Tuesday, July 3, 2012

MAEL LAMBONG REVIEW BY HAZWAN HAIRY


ASSALAMUALAIKUM..
Macam biasa lah aku akan review filem yang pernah aku tonton walaupun filem tuh dah banyak hari keluar kat panggung, tak kira filem melayu ataupun filem hollywood, bak kata penulis Majalah Remaja "Hazwan Hairy juga menulis ulasan filem yang pernah ditontonnya dan boleh membuatkan para pembaca boleh mengetahui filem-filem baru...wahhhh yang belum tengok boleh KLIK SINI BLOG HAZWAN HAIRY DLM MAJALAH REMAJA ...opsss

Walaupun cerita Mael Lambong ni dah kuar panggung 21 jun 2012 baru berkesempatan nak tengok cita ni kemarin. Walaupun dah hampir seminggu kan boleh lah ramai juga yang still pergi tengok kat wayang mayb sebab zizan kot yang teraju watak utama filem ni so peminat-peminat zizan xkan lepaskan peluang punya..Bagi aku jalan cerita dia boleh tahan lah banyak juga aksi kelakar xhenti-henti gelak juga lah aku tengok.Kalau nak tahu lebih lanjut boleh pergi wayang dengan segera tu pun kalau ada lagi..hehe
Sinopsis
Mael Lambong mengisahkan seorang lelaki dipanggil Mael Lambong  yang merupakan seorang penarik kereta yang cukup terkenal di Kuala Lumpur. Hidupnya mula berubah dan mula menjadi kelam kelibut apabila bertemu dengan Maria yang meminta pertolongan untuk menyelamatkan diri daripada penjahat. Pelarian mereka untuk menyelamatkan diri membawa Mael dan Maria ke Terengganu yang juga kampung halaman Mael. Apakah yang berlaku seterusnya?



P/s : Nak mintak maaf kat korang kalau aku lambat masuk blog korang. Pagi & tengahari sekarang ni until raya aku amat busy.


30 comments:

maszull said...

assalamualaikum hairy....best x cite ni nak pi panggung malas jadi boleh download jer kan boleh x..?

farhana said...

Eh kamu ! hahahahaa. cite nie lawak kan? sumpah lawak.

tapi belum tengok lagi. hahahahah :')

Faizul Osman said...

tgok kat wayang best.. tp, tak berkesempatan... hanya menanti download.. haha..

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

mak dara pon belum berkesempatan nak menonton filem ni.. maybe tunggu keluar di astro first nnt

Syazana Zainn said...

ramai cakap best, tp malas nak p tengok hihi

waiting for spiderman :D

Si Matatajam said...

Amboi... Ramai betoi la dok wat review mael lambong ni... Makin melambung la zizan lps ni..

Cik Cammy Lia said...

alahai pendek sgt review.hehe.. ada lah kwn2 yg dh pegi tgk ckp cete ni xde la best sgt...so mls nak tgk hahaha

Silent Thinker said...

walaupun bz sempat mengupdate...
happy blogging

Silent Thinker said...

Untung berkesempatan menonton..
best tak hairy?

Sue-Rya Qistina said...

huhuhu..x sempat lg nk tgk kt cinema. ade anak tecik agak sukar skit, dulu time dia baby bole la tgk sbb dia titun je mase tu. now dh dpt kaki, selamat!

Tentang Kita said...

ada masa singgah la jap..kejap pun jd la...have a nice day ya hairy

Noor said...

La..dia pi tgok dah..best dak?bkn apa,rugi tket satgi kalu citer xsyok..

rAIHan said...

malas nak pi wayang tgk citer melayu. download kat mana2 je.

KorN said...

Haha.. intro xleh blah.. sempat lagik promote tuh

kura said...

mael lambungggggggggggggggggggg. aw!

Zul De Alexis said...

haha..guwa suka intro ang...kah kah

wei! ang bila nk belanja aku tengok cte tu??

Ana Farhana said...

best mesti sbb ade zizang kn.. huuu

shera said...

Bestnyaaaa !!! ... MAEL LAMBONG ...

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Assalamualaikum Hazwan...

Main lambung2 le mcm ni...ahaks :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com

NAL said...

nice review...tapi tak minat sgt mael lambong ni :)

Acik Ain said...

ceyyt , untung lee dahh tgokk . kite tgokk kat tb jaa .

shida'R said...

heryy thanks bt review nih hehee..biasalah shida ni dah start dah bz..pompuan biasalah~ heeee

Alynn Nyzaa said...

sy x berkesempatan lagi nk tgk..asal ada zizan konfem best :D

Fatihah said...

untungla dah dapat tengok ! hihi

Pezol Stylez said...

ohh..best ek..nti donlod kat utube je la mampu..huhu

Cikgu Vina said...

assalamualaikum..sy dah follow awk =)

inche hlovate said...

time abg n adik aku p tgok cite ni aku tak ikut plak jual mahal..ishh

*ade cite lain yg zizan blakon juga kan? baik giler ke ape tajuk ae tu

Aanuar Jamil said...

cam best jer~

mak jemah ada tak dalam filem tu ???
haha..

Cioccolato World said...

dieya tgk citer ni asyik gelak naik penat gelak ^^

Nurfara Hani said...

mael lambung tak makan rasuah