tempahan jahit langsir tu? Kat tempat akak semua dah tolak tempahan..

Silent Thinker said...

eh2..langsir mana satu yg ko beli hairy

Cik Rongoks said...

ika xpenah beli langsir. x minat. hahahha

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Hamboi, sweetnya abglong pilihkan langsir! >_< hehehehe.

Kak Long kt sini memang failed pilih langsir, asal aku pilih je, ibunda ku dan daku kompem 'berselisih' pndgn..mcm itik ngn ayam,kah3.

Cioccolato World said...

wah wah mak kamu mesti suka punya

Pecinta pink^^ said...

amboi..tu dia..sakan..hehe..

Pinky Aina said...

Untung dapat anak camni. He*

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy....lelaki pun boleh pilih langsir juga apa salahnyakan...:)