Tuesday, July 31, 2012

TIPS PENJAGAAN BIBIR


ASSALAMUALAIKUM..
Hari ni nak berkongsi kat korang tips penjagaan bibir...Bagi korang tak kira lelaki ataupun perempuan yang mengalami masalah bibir kering or bermasalah anda boleh lah amalkan tips yang saya bagi nih agar kelihatan segar...hehe
 Tips penjagaan bibir
- Gunakan lip balm yang mengandungi ejen pelembab yang mempunyai kandungan vitamin E kerana bahan-bahan yang terdapat dalam kandungan vitamin E membantu mengekalkan kelembapan pada kulit

- Banyakkan makan  buah-buahan dan sayuran kaya serat yang amat diperlukan kulit agar sentiasa digantikan dengan zat-zat yang baik.

- Minum air masak 8-10 gelas sehari

- Kurangkan merokok dan elak meminum minuman keras

- Semasa menggosok gigi jangan lupa berus lembut bibir anda untuk membuang kulit mati yang ada pada bibir


p/s: Dah kat KL so nak start melawat korang jap then settle pemenang-pemenang award n contest..waiting!

44 comments:

Jiwa Lara said...

wah3 ! Abg Long dah mai KL...

Ety said...

ohh yg last sekali tu,yg kena berus lembut bibir tu, Ety tak pernah buat lagi. nanti kena try la.

yg lain2 so far sedang diamalkan :)

Adylia Qarissa said...

eh! puasa...tak boleh minum air sebanyak tu heheee

www.QueAchmad.com said...

tips yg berguna di bulam puasa ni, hehheh.

ayut said...

aha...meh la kita mnjaga bibir ye :)

Ikhwan Suhaimi said...

WOahhhh... tema Entry,

Keep Your LIp's Lokk Lucious.

Saya Disini said...

baik..

The ShomeL TwinZ said...

tq 4 share :)

rAIHan said...

nice tips bro..^^

♥♥szumika sakni♥♥ said...

wahhh...xsbr nk tw sapa menang huhu..selamat membuat kptsn :)

Mrs Velentine said...

tq for tips

Si Matatajam said...

Nice tips HH.. Biasa diamalkan...

Noor said...

tips kcntikan bibir plak..hihi..bgus utk bln posa ni.ada tambahan ckt..jgn basahkan bibir anda dengan air liur,nanti lagi kering..tq :)

Izzati Suhaide said...

tips yg berguna... :D

Nuraihan Kassim said...

info yg menarik :) an pown selalu amalkan berus bibir pas gosok gg ^_^
lepas dr tuh, bibir nmpk merah dr sebelomnye..

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...yer masa bulan puasa ni nak kena jaga bibir tu dr kekeringankan...

selamat sampai ke KL...:)

~LoVE PiNk~ said...

pakai la lip ice tok dapatkan bibiQ yg cantik..ehh tol ker?hehehe selamat pulang..~~

Pecinta pink^^ said...

bagus tip ni..dah lme crik..hakhak:P

Mira Adzlia said...

huhu...bibir sy mmg kering...xtau nk wtpe da...penyudahnye, wat xtau jela..huhu

FaFa EhA said...

ooke semalam baru bibir berdarah. demam panas -.-" tibe2 abes merekah

Leeza dayasari [santai leeza] said...

kena amalkan minum air masak ....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza susah nk minum air masak...

nadia farhana said...

baik saya dengar ngeee

sHiMi sHinHae~ said...

boleh ni nk try ..

Remy hazza said...

berguna tip nie... lebih2 lagi di bulan ramadhan nie..... bibir selalu jer kering....

Sally Yatiey said...

Nice sharing :D

Sue-Rya Qistina said...

akak slalu guna Vaseline klau nak bagi bibir nampak basah dan terjaga sentiasa. hehehehehe. anyway, good tips dik :D

Dosh Saleem said...

tapi bulan puasa..hahaha :D

Kesuma Angsana said...

ok, tq, tambah tips KA juga ni! hehe

Syakir Rahman said...

oh, bru prasan time pose ni, lgsung x makan buah2an...huhuhu

Acik Ain said...

alahaii . patt mrkok tue pling takk tahn . hahaha

cikmisi leen said...

waahh ! xprnah lop berus lembut2 kat bibir masa berus gigi..hahahaa~ *nama pom berus gigi, *gigi jer ah..hahahaa

>okeh, cikmisi akn start prktiskan~ hehe > mekasih share

Cik Rongoks said...

ade cara lain tak. ? errr. hahahhaa

bai baizura said...

wah2 abg long balik kl. larikkk **== haha

btw, bibir org selalu kering :-s

Mr.She said...

gosok ngn berus gigi gak ke kat bibir? x penah tahu lak. ekeke

Silent Note said...

hahaha, boleh jadi bibir macam angeline jolie tak? hhot.
hahahaha

jom sertai pertandingan mencipta logo.Hadiah menarik menanti anda.

http://bahrain-info.blogspot.com/p/pertandingan-mencipta-logo.html

NAL said...

patut la bibir HH hot jer..kalah bibir Neelofa.. opss !! haha

Cik Nur said...

boleh gak sapu madu, tapi jgn bw tido..nanti semut..hihih

Boni Kacak said...

owh.. nak kena minum air kosong banyak2 ni

shida'R said...

senang jer..apa saja yg bermain dgn anggota badan..keperluan utama adalah air, cukup air bhgian semuanya ^_^

eszyamin said...

aku selalu jilat bibir, bia sentiasa segar dn x kering..

Bitt (doubeIS) said...

nice sharing :) hehe

Nurfara Hani said...

tips yang menarik...thanks share

kinara kinatara said...

huhu..bibir cheq selalu glupas noooo..

tambah2 law pakai pelembab..:)