Thursday, November 8, 2012

DIBELASAH KERANA FACEBOOK



KUALA LUMPUR: Hanya kerana memberi komen mengutuk pakaian teman maya di facebook (fb), seorang wanita bersama suami dan adiknya dibelasah lebih 10 orang bersenjatakan kayu dan parang dalam kejadian di Kepong Baru, di sini, Isnin lalu.

Kejadian ala samseng itu berlaku jam 12.30 tengah malam Isnin lalu, ketika mangsa yang mahu dikenali sebagai Lisa, 18, pertama kali berjumpa wanita itu yang tidak puas hati dengan komennya di fb.
“Saya mengenalinya melalui fb sejak setahun lalu dan kerap berbual di alam siber, namun tidak pernah berjumpa,” katanya ketika ditemui Harian Metro, semalam. 

Lisa berkata, dia tidak menyangka rakannya di laman sembang sosial sejak setahun lalu itu dengan tiba-tiba terguris hati berhubung komennya yang mengutuk pakaiannya.

Lagipun, katanya, itu bukan pertama kali mereka bergurau seperti itu dan dia bersedia berjumpa apabila wanita berusia 30-an itu masih tidak puas hati biarpun dia beberapa kali meminta maaf.


#Sumber...
Facebook pun jadi punca sekarang berjaga-jaga lah kalian..hee

36 comments:

Mrs Velentine said...

menakutkan..

Nurfara Hani said...

macam2 hal manusia sekarang ni...

Sue-Rya Qistina said...

hmmm..laman sosial skang ni mmg merbahaya. bkn merbahaya krn apa, krn tindakan meng'komen' dan post yang bukan2 yg mmg akan buat seseorg sakit hati. coz akak pun pernah terkena gak dari someone yg kononnya BFF. dpn kita baik, tp blkg kita mengutuk then post wall kt fb dia. huhuhuhu

Anisa Anuar said...

bahaya ni...tu yg bapak dok pesan, mulut kena jaga...kalau kena belasah dgn org sbb mulut yg takde insuran,bapak xnk tlg...sbb salah sendiri...ish2..okay sekarang saya dah paham..

steffany daph said...

fuhhh..parah ! panas! takut waa.. harap2 benda ni tak jadi ngna kita yer. waspadalah pengguna fb sekalian.

Emas Putih said...

dasyat gila org skrg ni.. pasal tu pun nk blasah

Cik Fie said...

kesian . kena belasah cuma sbb fb jer.. =.=

Maya said...

Hoho. Susah nak agak zaman skrg ni. Pesbuk, msj semua leh jadi cenggitu :\

Ismi Iman said...

gile toi...mcm xxd koje laen la.

Remy hazza said...

tegur pasal pakaian pun sampai mcm tu sekali ye..... rasanya ada agenda tersembunyi yg lain....

shu said...

pd yg mnyalahgunakan fb, mmg cmnila jdnya..

Anonymous said...

dekat facebook pun da ramai gangster taik kucing dah skarang -.-

kot2 nak dapatkan domain(.com/.net/.info atau .org) free.. jom join giveaway saya sponsor
http://estisys.com.my/blog/free-domain-for-bloggers/

sukakartun said...

ish3 pasal tu pon sampai nak pukul2 orang??mencik!!!

Mk Syahir said...

jgn lepas ni ada kes dibelasah kerana blog pulak sudah la..hahahaha

HanaNabihah said...

LOL. mcm tu pon hade? nasib baik fb Hana utk kwn2 yg mmg Hana kenal saje. Tak kenal tak approve! hehe~

KorN said...

kalau mcm tu saya takutlah nak panggil awak riri lagi... xpe lepas ni saya panggil awak hazwan hairy.. awak x marah saya kan.. awak jgn la bawak gengster jumpa saya plak.. taw taw taw
*tangan di dada mata ke atas

Ca Ezah said...

ish..ntah pape je..touching lebih2,smpai belasah2 bagai..xpatot tol..

ayut said...

tu la pasal yer...mmm..tp slh dri sndrik jgk sbnr ye..org bt FB bkn nk suruh gaduh..hihihi

Fendy said...

xpyh la aktif sgt di facebook...adesss

Anak Pak Muin said...

obsissive

MRS Rongoks said...

haaaa..jom bertwittt plak . hihihi

Cik Nur said...

haish..mcm2 lah sekarang ni.. takut..!

bai baizura said...

hukalorh. gitu dleete fb trus. abeh citer. kuhkuh

boni kacak said...

maafkan aku kalau sebelum ni aku ada terkutuk ko..aku selalu panggil ko hachumry... hachumry... maafkan aku...

cikmisi leen said...

macam2 lah ..bahaya2 .. prlu brjaga2 dngan kata2 ..tkut sih :P

Jiwa Lara said...

kena berhati2 bla nak mngatakan 0 mngeluarkan statement... bahaya dah skang nie..x saman pukul gaduh bagai la..

Azza Afdzal said...

kes ney pernah terjadi kt sorg budak sama sekolah dengan azza dulu....siap masuk metro ag...

Kesuma Angsana said...

aduhai mcm ni pown ada !

FaFa EhA said...

gila

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...mcm2 kes skg ni kan..;)

Si Matatajam said...

Fuhh kena lebih berhati-hati ni..

Dunia Wilma said...

Alala...Teruknya :-)
Lepas nie kena berhati2 la bila bagi komen...

ctk said...

berhati2 lah semasa mengomen :)

yana aina said...

nak komen biar berpada2 .. nk post pon biar berada2 .. hehhh

shidaR said...

mmg bahaya dah skg ni!

shidaR said...

mmg bahaya dah skg ni!