Thursday, December 20, 2012

KUCHING SARAWAK DAY 3 | SHOPPING


Sambungan dari entry sebelum ni boleh klik SINI
Baca dari awal sampai akhir vacation macam-macam pic korang leh tengok...

2.00.ptg - Settle beli ole-ole bergegas plak ke seberang sungai sana nak cari kek lapis ngan Ikan terubuk masin. Wajib beli benda ni kalau datang sarawak. Semalam dah tengok kek lapis jadi hari ni tak susah sangat nak pilih-pilih walaupun siang lagi banyak jenis kek lapis yang ada. Kek Lapis ( Mira Cake House ) mbr suruh beli dekat sini sedap katanya.
Pilih punya pilih tengok-tengok sampai 18 kek lapis kami beli banyak gila kot ! dah kawan-kawan tempah kena lah beli juga kan dlm kepala otak dah pikir dah mampos lah cas beg kat flight nanti..haha..Belum termasuk ikan, ole-ole yang korang tengok tu..

Selesai sudah tuk kek then Ikan terubuk lak! haa rm50 juga lah melayang beli ikan ni tuk makcik lah,maklang lah,maklong lah, tok lah semua ada.haha..


kul 6 balik hotel rest dulu sebelum tunggu member sampai hotel nak belanja makan tempat special katanya.Rezeki jangan di tolak beliau siap berniat lagi nak blnja..haha..baik gila lah shazzery ni.
NYUM2 MAKAN SAMPAI PUAS..
Kul 8 lebih dorang sampai keluar semula penat tadi pun belum hilang lagi tapi tak kesah sebab vacation kan lagipun malam terakhir dah di sini esok dah nak balik KL.. * sedih .Time ni melepak lah sampai tak cukup masa. Best sangat-sangat bila ada kawan yang betul-betul ikhlas dalam hubungan persahabatan ni...

Last ending tungu...........

 Entry lain dibawah ni...


Lain-lain gambar boleh tengok dalam ni nanti..

Instagram ---> http://instagram.com/hazwanhairy





39 comments:

Mrs Velentine said...

awat tak beli gula utk teh c

Vee Lea said...

Abang beli kek lapis ni kat mana?? Kedai ke rumah orang? Ada satu rumah ni, opposite waterfront jugak - guna bot, kat situ memang terbaik punya. Kalau abg masuk boleh tgk banner kat dalam, gambar2 celebrity beli kek lapis kat situ. CT Nurhaliza, Chef Wan, Misha Omar dan sebagainya! Kek lapis cheese dia paling sodapp. << Kenyang makan tester je, haha.

shu said...

cousin sy pun ada kt sarawak tp xjejak2 lg sna..

Siti Rohaida said...

kek lapis serawak tu suke tengok berwarna warni sey...
terubuk masin makan dgn nasi panas pun sodappppp!!!

Princess Syazliyana said...

da la tgh lapar ni XD hadoii sedapnya kek lapis tu O.o

Bro Framestone said...

Tak pernah lagi pergi sana.

Macam teringin je nak merasa. add instagram bro ; broframestone

Jiwa Lara said...

sangat2 faham dengan perkataan "kawan yang betul-betul ikhlas dalam hubungan persahabatan ni..."

#tak sabar plak nak balik kampung...

❤ Si Budak Vanilla ❤ said...

bestnyer. .sy kat sarawak jugak..tp daerah Sibu.. meh jemput singgah. .hehe.. :D

Cik Nur said...

wahhh..terliur dengar ikan terubuk masin..
sedap tu.. :)

kek lapis serawak bukan saja sedap..tapi rambang mata nak pilih sebab cantik2.. :)

Hanna Nabiella said...

pewhh,,bynk nye mknn..da la tgh lapa nie..entry nie buat hanna tringin nak terbang ke sane +_+


jom join first contest hanna ^^
http://www.farhanabiella.my/2012/12/photo-contest-be-yourself-by.html

~Eizny Ejan~ said...

bile2 nk g kuching plak la. huhuhu dlu g miri aje ^__^

boni kacak said...

kek lapis warna hitam kuning tu cantik betul.

JungRara said...

