Tuesday, July 17, 2012

BELI IPHONE4 ONLINE DPT LESUNG BATU



ASSALAMUAIKUM..
Hahaha..mukadimahnya aku nak gelak xhenti-henti bila teringat kejadian ni. Kisah ni terjadi dekat kawan aku lah weh baru ni dia jenis exited kalau nak pape benda..Artu trpandang IPHONE4 dekat online terus ja gelabah nak beli katanya murah..So xpelah biaran ja lah dia beli myb minat kawan aku ni nak pakai iphone kot..Dia ni memang suka beli barang secara online so myb dia tahu lah macam mana semua ni kan..

Sejujurnya aku memang xsuka beli barang online yang mahal-mahal kecuali makanan or asesori yang murah, kalau bab baju, hp or sebagainya yang mahal ni memang xkan mungkin lah aku beli  ni sebab bukan xcantik sangat-sangat cantik tapi banyak xsesuai ngan aku maklumlah saiz kena cari S ja..hahaha...Then aku ni jenis nak tengok depan mata pegang dan cuba baru rasa puas nak beli benda tuh...

Member aku ni memang xkisah dah semua tuh boleh di beli IPHONE secara online, yeaaa memang murah rm700 ja tapi risko dia berani tanggung? xpelah biar dia beli ja pastu bila dah dapat korang tau dapat apa? LESUNG BATU okey !! hahahaha hamikkk kau kawan tu iphone baru kau lesung batu buat lah call sampai kiamat pun xkan dapat..hahahah...Kejamnya peniaga yang jual tuh sapa lah berani wat camtu..Aku yang jenis xtahan gelak ni punya lah gelak sampai xmau-mau dah tanpa pikir hati dia...Nasib lah dia okeh ngan aku so pujuk dan ceramah lah kat dia pasal sifat dia tuh..Melayang duit kau weh kalau aku lah aku simpan bagi cukup g lowyat beli...Myb tu buan rezeki bersimpati aku ingat pesan-pesan ku..

p/s: Kalau nak wat sesuatu benda tu pikir bagi abis dlu ok.. ^___^


UPDATE HEADER...
vote mereka HEADER PALING POPULAR 2012 klik SINI
  

53 comments:

zieyra zailani said...

hehehe ksian kawan awak la..kelakar betul..sape le yang berani jual itu lesung batu ..:D

Jiwa Lara said...

ksian kat dy Z..

Nur Shuhada said...

hehe..nk gelak gk ar....(hahaha)..

cian nye kt kwn tu..xpsai2 dpt IPHONE lesung batu.melayang duit...:D
beli on9 ni bkn leh caya sgt..
rmai kne..sy pn x ske beli brg on9 ni..sgt brisiko.pkiaq 2,3,10 kli gk la klu nk bli..

HanaNabihah said...

lahhhh. selalu baca je org beli iPhone dpt lesung batu, rupanya kawan Hery la salah sorang mangsanya. aduhai. kesian dia. apa2 pun ni pengajaran jugak. supaya lain kali berhati-hati =)

Phat said...

bro kawan ko kena kena ke? bukan sebelum ni ada kuar paper ke pasal ni..ada cina kat johor kena lesung batu gak

Remy hazza said...

remy pun tgh compius !!!
nak gelak atau nak nangis......
hairy , kau memang kejam......
sian kat kwn tu.....
mungkin takde rezeki dia......

KA ( Klik Aje! ) said...

nasib baek dapat lesung batu, leh gak jual kalau dapat batu? hahahah

Boni Kacak said...

rm700 tu kalau buat beli baju raya pun ok jugak tu..hehehe

yN crEATioNs said...

haiyyooo...mcm nie pun ader sekarng..huhu..
that's why kkdang kiter kena hati2 gak la if nak beli on9 nie..risau jd cam gini la..cian nyer..

Mk Syahir said...

perghhh..merana weh :'(

Natasha said...

haha.. sian lah, tp x pe la. buat pgjrn =)

~LoVE PiNk~ said...

kesiannn...

disangkan iphone lesung batu upenye..

ni kes yg penah masuk paper tu kan?

ke baru lagi jadi?

aquagugurl said...

betui tu..kalau nak beli barang2 secara online ni,beli yg rega murah2 je..kalau melibatkan ratus2,ribu riban ni,jangan ler amik risiko..x berani..

Ikhwan Suhaimi said...

Wow nangesssss 700 melayang macam tu je. Saya pun suke shopping on9 tapi untuk barang2 rm 200 kebawah je la.. kalau lebih.. baik tgo0k dengan mata sendri dulu.

