Monday, July 23, 2012

JERUK PENANG MAI NAK HABAQ HAMPA

ASSALAMUALAIKUM..
halamak!! terliur x?bulan puasa plak ni aku boleh plak tayang jeruk kat blog ni..hahaha...untuk lengkap kan story terpaksa lah aku buat gini...haha...Ade yg mengidam x nak makan benda nih mesti ade yg teringin kan...

Pagi tadi aku keluar pegi beli jeruk tuk kawan2 yg order kat KL sana..Maklumlah orang penang kan so kalau balik sini mesti ada ja nak order jeruk from penang..Lain kata mereka..apa yang lain nth lah nk kata sedap sama ja cuma nmpk meriah ja jeruh sni macm2 ade.Blh dikatakah syurga jeruk lah kat penang ni merata tempat akan ade..

so demi tuk kwan2 yang aku sayang aku tolong beli tuk dorang..'korang nak ker?
xpe next time boleh order kat aku lagi ya...hehehe
tadaaa!!!

P/S: Jangan telan air liur tuh banyak-banyak tau...
korang !! saya xboleh nak BW sangat lewat-lwat malam bar blh line kat g teruk... risaunya :-(

46 comments:

inasazali said...

saya x mkn jeruk la..alahai ruginya~

babycomel said...

errrk, suka jgk makan benda2 alah ni ;) tp ingat pose,pose okey.. hehe

AyueJean said...

Amboihhhh.... Bukan main tayang jeruk lagi....
Heheheheheh...
Nasib puasa & tak ngidam..
kalau tak gi balik jugak belikan...
Hheehheheh..

Si Matatajam said...

Mak ai hang dok tayang jeruk Penang pulak siang2 hari ni.. Mau ka akak tak terlioq...takpa2 sabaq M sabaq banyak2...

roziahojijie said...

Akhirnyaa ! Dapat jugak bg komen dekat sini . Huhu . Memang la , Penang mmg terkenal dgn jeruk . Saia hantu jeruk kot . Emm .. Dapp ! ;D

zatie said...

jeruk penang...lme dh x mkn...he3

Cik Nur said...

perghhhhh..memang terliur sudahhh..!

Widodo said...

Banyak Makanan niii

Ikhwan Suhaimi said...

WOahhhhhhhhhhhhhh saya suke Jeruk Cerry dengan mangga.

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy....alamak memang dah banyak tertelan air liur ni sedapnya...mama mmg suka makan jeruk2 mcm ni...;)

MISS Z BERCELOTEH said...

nak jeruk mangga dan buah pala..... lama dah tak makan

KorN said...

kalau jeruk kat penang ni, aku suka jeruk Pak Ali je, memang terbaek la aku nak habaq ang

Pecinta pink^^ said...

hoho..saje je wat mata yg melihat mengidam ye.hahak..jeruk penang mang terbaik..sebab selalu time cti,ad jugak bli bwak blik rumah..jeruk pak ali..kalo tak silap..dah ingat2 lupa..hehe..

Ameerul Ashraf said...

wah!
serius terliur.. HAHA!
sabar2..

CariNur said...

mak aii...memang meriah.adake patut bulan posa ni post pasai jeruk.hahahha..dah lama ni x jejalan p penang...

yN crEATioNs said...

ummmp...cedapp tu ...cair liur akk tau bila menengok nyew...yummy3..

NAL said...

NAL tak makan sgt jeruk ni..

ezyra daniel said...

waaaa cm sedap jer...
zyra sukamkn

Nuraihan Kassim said...

huh.. sedapnye ~_~ nie jeruk pe? pak ali ker?
Teringat jeruk pak ali ! sedap meh..
moto jeruk pak ali, Ingat penang, ingat pak ali :D

zaxx said...

wow..terliuq..hwheheh..last week g usm,so dpt la pi beli jerukk pak ali..heheh

Nurfara Hani said...

sedap nye jeruk. Lame dah tak makan..

QweensheesZ said...

ergghhh ! sedap nyerr..terlio nak makan..uhuhu

Kesuma Angsana said...

adui dah terliug pulak dah !

HanaNabihah said...

eheh. tak terliuq sbb cheq tak boleh makan jeruk. ashtma. lalala~

Adylia Qarissa said...

air liur dah meleleh nie weyyyy...huhuhuu

★ ɥɹɐן ɐʎɐʎ said...

Jom tengok koleksi GIVEAWAY yang telah yaya join . Alang2 , join la sekali . Hadiah2 nya konfem buat awak juling2 . Heee . Jom serbu !!

http://yayalarhsecret.blogspot.com/2012/07/ramadhan-yang-dipenuhi-dengan-giveaway.html

Pinky Aina said...

He org penang ni.!

rAIHan said...

sedapnya...=)

siti naqiah said...

housemate kite gile jeruk..sekali beli mak aihh, mcm stok utk sebulan, hoho..

Noor said...

Tu dia aihh..hantu jeruk..huuhhh..tp kat umah Noor diorang suka beli Jeruk Madu Pak Ali..sedap!! lebih2 lg orang yg ada penat(lelah) mcm mak ngn adik boleh mkn.sebab jeruk dia ada madu.so,bla mkn xrasa nak penat.

Cik Rongoks said...

feveret ^^
weeeee~~

Aanuar Jamil said...

uish~~ jeruk mangga... sedap giler~`
hahah...

Maisarah Azmi said...

sedapnye..suke juga jeruk nie..mengalahkan ibu mengandung..haha.. tp x bagus kan makan jeruk selalu?

Eyqa Lovetta said...

dtg sini nak komen yang jeruk2 tu tarik perhatian la heheheh

Remy hazza said...

cis...hairy buat remy terliuq pulak dah...... dah ler lama tak pekena jeruk...dulu remy pernah pi kat bukit mertajam. pi kilang dia terus......mak ai.... depa buat jeruk dlm tong biru.......
remy apa lagi...borong sakan la.....

Nurul Husna Mohd Halim said...

jeruk penang mmg superb la kan...
waaa teringat jeruk warne kuning tu..x taw name pe..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Jeruk2 ni favourite akak saya.. haaaaaaaaa

The ShomeL TwinZ said...

wah dap..dap jeruk, suka gak mkn jeruk nie...HH wat smua owg terliur tgknye...hihihi

tirahzairi said...

mlm td bru mkn...ade blogger tue kasi kat tirah...hehe

Nur Asmida Bt Karim said...

nie jeruk kt mana ? kat jetty ka ? tgk mcm ala2 tmpt jetty je hehehe . cbb situ lah plg byk jual jeruk rasa2nya lah :D

bai baizura said...

uwaaa.. mohon belanja buat buka.hukhuk

Tinta Lana said...

Assalammualaikum hairy.

Aha, ada beli tuk lana tak? hahhhaa.

Tak pasal2 kena baling jeruk ngn hairy, -_- wehehehehe

shida'R said...

amboi jerukk dia...perghh.. ^_^

permata biru said...

jeruk pak ali ke?hmm sedapnya..nyum..nyumm..nak sikit!

Nurfara Hani said...

saya hantu jeruk..

Acik Ain said...

wwooot woot , mase sekolah dulu , asl kluar jaa msti belii smua niee . lagi2 asam katokk ! alahaii rend nyoo !