Woahhh!! Kek lapis! Giler banyak borong..hihi

^^eKaTiKaH^^ said...

pehhh, sedap+cantik kek batik sarawak..mcm2 perisa, warna ada kan? mesti penat memilih nie :P

Nurfara Hani said...

sedapnya kek lapis tu:) cantik..

sieyzu eiyka said...

Wahh , sedap tuhh kek lapis sarawak . Berwarna- warni pulak tuhh . :) . Seems delicious ! Nyummy . :D

Muahaha . Dah dtg vacation , mesti ada org tempah macam-II kan . Redha jer lha . EH , ad tax jgk ke kalau beli barang banyak-II ?

Saiful Anuar Safian said...

Salam tuan...aku salute le pada blog nie. sungguh menarik n well planned punya penulis...mmg best kat kuching...aku dah rase ke sn 23,3 kali...follow u too

ctk said...

memang bnyk gileeeeeeeeeeeeeeeeeee benda kamu beli kan...kek lapis kgemaranku pon ade...huhuhu....


*suka tgk tugu kucing tu :D

shasha yacob said...

antara yang wajib dicari di sarawak, ialah encik kek lapis . hoho

Dunia Wilma said...

Hari tu Wilma pun macam tu ^_^
Kalau boleh nak borang satu kedai jual kek batik Sarawak tu...Hehehe...

inasazali said...

kt sana mmg terkenal dgn kek lapis srawak..klu beli kt negeri sndri..mhl harga dia..

Anonymous said...

[url=http://www.ukgamingstore.co.uk/]gaming computer[/url]

[url=http://www.ukgamingstore.co.uk/intel-core-i5-gaming-computers]core i3 gaming pc uk[/url]

[url=http://www.ukgamingstore.co.uk/intel-core-i5-gaming-laptops]core i5 gaming laptop uk[/url]

[url=http://www.ukgamingstore.co.uk/gaming-keyboards]gaming keyboards uk[/url]

Remy hazza said...

byk shopping hairy.... seronok sangat remy tgk...terutama kek lapis tu..... sedap!!! apatah lagi ikan terubuk masin

::azmina nordin:: said...

sedapnya kek lapis tu

Syuhada Salleh said...

nampak sedap je kek lapis swak tu..

NIA SI DRUMSTICK said...

haha..pandai je tarik miant nia nk siggah sini ye..haha..yeay..kwn wan tu org swk jgak ke??dia mcm dah tau sgt je psl swk ni.ehehe

hafiz hafizol said...

Untung ade kawan yg ikhlas dalam persahabatan... Susah memang susah nak cari kwn camtu.. Rmai kwn yg suka ambek kesempatan. Bila dah dpt apa yg dia nak, terus ditinggalkan.


Tetiba emo.. haha..

fifie said...

Kek lapis keju paling besttt. tak macam tradisional kek lapis sarawak.

Orga said...

kek lapis dengan terubuk masin tu memang wajib beli, masa pergi dulu pun abis duit dekat dua mende ni jer, hm~...

Pecinta pink^^ said...

Kek lapis oh no ..sedapnye :(

ayut said...

perghhhh...kek lapis diborong..berderet....hahaha.tu sayur pakis ke mkn mlm tu??mcm pjg2x plak tgk yer..hahaha..org blnja jgn byk ckp..telan je... ;) best2x....

KorN said...

ikan terubok xde ea kat sini... kat sana murah ea? aku tataw plak sebab xpernah plak beli ikan jenis cenggini.. hehe

Dianaa said...

kek tuuuuuu, macam sedap je. sebab warna menarik :D

Si Matatajam said...

Kek lapis tu mmg buat rambang mata la...macam2 jenis yek Hery..

miz ruha said...

sedapnya kek lapis...

shidaR said...

kek lapis sarawak mmg sedapp shida suka mkn :)

shidaR said...

kek lapis sarawak mmg sedapp shida suka mkn :)

HanaNabihah said...

Abg tiap kali dia balik semenanjung mesti beli ikan masin & kek lapis. Sampai muak dah. ayah pesan lain kali tak payah beli dah. haha

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...sedapnya kek lapis dr Sarawak tu...:)