Thursday, November 29, 2012

MENCARI KERETA SEWA DI KUCHING


KERETA SEWA DI KUCHING

Pejam celik, pejam celik dah nak sampai masa untuk vacation @ Kuching Sarawak. Hari ni baru  sibuk nak cari kereta sewa dekat sana. Hotel semua dah settle tinggal ni saja yang tinggal, kalau tak da kereta sewa susah lah, tak kan nak jalan jauh naik bas kot, amik masa yang lama juga tuh kalau dengan kereta senang ja boleh ikut suka hati.
en google..ada ke kereta ni..haha
Sabtu pagi ni berangkat ke sana untuk tempoh yang agak lama juga lah 4h3m weh nak buat apa kat sana lama-lama ntah..haha.. .Ikutkan pegi 7orang last-last 2 orang ja pegi lagi 5 tiket burn atas sebab alasan-alasan yang ok dan xok..Abaikan mereka malas nak amik port janji aku hepy kan cuma terasa hati ja.. Nasib ada 2 orang member lagi kat kuching tu..Tak sabar gila nak jalan-jalan , shopping -shopping kat sna.

Pergi balik rm60 sahaja ! murah kan sebab tu senang-senang ja burn.

Korang ada tak cadangan dekat mana boleh dapatkan kereta sewa yang murah selain en google. Mana nak tau kan korang yang tengah baca entry ni ada buat bisnes kereta sewa boleh juga tolong rekeman kan. Senang sikit nak berhubung kalau tak terpaksa lah cari dekat sana bila dah sampai Kuching nanti.

Haa ada tak blogger dari kuching? kalau ada tuh meh lah roger-roger boleh bawa jalan-jalan sana.Lagipun ni 1 st time sampai kuching *malunya..haha..Nak ole-ole dari kuching tunggu entry berikutnya.



47 comments:

Anisa Anuar said...

perghhhhh mau pergi kuching la dia...nak ikut!!!! boleh? kikikikiii

Cik Fie said...

bestnya !! =)

Mrs Velentine said...

tanya jiwa lara..

Vanessa Leah said...

Welcome to Kuching! :D Pasal kereta sewa, tak tau pulak :/ Tunggu abang balik kuliah nanti, kita tanya orait, sbb abang mmg terer bab ni. Tapi kena tunggu lepas 10pm la kot, sbb abang ada practice for concert kat unimas skrg. So.. Nanti kita comment lagi KALAU ada! Kalau takda pun kita comment gak, takut awak tertunggu-tunggu. Hahah. Have fun in Kuching!

Mira Adzlia said...

mse ktorg g kuching aritu, igt gamble je nk nek bas @ van yg ulang alik tu..xde niat nk sewa...tp ari ke2 kt sne, mcm payah lak xde sewa van..sbb pikir pyh nk bwk brg2 & org g soping2 & airport mse nk blk...last2 amik jugak van..tong2 la kn...lg rmi lg jmat..hihi..tp dssbkn mslh keterlupaan yg truk, lupa la plak bpe hrge die...hihi...klu nk, cube jela contct pak cik ni azman 019827 0151...selesa la van dier..p.cik ni pun okey....klu mcm mahal ke @ ade lg mrh, xpe...ini kongsi pnglmn je..hehe

ayut said...

xckp ad 5tiket free...klu tak blh ikut..huhuhu,...member kat kuching takde kete kah?hihihi..tp pyah gak kn ssh kn org..crik jgn xcrik,,bru blh jejalan :)

yana aina said...

siapa blogger dari kuching ? cpt2 tlg hazwan nie ^^

Cik Nur said...

walaupun rm60 je..tapi tetap sayang sebab burn mcm tu je..

susah kot nak dapat harga murah mcm tu..

bab kereta sewa, kena tnya org sanalah..hihih

Nisa Shahrien said...

nisa suggest try call 0168911242-awang amirul. kereta sewa dye best. good price though. kalau nak murah student U area kuching pon ada buat sewa tp normally kereta dye condition tak berapa okay.

Kesuma Angsana said...

wah jauh perginyer tu!

