Monday, December 31, 2012

KUTIPAN FILEM PALING RENDAH 2012



KUTIPAN FILEM PALING RENDAH 2012

Sejumlah 38 filem ditayangkan tahun 2012 mengalami kerugiaan apabila mencatatkan kutipan di bawah kos pembikinan. Pelbagai persoalan di fikiran adakah sebab pelakon kurang hebat? pengarah tidak femes? or lain-lain? semua tu tak dapat di jawab . Apa-apa pun kejayaan filem di tahun 2011 gagal di pertahankan.

Di sini nak senaraikan Filem Kutipan Paling Rendah 2012

1. Vajram ( Tamil ) 
    RM9000

2. Leftwings 
    RM20.000

3. Cinta Beruang
    RM50,000

4. Zaiton Sameon
    RM60,000

5. Adutha Khattam ( Tamil )
    RM60,000

6. Airmata Ibu
    RM70,000

7. Chantek
    RM100,000

8. Momok : Jangan Cari Pasal
    RM130,000

9. Sofaz The Movie Jiwa Kacau
    RM150,000

10. Aku, Kau dan Dia
     RM160,000

10 senarai filem di atas yang tidak mendapat sambutan dari pada peminat termasuk aku..hehe...Tak tahu pun filem-filem ni keluar..

#SUMBER METRO

p/s: Kemana aku menghilang plak lagi 2 hari? Doakan kesihatan aku cepat pulih sepenuhnya..

47 comments:

❤ Si Budak Vanilla ❤ said...

mgkn diaorg tak wt promosi kot. .hehe :D. .moga2 tuan blog cpt2 la smbuh ea. . :)

MawardiYunus said...

haah ada setengah filem xtau pon ada keluar hahaha... apapon get well soon bro. and happy new year

afifudinsohaini said...

alahai..sedihnya takde promosi ni..

Cik Fie said...

kebanyakan filem saya xprnah dengar . patut la xfemes . haha :)

ELeEa said...

get well soon =)

inche hlovate said...

yg first tu gile kesian

Syazana Zainn said...

wiwiwiwi.. antara 10 movie ni, just 1 je tertengok. tu pon kat astro which is jeton cemeon :p

Misz Fazie said...

kesian filem2 berkenaan. mungkin dorang kurang pengiklanan kot sebab tak tahu pon filem ni kuar wayang

Amanina said...

erk. samalah, tak tahu pun bila filem2 ni keluar. kalau tau pun cerita zaiton tu.

Mira Adzlia said...

demam ka?smoge cpt sihat yer

lizaghani said...

Zaiton sameon tuh macam best jer, tapi saya pon xsempat tengok.huhu

ash said...

Tak pernah tahu pun ada filem2 tu.. Filem aku kau dan dia saja yang aku tahu.. Filem zaiton sameon tu boleh meletop ku rasa tapi tak tahu pula filem tu dah keluar n dah habis ditayangkan.. Filem2 ni kurang promosi kot.

BY: djdanchef
== ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

Nick Nashram said...

aku tak pernah pegi cinema tgk cite melayu..huhu
selalunya sume cite omputih.
bukan pe.cite melayu seminggu tayang kat pastu dah boleh download da.

Azza Afdzal said...

dlm banyak2 hanya cite aku, kau dan dia jer yg pnh tengok itu pun xbest mana pun

hafiz hafizol said...

zaiton sameon tu org ckp cite dia best kot.. huhu...



Semoga ko cpt sembuh laa.. sakit makan ubat.. kalau ubat dh makan still x baik, better pegi hospital check.. =)

Remy hazza said...

nasib filem nie kekadang tak tentu...filem best tapi tak laku...filem tak best tapi ramai pulak sambutannya... susah..sebab kuasa menonton kat malaysia terhad.....
tak mcm kat hollywood atau bollywood...apa filem pun tetap berjaya dan balik modal sebab kuasa menonton dieorg tinggi.... sebab byk penduduknya...

Double Finger said...

sofazr tu boleh tahan cter dia..tpi dpt kutipan rendah jer,..
yg zaiton tu,..x sangka xde org tngok..tpi nmpk cam mnarik jer jalan cter

Kakcik Nur said...

Kakcik dah lama tak masuk pawagam... :)

Mrs Velentine said...

hahaha...tapi ada juga dpt duit..heheh

Siti Rohaida Yusof said...

kurang promosi la kot...

Dianaa said...

cinta beruang? tak pernah dengar pun. semuanya tak menarik kot

Cik Pensil said...

cinta beruang ? tajuk macam best . nak try carilah . hehe .

are_lin@yu said...

jiwa kacau bez jgk..huuhu

kinara kinatara said...

x pernah tahu pom tentang cerita itu...:)

get well soon ya hh..:)

nie main ujan agaknye..:)

Maisarah Azmi said...

cter zaiton tu adaptasi dari cerita sebenarkan? rasanya best jugak cuma tak dapat smbautan je.. semoga cpat sembuh ya

MaYa MustWany said...

memang dah dijangka mesti filem zaiton tak dapat sambutan hangat sangat..cian pun de..

semoga cepat sembuh hairy

Orga said...

satu jer jawapan aku boleh bagi, citer tu memang tak best, hehe...kalau best, mesti dah ramai yang pergi. nway hairy, Selamat Tahun Baru 2013 :)

Izzati Suhaide said...

haaaa..sokong2..bila masa plak filem2 tu kuar erkk?he3.tp klu tau pun blum lg tgk..hihi

Nurfara Hani said...

mcm tak pernah tahu je ade cite zaiton tu..

Jiwa Lara said...

cite zaiton sameon tu best..tgok smpai menitiskan air mata..tacing gtu.. :)

#semoga bang long cepat sembuh...:)

^^eKaTiKaH^^ said...

semua cerita kat atas tak pernah tengok lagi.. hee

QasehnyaRania said...

a`aa kan tak tahu pon..
selamat tahun baru hairi;)

luqman zakaria said...

citer zaiton tuh tau tp xtau pulak x dpt sambutn sgt sbb ramai jgk yg cakap citer tuh best..

shasha yacob said...

adalah shikit pilem diatas tu aku xsuka tgk, tapi zaiton sameon tu boleh tahn lah hihi

Si Matatajam said...

Kurang promo sama tu...

Vee Lea said...

Pst! Get well soon :D

ctk said...

lor siannyer...ct pon xthu bila cerita ni kuar kt pawangan...stgh cter kat atas ct ambik ngan kawan je...hihihi

Leeza dayasari [santai leeza] said...

actually leeza pun tak tahu filem2 tu dah kuar... zaiton tu leeza tahu pun dr astro first..

cweet pinky said...

ak kaw dan dia tuh bes tapi mgkin betul kurg promosi , taw je ade kat u tube , hahaha , download je la :P

*memg jenis malas tgk wayang pown :P

ayut said...

aku,kau dan dia tu pernah tengok..yg len...download pon tidak sbb tak tahu...hihihi

HanaNabihah said...

Zaiton Sameon pun ade ke cerita dia? Serius tak tau. Hoho.

kak nora said...

oo hazwan sakit ke?..moga cpt2 sembuh..

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...yer la jarang dengar cite ni...:)

p/s moga cepat sembuh yer...:)

Cik Nur said...

oklahkan daripada xde langsung..

moga cepat sembuh HH...

Ikhwan Suhaimi said...

ehhh ade ek cerita tu???

*komen yang terkeluar dri mulut bile bace entry ni ! haha

Cik Rongoks Ika said...

erm.citer zaiton tu best la .

shidaR said...

hehe..zaiton sameon..lawak la plak..