Wednesday, December 19, 2012

KUCHING SARAWAK DAY 2 | SANTUBONG , KG BUDAYA, DAMAI CENTRE


TEMPAT MENARIK DI SARAWAK | GUNUNG SANTUBONG | KAMPUNG BUDAYA SARAWAK | DAMAI CENTRE | KUCHING SARAWAK

Bersambung dari part lepas kalau belum baca klik SINI dan SINI
Wajib baca tau tak kan membosankan..haha.. Boleh korang tengok tempat menarik di Sarawak.


 4.00 Pm : Sampai sudah Gunung Santubong lama gila dalam keta , turun ja keta terus ja pegi dekat pintu masuk Kampung budaya Sarawak. Dah lewat sampai situ jadi tak dapat masuk.. * sobsob . Kalau masuk pun kejap ja lah tapi bayaran dia rm60 untuk dewasa..see!! rugi kan kalau masuk..next time saja lah pegi lagi..

Gunung santubong, Kampung Budaya Sarawak dan Damai centre bersebelahan ja so tak de masalah nak pergi jauh-jauh. Lepak-lepak situ kejap snap gambar pastu balik ke Kuching. Time lepak tu ada orang photoshoot kahwin jadi sempat lah aku snap..haha. ! see..

OK READY!! POSE-POSE
POSING LAGI KAK LAGI-LAGI..HAHA
8.00 pm : Selesai rest dekat hotel terus ja keluar semula kali ni nak g seberang dengan Bot Penambang. Dari awal sampai lagi dah teringin nak naik benda alah tu..ciwi x?haha... Harga bot penambang ni ada 50sen da rm1.00 tau ikut nasib korang lah dapat yang mana..hehe

Malam ni member yang stdy dekat unimas pun join sekali makan,jalan-Jalan sampai ja seberang terus g usha kek lapis tapi xbeli lagi lah kira baget katanya..banyak kot oder dari semanjung..hehe.Lepas settle usah n merasa kek lapis terus g makan..


Haa menu wajib kat sarawak Mee kolok lah kan. Aku makan benda tu sedap juga lah then yang menarik minat aku menu kat situ ada Bandung Gempa Bumi ngan Nasi Tsunami..Ketawa terbahak-bahak aku dekat situ.Meletop nama kat lain tak dak k..haha..
MEE KOLOK
BANDUNG GEMPA BUMI + NASI TSUNAMI
tak snap malu org tengok dok gelak2..haha
Lepas dah makan,gelak ketawa sampai nak gila,bergosip sampai penuh dosa, terus plan nak g usha-usha Unimas..haha... ( nampak tak di situ yang aku gembira tanpa mereka yang mulanya 7 orang nak pegi last-last 2 orang pegi burn tiket tak jadi tu?nampak kan?haha )

bersambung................................

Baca Link dibawah juga. :
http://www.hazwanhairy.my/2012/12/kuching-sarawak-day-1-vacation.html
http://www.hazwanhairy.my/2012/12/kuching-sarawak-day-2-pasar-sarikin.html






45 comments:

Princess Syazliyana said...

mee kolok tu nmpak sedap XD hahha

~Eizny Ejan~ said...

best nye mee kolok!!! lame gile x makan -_-

Fendy said...

bestnyer...jeles x pernah pergi sarawak...

Faizul Osman said...

teringin sebenarnya nak pergi tmpt2 yg bnyk budaya... lebih2 lg mcm sabah dgn sarawak...

MisEyz BLurz said...

untungnya...Eyz mmg dok swk pun tak bkesempatan lg nak bkunjung ke kpg budaya..hoho

::azmina nordin:: said...

serius lawak nama makanan tu

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Rasa nak pergi sarawak... huuuu

Syuhada Salleh said...

besnye dpt gi kuching..x penah mkn mee kolok..mcm bes je..hehe

ctk said...

cantiknyer gambar2 yang hery ambik..teringin nk g tp xdak rezki...hoho


*bandung gempa bumi?????fuhyoooooooooooooooooooo!!!!ngeri2

Cik Nur said...

burung tu, ala2 dekat langkawi.. :)

nasi tsunami tu..cayalah..!
sayang xde pic untuk di buat kenangan...

sambung cepatt.hihih

Orga said...

aku yang baca pun nak tergelak nih, kelakar giler nama bandung gempa bumi+nasi tsunami :)

boni kacak said...

dasyatnya nama makanan tu.hahaha

Vee Lea said...

Wahaha, someone seems to enjoy the trip eh!! Yeah, mee kolok, semestinya kegemaran ramai kecuali saya, wakakakaka. Cuba dtg sini dlm last week gitu boleh join concert-concert kat Unimas. Free entrance yaww, ahakk. Len kali dtg sini bgtau okeh! Nak jumpa blogger femes seyhh xD

Jiwa Lara said...

Fine ! terserlah ke'jealous'an di situ... kalau naik bot tu dah biasa la.. hikhik

NIA SI DRUMSTICK said...

wahh...dtg sini tak roger2 awal2..rumah nia dekat gilerr la ngan cultural village tu..siann awk tak xleh msuk kan..next time kene rancang awl2..=)

Anak Pak Muin said...

peh! macam best g serawak!!