Sue-Rya Qistina said...

dah sent contact no kat wall post awk. nnt try contact k. jgn lupa ole2 utk akak k. nnt nk pegi bgtau akak tau. kot2 bole kirim kain batik sarawak n kek lapis :D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

selamat ke sarawak... best nyer. leeza tak sampai sarawak lagi.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ohh yer apakah sesuatu itu???

AyueJean said...

Ingat nak sewa kete cam dalam gambar tu.....
Kusss semangat...
Hehehehhehe.....

P/s : Kamek mauk kirim manok... Mun sikda manok, embak jak miak sarawak.. =D

Jiwa Lara said...

jeles nya ! nak balik kpg jugak ...:)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

cari kereta.!!!

hazwan hairy said...

terima kasih semua sudi bntu..hrgai sgt..tggu nnti hery bls jasa.. :-)

Nurfara Hani said...

untungnya p Kuching. Murah pulak tu.. Jangan lupa belikan ole-ole dari Kuching ya.

Shasha Yacob said...

ferari satu ! . haha

Fendy said...

bestnyerrr...dapat g kuching...xpernaj pergi..

^^eKaTiKaH^^ said...

amboi, pergi vacation tak ajak.. haha.. untung lew dapat pergi vacation kat Kuching.. nak ole ole xD

luqman zakaria said...

selamat jejalan yer.huhu

Ammelia Yusoff said...

gud luck la cari kereta ye. kereta yang di google tu cool. hahaha

Fizalinolie said...

Welcome to Sarawak :)

CikMunBlogger said...

cikkk meon ! mohon bawak kite sekali . jadi lah bertambah orang . jeje XD

Remy hazza said...

selamat bercuti hairy..... dari 7 ke berdua.......layan jer.....

sabry oppa said...

dah jumpe belum???
hahahahahaha ~

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhh3 nk g serawak yer best ny die kn !
ole-ole jgn lupe
bhahahaha (xpasal je kn !)

Cik F said...

tak pernah g kuching!!! nantikan kedatangan ku!! hekkkkk!!!!

nice blog.. banyak info!!!

HanaNabihah said...

Semoga selamat pergi dan pulang =)

inche hlovate said...

ehemmm..cntik kete sewa

MRS Rongoks said...

nak ikut pegi kuching . hukhuk

nora said...

kalau lah ada kereta sewa macam en google tu agaknyer...bape RM lah kene caj yer..

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...bestnya pi bercuti ke Kucing...:)

Si Matatajam said...

Ala kalau kat langkawi ni bleh la akak recommend...

Si Matatajam said...

Kat sana, tak dapat den nak nolong..

Vanessa Leah said...

Hello abang Hazwan! Pasal kereta sewa tu kan . . . Menurut abang, orang yang ada kereta sewa yang dia kenal hanya menyewakan kepada student Unimas saja. So, tak leh tolong abg :S Good luck anyway! Dan selamat bercuti :D

p.s: Jangan maree panggil abang, dah besa panggil orang lebih tua abg and kakak xD

░♥si lampu neon♥░ said...

selamat pergi selamat balik :)

pfieya said...

wahh..pergi Kuching?? saya di kuching sekarang..tp xtau pulak number phone kereta sewa sbb selalu sewa keta kwn sendiri (dlm UNIMAS).. Selamat Datang ke Kuching :)

QasehnyaRania said...

wah..pergi jalan2 yer..

kek lapis dayang salhah 1, boleh?

QasehnyaRania said...

eh..eh..terubok masin kat pasar satok pon sedap juga tu..
murahnya tiket?
brpa lama u booking?

kinara kinatara said...

wah...kina terlepas entry ini...wahahaha..xp xdek pom number contect ape2 2..huhu:)


dah selamat kembali dah kan?

bai baizura said...

so kat sana dpt x cari kreta sewanya? hihi *lmbt komen. :p

cikmisi leen said...

hah ? tket burn camtu jek ? haiyya, rugi seh .. asal xajak ? bley join skaki .. hehe =(

shidaR said...

lorr burn ke? kalo leh shida nk ganti tmpat yg tbuang tu huhhu^^

shidaR said...

lorr burn ke? kalo leh shida nk ganti tmpat yg tbuang tu huhhu^^

Strana Enterprise said...

Sewa van tanpa pemandu,apa2 kereta sewa, boleh call saya 01119197335/0168826524(fauzi kuching) whatsapp 01137581959.. Tq