Thursday, November 8, 2012

MBPJ EASY PAYMENT COUNTER


MBPJ EASY PAYMENT COUNTER..
Pagi tadi dengan tidak sengaja parking di tepi jalan area Kota Damansara atas sebab nak ambil barang tiba-tiba 5 minit kembali dekat kereta tengok dah ada surat cinta. Mula-mula ingatkan parking dekat situ selamat lah sebab tengok kereta memang banyak park dekat tempat yang sama. Mungkin hari ni bukan nasib aku jadi terima lah surat cinta itu dengan ikhlas..

en google sahaja nak snap malu aih..
Dapat ja surat cinta dari MBPJ tu bayaran kompaun rm100 dengan sepantas kilat terus google cari pejabat MPBJ dekat PJ ni jauh juga nak pergi balik rumah dulu kiranya bertuah juga lah kot hari ni terjumpa lori yang menyediakan khidmat bayaran apa-apa yang berkaitan dengan MBPJ.. Sungguh tak sangka kan macam sudah dirancang sahaja..haha..

MBPJ Easy Payment Counter memang sangat easy  sepantas kilat sahaja buat pembayaran di situ . Perkhidmatan macam ni agak sesuai lah dilakukan setiap minggu di satu-satu kawasan yang ramai orang agar memudahkan orang ramai nak buat apa-apa pembayaran. Kalau nak buat pembayaran melaui online pun boleh tapi susah lah nak dapat diskaun kan . Alhmdulillah selesai aku buat pembayaran dan dapat juga diskaun yang sepatutnya...

Selanjutnya boleh klik sini -----> http://www.mbpj.gov.my/web/guest/home

lokasi kaunter bergerak setiap bulan klik ----> Lokasi

p/s: aku pun xtau persaan aku nak sedih ke, gembira ke, risau ke sebab kena bayar saman ni.. haha.. Benda yang boleh kita elakkan terjadi apa boleh buat mayb bukan rezeki aku hari ni....

30 comments:

bai baizura said...

hahaha. mcm gembire je kene saman abg retis ni. lwk je :p

MRS Rongoks said...

bagus2..senang dan cepat :)

Syazana Zainn said...

org kaya bleh la byr saman.hikhik


p/s sy ni saman DBI pon tak terbayar lg -,-

Sue-Rya Qistina said...

huhuhu..x psl je kena byr saman kan. mujur ade diskaun :P

HanaNabihah said...

kecian cik putih kena saman. tp nape hubby die mcm tak sedih. entry penuh gelak ketawa. haha

Anisa Anuar said...

woooo baru tahu...surat cinta apa haaa...hehehe...

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT. Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

CikNana said...

hye hazwan..tu la kau.gembira la bah,jan la sedih sedih.okey..:)

cikmisi leen said...

ahahah ! rezeki2 .. tahniah2.. nanti wat lah lagi hery ea //:D

aizu's life said...

skali skale dpt surat chenta.. hihi..
tp ok gak. ktorg trus dpt info pasal kaunter bgerak ni :)

Jiwa Lara said...

'bini' baru dapat surat cinta.. hahaha

ayut said...

ayut ni kena saman 2 ni ha...sape nk tlg jawab ni..hahaha

Cik Nur said...

RM100..?
mahalnyaaa...!

lepas ni hati2..rugi je duit tu

Azza Afdzal said...

kesiannya kene saman hihihi

Kesuma Angsana said...

bagus untuk yg ada saman tu! hehehe

Remy hazza said...

malang tak berbau...remy pun pernah kena situasi cam tu.... tapi kalau segera bayar dpt discount byk kan.....

FaFa EhA said...

itu saje nak berkenalan tu. hahaha

boni kacak said...

rm100?? pergh.. mahalnya....

Maisarah Azmi said...

saman..akan difikir bile dh tua nanti..hehe..nasib baik muda belia lagi

Anak Pak Muin said...

haha..mcm happy je kne saman

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...senang ada kemudahan yg begini apa2 pun saman tetap kena bayar yer...:)

zieyzain said...

hye,..singgah sini n follow. mcmm hepi pulak kena saman..ehehe =)

Hazmin Hamudin said...

Terasa macam pemilik blog happy pulak kena saman.. Haha.. Berapa kena bayar lepas diskaun bro?

hafiz hafizol said...

wiwit... x pernah nampak la lori tu.. 1stime nie hahaha

Len Inouie said...

Adeh..sadis. Try la park kat Damansara Uptown plak. Kete tiba2 leh ilang. ropenye dah kena TOW.
:)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

mahalnye sampai seratus, hehe saye klau kene saman dgn majlis bndaran paling2 rm30 jek,,

tp lori tu nmpak cm menariklah, mcm funfair pun ade,hahha,,cmni org baya saman pon hati gumbira jek

Mrs Velentine said...

mak ai...mahalnya rm100

Si Matatajam said...

Kalau bleh nak elakkan dr buat salah dan bayar saman...

shidaR said...

lepas diskaun berapa??

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy....senang n cepat kalau mcm ni...:)