Maisarah Azmi said...

cantik la kat sana..nasi tsunami? pelik nye nama.

Miss Sue said...

oke lepas nih nak pergi sarawak jugak ! >.< huhuh

Nadratul Syazwana said...

Bestnya! sy teringin nak ke Sarawak

Si Matatajam said...

Menariknya sarawak...kalau pi sana sure kena try mee kolok ni

Mrs Velentine said...

santubong..mmg jealous..terutamanya bab makan tue

Le' Qweensheesz said...

ni alamat sye :

NOOR FARAHANI BINTI MOHD FAIZAL,
20DNS11F2003 (B3-2.20),
UNIT PENGURUSAN KAMSIS POLITEKNIK MUKAH SARAWAK
96400 MUKAH.

#sorry late feedback coz terlampau busy..huhuhu..ni pon ambek ksmpatan lam ksempitan masa ni..hehe..kbye..tq

Siti Rohaida said...

wah...klu budget ade boleh masuk tpt tu kan..haha

Mira Adzlia said...

hamboih....berani ea mkn nsi tsunami tu..kang hnyut dek ombak...huhu

~S! BuLaT~ said...

Gambar Sangat2 cantik... Ase Ade tarikan untuk dilihat

Syazana Zainn said...

puteri santubong puteri sejinjang
*nyanyi*
lirik sampai tu je tau.haha

sieyzu eiyka said...

Muahaha . Mahal siot tiket pon . Kalau Rm 60 tu , macam-II mende da boleii beli . :P

Erkk , sedap ke mee kolok tu ?
Haha , xde nama lain ker nak bagi . Nak order pon berbelit lidah . Mesti Nasi tsunami tu tercipta time tsunami . ;)

sieyzu eiyka said...

Hee , Tertinggal satu perkara , asal xmintak nak pose dgn pengantin tu ?

Alynn Nyzaa said...

hihi..seronok kan jln2 kat sarawak? byk tmpt menarik..dtg unimas, pergi r main golf ke..bowling ke..kt dlm kampus kitorg tu ;)

kinara kinatara said...

mak ai tiket masuk je dah 60 giloss..huhu:)

pelik je pakaian yang kat oengantin 2...
huhu..trend ke hape..:)


mee colok..?xpernah dengar sebelum yh..:)

Dunia Wilma said...

Ruginya Hazwan tak masuk Kampung Budaya...
Next time Hazwan pergi, mesti masuk tau...
Best betul di dalam tu ^_^
Paling best bila tengok persembahan kebudayaan dorang...Wilma suka sangat...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

baru teringat puteri sentubong puteri sejinjang, leeza pernah ajar topik ni kat sek. siap nyanyi2 lagi tu.. hehehe

ash said...

Haha.. Sempat lagi snap pic org yg tgh posing photoshoot kawin tu.. Haha


BY: djdanchef
== ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, pergi tepi pantai.. bestnye!! *eh, akk2 tu posing ade photoshot ke? hehe* :P

Niswatus Solikah Samik said...

BANDUNG GEMPA BUMI + NASI TSUNAMI?

Alaaa... baru nak tengok gambar! nak gelak jugak! hahahahaha

timm_bill said...

silalah ke unimas..sila2..

shasha yacob said...

kenpa tak ikit sekali bergambar dengan sang pengantin . haha

Remy hazza said...

bila tgk hairy kat sana... terasa cam nak pi serawak lagi ler...... best!

Pecinta pink^^ said...

cntik pmandangan kt situ eh..bilalah agak nye ke sana..hoho ..btw,mee kolok ?pelik nme..hehe ..mcm mihun je..hehe

ayut said...

ciwi tu apa hery??hahaha..tgk org posing dr blkg...sabo jela..terbaikla nama makanan tu.limited edition..hanya di Sarawak..hahaha.tang gosip tu mesti gosip org yg tak pegi tu kan..oppss!ampun..memain ajerr... ;p

KorN said...

amboi cik kakk.. kemain menunggeng.... ha dah 90 degree up dah tu.. kah3

Saidila Binti Abdul Rahman said...

assalamualaikum hazwan...first time ni akak nak komen kat blog hazwan....patutnya masa kat kampung budaya tu masuk jer...sebab pukul 4.30ptg ada lagi satu pertunjukkan kat laman budaya tu....sayang sangat tak dapat masuk...sebab memang osemmm tempat tu...masa akak pergi tu tour guide belikan harga tiket Rm55 jer....takperlah len kali pergi buat persediaan awal2 tau...

miz ruha said...

boleh pula dia gi ambik gambar orang tengah posing... hihihi...
gempaknya nama menu...

shidaR said...

jeless-jeless >.<

HanaNabihah said...

Err~ pun boleh nama makanan cmtu. bagus marketing tuan kedai tu. haha. disebabkan curious ape makanan tu, maka org akan beli !