Friday, December 21, 2012

KUCHING SARAWAK LAST DAY | SELAMAT TINGGAL


KUCHING SARAWAK

Bersambung dari part lepas belum baca boleh klik SINI
4/12/2012
Last day sudah sejujurnya aku rasa berat hati nak meninggalkan bumi Sarawak yang penuh dengan kenangan ni.Sebelum ke Sarawak memang semangat hilang sebab lagi 5 orang tak dapat nak join tapi aku dah buktikan kat korang yang tak boleh join tuk dengan alasan-alsan korang yang whatever tu bhwa percutian aku ke Kuching Sarawak sangat seronok..

Kul 12.00 tengah hari dah get ready depan Tune Hotel tuk pegi Kuching International Airport walaupun flight pukul 4 sebabnya tiada lagi aktiviti untuk hari ni. Jadi lepak saja di Airport cuci-cuci mata..haha..Flight lak delay sampai 1jam 30 minit oleh sebab kuching hujan turun dengan sangat lebat. Macam tak bagi kami balik ja *okeh sangat sedih bila teringat kembali..haha..

Time dekat airport ni member pun datang juga antar kitaorang sampai sggup ponteng kelas sebabnya lepak ngan kami meriah :p
CHEAK IN
SEE! 7 ORG KAN MEMULA LAST2 2 ORG SAJA...
Jutaan terima kasih buat syaz & syaffiq sebab sudi luangkan masa untuk kami , bawa jejealan di pelusuk Kuching . Insyallah kalau ada rezeki nanti sampai lagi di Bumi Sarawak. Terima kasih tuk semua orang sarawak yang ramah tamah. 

Sekian saja kisah percutian ku di Kuching Sarawak.. Terima kasih dekat korang yang sudi baca juga.Amiklah sedikit kengan manis aku tuk korang yang bercadang cuti di Sarawak .

NOW EVERYONE CAN FLY
 Sampai LCCT lewat 1 jam 30 minit kul 8 baru sampai time tu ada member dtg amik brg-brg oder beliau so xperlu nak menapak 1km ke park kereta..ahks
Berjumpa lagi di vacation lain...

Entry lain dibawah ni...
http://www.hazwanhairy.my/2012/12/kuching-sarawak-day-1-vacation.html

http://www.hazwanhairy.my/2012/12/kuching-sarawak-day-2-pasar-sarikin.html

http://www.hazwanhairy.my/2012/12/kuching-sarawak-day-2-santubong-kg.html

http://www.hazwanhairy.my/2012/12/kuching-sarawak-day-3-shopping.html

http://www.hazwanhairy.my/2012/12/kuching-sarawak-day-3-muziem-kuching.html



Lain-lain gambar boleh tengok dalam ni nanti..

Instagram ---> http://instagram.com/hazwanhairy

32 comments:

ELeEa said...

vacationnnn..bestnya...=)

Jiwa Lara said...

I Love Lawas... ehhhh

#jangan serik datang sarawak lagi... :)

::azmina nordin:: said...

dah habis dah? jangan sedih nati kalau ada rezeki boleh pergi lagi

Phat said...

aku x penah g kuching..walaupun bini aku study kat kuching huhu

inasazali said...

alala..sedihnye nk meninggalkn kuching,sarawak.. kwn2 hairy yg xdpt pi tu jeles x tgk hairy bercuti kt sana..

Dunia Wilma said...

Kadang2 apa yang kita rancang, tak menjadi...Walaupun demikian, Wilma tahu, percutian Hazwan mesti seronok kan...^_^

KorN said...

fuhh.. abis jugak bercuti kan... apesal dari mula smpai abis semua gmbr objek shja.. maksud aku knapa x taruk pict ko n member2... baru la nampak happening sket

yana aina said...

nnt nk g sarawak bleh refer blog nie dulu .. heheh TQ

Siti Rohaida said...

pergi bawak 1 beg jer..balik vacation berbeg2 bawak balik..haha..

^^eKaTiKaH^^ said...

kejap je rasa bercuti tu kan..hee, takpe.. next time pergi tempat lain pulak.. ;P

Mrs Velentine said...

bestnye..terasa nak bercuti pula

❤ Si Budak Vanilla ❤ said...

lain kli dtg lg. .hehe :D

Cik Nur said...

tentulah sedih..!
kejap sangatkan dekat sarawak..

xpe..nanti boleh pegi lagi...
dan nur pun tingin banget nak kesana..hihihi...

dan yang penting, baju tuu...
mahal tu....

love kuching.. :)

hafiz hafizol said...

One fine day aku pun nak g jalan2 Sarawak gak ah.. Hehehe..

Nurfara Hani said...

mesti sedih nak tinggalkan sarawak....

ZWAN SABRI said...

Aku tak penah sampai sarawak lagi... teringin la nk p sana.. :)

Vee Lea said...

Lain kali stay lama sikit, Vee bawak gi pelusuk Sarawak lak. Hahaha.. Masuk dalam hutan guna boat, seronok seyhh. Lain rasa compare to bandar camni, sejuuuk je dengan pokok-pokok and sungai yang bersih - bkn mcm kat waterfront tu. Ahahahaa.. Glad that you enjoyed Swak, so next time dtg lagiiiiiiii (:

Cho Zila said...

kena melawat kuching lagini.. dah 10 tahun akak gi mesti dah banyak berubah..

Pecinta pink^^ said...

wah..tamat dah..hehe..btw,teringin gak g sarawak..tpi ntah kan bila ..huhu

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy....berakhirnya cuti2 Malaysia yer tahun depan boleh jenjalan lagi..;)

♥ HanaHyun ♥ said...

wah..bestnye..in shaa Allah bulan 1 nanti sy akan menjejakkan kaki di sarawak jugak...

ayut said...

Setiap entry mesti ada sebut pasal lg 5 org tak jadi tu...hihihi..btul2x frust gaya yer tu...suke nek flight...nak nek lg..hahaha.nnt g SArawak lg ye Hery..skrg cuaca tak menentu nk tak nk kna la delay...yg penting best bercuti! ^^

Saiful Anuar Safian said...

Salam tuan...sy dah blog list blog tuan http://www.hazwanhairy.com/pada blog saya http://saifulfromslim.blogspot.com

aizu's life said...

aik.. tetibe dh last part.. x pasan lak.. hehehe..
anyway, cantik tshrt sarawak tu :)

Remy hazza said...

lepas nie boleh ler pi lagi.......

Si Matatajam said...

Ala dah habis dah cerita Sarawak...

miz ruha said...

nak fly juga...
tertinggal part depan.. hehe...

kinara kinatara said...

sedih pulak baca entry nie..:)

huhu..:)
anyway pengalaman yang menarik..:0

shidaR said...

bye~bye kuching....hehehe :D

sieyzu eiyka said...

Lastly , Habis jugak entry vacation sarawak . Laen kali boleii lha pergi pulak ea sana . :D

kak nora said...

Sarawak makin membangun..

HanaNabihah said...

Hery. Jom pegi Kuching lg!