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...kesian nyer kawan tu kenapa jadi mcm tu skali...x boleh saman ke kalau kena mcm tu...:)

KorN said...

laa ade lagik kes ni... dlu pon kan dah ade masuk paper pesal beli on9 dapat lesung jugaks

Mr.She said...

pehh! jht gila kot. tp dh bnyk kn kes2 cmni.. so moralnya xyah la beli on9. esh3.. 700 melayang. wuwuwu :3

Trah Zain said...

beli on9 bahaya bagi brg2 yg berharga ni, kena check betul2 dulu, kesian dia..ish3

zatie said...

heheh..macam2..sian kat kwn tu..sy pun x suka gk beli brg online...macam awk la..x puas ht..kena tengok depan mata dulu..huhu

inche hlovate said...

kesiannya dia..aduh 700 HENGGET TU

Adylia Qarissa said...

kisah benar ke nie?? pernah masuk paper kes lesung batu nie..adakah kawan kamo yang masuk paper tu ?? giler glamooorrr walaweeeyyy ;p

Kesuma Angsana said...

beli online kena berani ambil risiko lah! selalu dh jadi cam ni

Pecinta pink^^ said...

err..kesiannya kat dia..sme lah..tak suka beli online ,,suka tengok bnda tu dpan mata..hehe..tapi dahsyat la..lesung batu kot..tak bole tuntut gnti rugi ke..

Sue-Rya Qistina said...

kesiannya kwn awk tu dik. bnyk dh kes mcm ni terjadi kan. xpelah, bkn rezeki dia. kpd peniaga yg pedajal org dgn cara mcmni, ingatlah. hukuman dari Allah tu lg berat! di dunia boleh lepas, tp di akhirat nnt, habislah!

^^eKaTiKaH^^ said...

ape barang lesung batu.. hekhek xP

Ca Cik Duyung said...

kuang hajo bebenor penjual tu...kesian member kamu tu..melyang 700 hengget....

Alynn Nyzaa said...

alaa kesiannya...hee~

Cioccolato World said...

ahax, lawak pun ada...
len kali kena hati2
dieya gadget ni tk berani beli online

ehem dieya nak bagi hadiah jom baca
http://www.dieyaworld.com/2012/07/dieya-nak-bagi-hadiah.html

Aisya J said...

hahaha kesian gila okayy! :O

are_lin@yu said...

mmg pnh dgr kes gini..sabar jelah..ada pulak yg tipu..

haz said...

perh.. kesiannye kawn awk tu.. melayang 700 hinggit. T.T tak pernah2 bli lesung btu semahal tu.. hee

Myideakini [dot] com said...

Assalamualaikum HH,

Pernah jugak MYideakini dengar desas desus kisah pembelian HP melalui online..tut tut dapat lesung batu...kesian orang tu kan...ahaks :-)

Meh le join segmen MYideakini ye..

http://www.myideakini.com/2012/07/segmen-aku-terjah-aku-follow-apakah-itu.html

dyabunga said...

dya pun xberani nk beli on9..takut jdi cm tu lh..tak pasal2 duit melayang

buboo said...

hahahahaha ya allah ,kesiannya dia , tak pasal ghaib duit tu , haha :) cakap kat dia , buu kata lain kali hati2 . banyak tipu ja .

Aanuar Jamil said...

aku memang tak pecaya sangat beli on9 nie,,, mna la tau kena tipu... hehe..

btw.. kesian kawan hairy tu...

AyueJean said...

RM700 melayang utk bende RM17???
Alahaii....

Masha Meisters said...

hahahaha...kesinyer member!
xsangka sampai cmtu sekalai...tergamak si meon tipu dye.....huhu

@YUNID@TI said...

siannye die.... pengajaran tu... tak semua orang kat dunia ni jujur...

Syazana Zainn said...

kesiannya. baru2 ni pon mmg ada kes macam ni siap masuk berita bagai
tp yg sadis org tu dapat berus cat yg dah digunakan tu.
nak buat mcm mn kan, tu nasib dia
sy pon suke beli on9 tp depend on what product la kan
kalo gadjet ni better beli berdepan2 sbb benda ni sensitif item.
nntah2 rosak ke apa ke kan.huhu

msredcheesecake said...

brg mahal akk takkan beli online nye...

Mohd Faziel said...

bila dunia makin canggih..cerba moden,,camni la jadinya,,,that y be carefully gan online bisness... xleh nk trust sgt... tapi kita mudah percaya bila ade offer harga murah cam tu....pantang..kan.

Azza Afdzal said...

owh dah penah dah dengar kisah ney...kes terbaru ker ney.... sebab dulu pnh ada jadi mcm ney jgak

NAL said...

takkan pulak?
nasib la NAL selalu beli on9 baju n gift ja.. :)

Cik Rongoks said...

perghhhh ! mmg kesian la.kalau ika kena, mahu menangis seminggu.haishhh

Acik Ain said...

hakhak . sangat laah tak jjur anda . jangan rsau laa , hdop takk berkat makan duit orang . haha .

Marou Apple Hijau said...

pergh melayang cam tuh je duet..

iEdA said...

xtau nk rasa apa kt kwn HH..tp da penah jd kot kes mcm neh kn...perghhh melayang kot duit cm 2 jer..sadisss

shida'R said...

shida penah dgr kess ni...hery,
shida sendiri ade pgalamn sendiri kena tipu!! mmg sakit hati!!

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Hahahaha , kesian2:3

Si Matatajam said...

Kesian kan jadi camtu.. Sb tu akak takut nk beli gadget kat on9...

Si Matatajam said...

Hairy..ko tau tak kalau akak nak beli gadget secara Online ni ada tak yg betoi2 selamat dan bleh dipercayai?

Alieza Dayasari said...

teruk kalau dpt lesung batu, haaaaaaaaaaaa

Nurfara Hani said...

peh!! boley pulak cmtu..