Monday, November 5, 2012

BAHAYA NYA HARI ISNIN



Berbanding hari-hari lain dalam seminggu, hari isnin didapati paling merbahayakan dan boleh mengancam nyawa. Biar betul? itulah hasil kajian sepuluh tahun University Glasgow, Scotland. Berdasarkan kajian mereka, hari isnin mencatatan peratusan sebanyak 47 % kes serangan jantung dilaporkan yang menyebabkan kematian secara global.
Berdasarkan teori, gabungan akibat daripada keseronokkan melampau sepanjang minggu dan tekanan kembali bekerja meningkatkan peratusan serangan jantung terutama sekali bagi kaum lelaki..

p/s: Bahaya ari isnin ni then suma orang xsuka ari isnin kan sebabnya kerja terlalu bnyak na kena setel suma bnda mesti ari isnin..jadi elakkan daripada stress ya..

33 comments:

MRS Rongoks said...

hahahhahaa..hari malas nk start keje .hikss

Jiwa Lara said...

lazy monday.... huhu

MarliaMarble said...

wah,seriuously ha boelh sakit jantung..? scary jugak ni..tapi mmg isnin hari paling stress kadang2..=D

Nor Zilla Sensei said...

haa..tp mmg betul jgk tu.. sebab isnin permulaan kerja sedikit menggangu emosi nak g keje.huhu

inche hlovate said...

sya suka hari isnin :P

Cik Fie said...

btol3 . hari isnin boleh membawa maut .

Nurfara Hani said...

Fakta ni. Time sekolah dulu memang tak suke hari Isnin.

kura said...

kaum lelaki? gulpppp.

Syazana Zainn said...

ari isnin ialah ari yg busy sbb tu sampai boleh tersakit jantong :p

Sue-Rya Qistina said...

Hihihi..monday blues..sbb tu kdg2 ramai pulak yg amik cuti or mc ari senin tu. Kikiki

Anisa Anuar said...

tu yg ada monday blues~~~

Mrs Velentine said...

bahaya sebab akak ngantuk ar hari ni..mood ke laut

Dunia Wilma said...

Wilma bersetuju dengan kajian nie...
Coz bila kita best2 berehat time hujung minggu, suddenly, nak kerja...
Terus meningkat kadar stress tu kan :-)

P/S: Wilma memang anti hari Isnin...Hehehe

suha said...

mohon hari isnin dimansuhkan.

Eiqa Almond said...

Aah aah..
hari isnin paling tidak disukai oleh pelajar sekolah sebab kena pergi sekolah, perhimpunan, dengar pengetua berucap, hohooo

Nong Andy said...

ya.. sungguh bahaya. aku pon tengah malas ni.. rasa nak sms aja bos aku..

bos.. aku smbung cuti smpai petang boleh.. (Aku ambil halfday hari..)

miz ruha said...

bahaya betul ari isnin...
tapi sy suka ari isnin... ^_^

CikNana said...

sibuk jua aku hri isnin bah sbnrnya..:)

Mira Adzlia said...

sy stress..sbb bru arini dpt blogwalking...hahaha....

Kesuma Angsana said...

isnin plg malas masuk off bila byk kerja menunggu huhuhu

Mk Syahir said...

erkkk..hapuskan isnin!!

Eca Dwinky Asha said...

I hate this monday!.
hari ne kena jumpa lecturer semata2x nak pg amik tajuk assignment..tpi masalahnya...nak p jumpa tu,kena pakai formal..tu yg malas,

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...biasa la setiap hari isnin semuanya memang stress...:)

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

Tak sangka pulak Isnin ni merbahaya eh. Huhu.

Remy hazza said...

patut ler isnin org selalu ler buat kerja slow....... baru remy paham....

KorN said...

isnin selasa rabu khamis jumaat. semua kena kerja...

cikmisi leen said...

ahahahaa.. kalo kt pntai timur, hari Ahad ler hari yg membawa maut =_=' .. haha :D

Masmira Masri said...

tu lah dok monday bluesss...nnt tuesday bluess hehehee

ayut said...

tersenyum bace kajian tu..adehhh..ujg mngu yg tlalu gmbira dan ari isnin yg stress dgn keje blmbak..so,ari jmaat g bt keje bg siap..xla isnin gile..hahahaha :P

steffany daph said...

hehehe...hari isnin.. mcm2 yerkk..

HanaNabihah said...

Isnin = Buat2 sakit --> ambil MC :P

kinara kinatara said...

stuju..:)

zila manaf said...

blues kahhhh