Wednesday, November 21, 2012

RESTOREN AYAM PENYET RIA TIDAK HALAL?


RESTOREN AYAM PENYET RIA | TIDAK HALAL? 

Hari ni nak berkongsi sedikit maklumat yang aku dapat ni mengenai isu Restoren AP Ria Sdn Bhd ( Ayam Penyet )  yang disahkan tidak halal dan tidak mendapat sijil halal daripada pihak JAKIM.. Apa betul isu ni ? Dah keluar dekat tv or belum? or korang dah tengok dekat fb macam aku?  tidak dapat dipastikan hanya orang-orang tertentu saja boleh jawab isu ni.. Di sini aku sertakan post dari ustaz dan komen dari pihak Ayam Penyet AP untuk korang lihat...




p/s: setiap miggu aku makan Ayam Penyet AP ni area TSB Sg Buloh .hahaha..

41 comments:

Anisa Anuar said...

haaa?? xhalal? how come..

abah khalisha said...

ayooooo..cmner tu

Cik Fie said...

xpernah pulak dengar sebelum ni psl restoran ayam penyet ria . yang saya tawu restoran ayam penyet n dapur penyet ada la . haha . nasib baik belum makan lagi kat restoran ni .

Mrs Velentine said...

akak makan yg kat sbaah..hehehe

Jiwa Lara said...

dari dulu sampai skang x penah settle dengan isu logo Halal.. nak yakin kehalalan makan kat umah je la...:P

Azza Afdzal said...

oh tidak..Azza pnh makan sekali dekat sg buloh jugak la hairy...

Melastik Bintang said...

mereka masih lagi dalam permohonan tu...

Keiruchan Agatha said...

wah ngeri yah...

Sue-Rya Qistina said...

siyes ke ni?? akak selalu makan kat seksyen 9, shah alam. huhu. sedap giler babas ni!

izwan said...

tak pernah makan....

Syazana Zainn said...

ada gak dgr pasal ni semalam

then ada branch ayam penyet ria bg penjelasan

deme ckp setiap outlet lain2 pembekal

then branch mn ntah masih tgu sijil halal dr jakim.

MRS Rongoks said...

ika tak penah makan kat ayam penyek tp ika adalah follower blogger ayam penyek. hahaha

HanaNabihah said...

err~ dia tidak diberi sijil halal atas sbb apa ye agaknye? Hoho. Alhamdulillah tak pernah mkn ayam penyet ni.

Jna marcello said...

SERIOUSLY???nA DA LAA SLALU MKN KAT SNE ;/

Jna marcello said...

OPSS TQ FOR THIS INFO THEN.

Kakcik Nur said...

Kakcik belum pernah makan Ayam Penyet AP ni di mana2 cawangan pun. :)

ELeEa said...

Sekarang ni kena hati2 pilih makanan kan =)

Nurfara Hani said...

aiyo.. dah makan selalu tu;)

maszull said...

assalamualaikum Hazwan Hairy...kenapa la jadi mcm ni sanggup betul la die org ni bagi pelanggan mkn makanan yg x halal...:)

Syakir Rahman said...

macam mana ni... bisnes Malaysia sendri pon ada yg x halal...gawat ni.. ish3...

CikNana said...

boh..haha..kau terkena jgk hazwan..aduh..

Kesuma Angsana said...

ya Allah, betul ke ? tq share this ye

Eiqa Almond said...

Ada yang tak halal ke.?? :O
tapi kan tapi kann..
dah lama x makan ayam penyet nie T_T

ayut said...

ayam2x penyet ni mmg tak pernah mkn lg...sdap ke hery?huhuhu..g check lbh mndalam k..dh slalu mkn tu..kena pastikan :)

Cik Nur said...

lorrr..belum ade status halal ke..?

Fendy said...

lepas ni kene berhati2 la....

Remy hazza said...

hu3...remy selalu pi mkn..... awat tak halal???? nak kena penjelasan lanjut nie......takut ramai yg tak sedar

Mayang ABDUL RAZAK said...

bio betul... tak sangka lak..

Cik Yaya said...

whuttt???
alamk..xtawla..dah termakn bbrpe buln lepas.. >,< cmne niii

^^eKaTiKaH^^ said...

huuh, tak pernah makan lagi.. ngeee~~

Dkna Abza said...

Kajang pon selangor kan. Alamaaakkkk

shidaR said...

kalau was2 jgn la mkn kan...buat sndri jerlah ^_^

shidaR said...

kalau was2 jgn la mkn kan...buat sndri jerlah ^_^

aizu's life said...

what?? x halal ke.. kite penah makan kat sunway.. adoii.. diorg ni pn 1 gak.. dh rata2 cust ISLAM..alert la sket.. may be JAKIM perlu amek tindakan SEGERA pasal isu halal ni..
jd darah daging beb..

nora said...

betul ke?..dah ada pengesahan pihak JAKIM ke?

Si Matatajam said...

Nasib baik x pernah makan..

Si Matatajam said...

Tq untuk info ni Hery..kena sebarkan ni..

Anonymous said...

ap ria & ayam penyet ap 2 kedai yg berbeza.

QasehnyaRania said...

tak pernah makan yg restoren ni punya tp sangat suka makan ayam penyet.. hihi

Insyirah amin said...

Cuba rasa Ayam Penyet Mar di Kampung melayu sg buloh.. sedapp..lembut di dalam rangup di luar...

Insyirah amin said...

Salam,

Jemput ke Warung kami Ayam Penyet Mar di Kampung Melayu Sg. Buloh.
Rasai keenakkan puyuh penyet, keli, talapia, bawal, kembung dan ayam penyet yg di perap dgn rempah giling,
terasa rempah hingga ke tulang. Sotong dan udang penyet kami menggunakan tepung tempura yg terbaik.

http://ayampenyetmar.blogspot.com/