Saturday, July 14, 2012

THE AMAZING SPIDERMAN REVIEW BY HAZWAN HAIRY

ASSALAMUALAIKUM
Haaaa macam biasa lah kan if aku g tengok ja wayang aku akan review cerita tuh..Xperlu lah aku nak ulang macam mana penulis majalah remaja tu say mengenai blog aku ni kang ada juga orang fire aku bertubi-tubi..haha...Untuk korang yang xtau nak tengok cerita apa kat wayang tuh aku sarankan pegi tengok The Amazing Spiderman...Mesti ramai dah tengok kan maklumlah dah keluar lama tapi au baru free minggu ni then baru sempat tengok ada aku kesah nak review lagi...haha...

Untuk yang terasa nak tengok 3D tu maksure jangan batalkan niat anda nak beli tiket mahai giler tu ea..Puas hati sangat-sangat bila tengok 3D seakan-akan terbang melompat-lompat depan mata ok.. Cerita ni banyak buat kita suspen ,dari awal sampai abis berdebar-debar dada nak tau kesudahan. Ending pun not bad lah sedih-sedih plak tuh tetber teringat family kat kg...haha...

SINOPSIS
Mengisahkan seorang superhero, yang asalnya merupakan seorang pelajar yang tinggal bersama pakcik dan makiknya setelah ditinggalkan oleh keluarga sejak kecil. Suatu hari peter telah menjumpai sebuah briefcase milik bapanya. Dari situ , dia mula menjejaki persoalan misteri kehilangan kedua-dua orang tuanya. Dian menjejaki ke Oscorp dan terjumpa makmal Dr. Curt Cannors , rakan kongsi bapanya. Seterusnya apa akan terjadi?

35 comments:

Nurfara Hani said...

wow. seronok nye dah tengok spiderman.

HanaNabihah said...

nak g tengok minggu depan. sape nak join? =p

FaFa EhA said...

untung la bole melompat dlm ayang hahahaha

faizal mohd said...

tak tengok lagi. tunggu versi donload jela.

Ikhwan Suhaimi said...

Alaaaa... best nih, tapi tu la terbantut sikit nak pegi wayang. Tunggu Dvd je ler... :(

Ikhwan Suhaimi said...

Alaaaa... best nih, tapi tu la terbantut sikit nak pegi wayang. Tunggu Dvd je ler... :(

zaxx said...

nak jugak main gayut2 macam spiderman.jom abg hairy..:) heheh

Pezol Stylez said...

Baru je tgok smlm...mmg terbaek..1st time tgok citer 3D yg betul2 bg tersentak time tgok..mcm terkeluar pulak spidrman tu dr screen

taqiy said...

hooo. tp ade trtggl tgk spiderman 2. spiderman 1 pn engat2 lupa. so kena tgk balik sume tu la kot baru leh tgk cite ni hahahha

farhana said...

Waaaaaa! Spiderman :)) awesome !

Pecinta pink^^ said...

wah..nk tengok tapi tak tertengok2 lagi:P hakhak

~LoVE PiNk~ said...

untung laa dapat tgk wyg..

Alynn Nyzaa said...

adeyy..kureng ler kiter spiderman2 ni..hee :D

Pinky Aina said...

Bes. Amazing tu. he*

Acik Ain said...

rmah kaq ipar tak ade tv lhaa . mohon blnje tv plasma sebijik .

Pinky Aina said...

Bes , spiderman mnyelamatkan bumi.

bai baizura said...

jom tengok lg sekali. tp anda lah yg belanja :)

Adylia Qarissa said...

dkna tak tengok lagi...errrmmm..jom teman dkna tengok wayang hehehee

Iza Zaty said...

wauu, bestnye die g tengok wayang ..
mesti best ken cite Spiderman ni tgk dlm panggung XD

Alieza Dayasari said...

owhh.. leeza kurang suka tengok 3D.. TAK TAHU KNP... hihihi

Nabila Medan said...

macam best je. untung dia dh pergi tengok. kita ni sah-2 takada masanya nak pergi. haha. ;p

Si Matatajam said...

lama betoi la akak tak layan wayang... last sekali tgk battleship ngan the avengers..

Bitt (doubleIS) said...

best kan :)

zulhilmi tempoyak said...

eheemmmm... komen. ;p

Remy hazza said...

ohsemm kan...spiderman version baru......
remy dah tonton last sunday......
tak menghampakan.....

Syafik Coklat said...

spiderman kali ni lebih best dari yang dulu , seronok tgk . x bosan langsung .. harap ada sambungan .

Boni JLL3 said...

3D punya mesti 5x ganda lagi gempak ni!!

Cioccolato World said...

untunglah tengok, wayang hehehe nantikan dieya punya review....

Nurul Husna Mohd Halim said...

mesti tlupe alam nyate sekejap kn..huhu bestnye..:)

syaneislavera said...

aaaaa..tak tengok lagi movie nyh.. coming soon..waaaa ! terlewat suda.. un9 jak lah.. :)

shida'R said...

ritu dah keluar dah jalan tepi wayang dah nmpak banner spiderman skit punya besaqqq....terus masuk keta balik....arghhh!!!!

man said...

blh tahan crt dia..hehehe

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy....seronoknya mcm nak tengok jer tapi kena fikir2kn bila la baru boleh pi...:)

Cik Rongoks said...

saya segan tgk spiderman :P

NAL said...

nak download je la..tak sempat nak ke panggung..