Tuesday, December 18, 2012

KUCHING SARAWAK DAY 1 | VACATION


KUCHING SARAWAK ,MALAYSIA

ASSALAMUALAIKUM..

Baru sempat nak update pasal vacation last 2week di Kuching Sarawak. Dah  2 minggu lebih habis bercuti dah rasa cm masam sgt-sgt. Nampak tak di situ yg aku terlalu busy?haha

Nak wat short-short ja lah macam diari tu rasa okeh sikit kan..Nak berkongsi kisah vacation aku ngan korang tu pun kalau ada yang baca lah..haha.. Blog personal kan kalau ada yang setia nak baca ok lah terima kasih banyak-banyak. Lagipun aku update sehari 2 kali ja kadang-kadang 1x saja.Nampak x disitu yang aku ni bukan blogger tegar?haha .. Okeh lets go teruskan story..

1/12/2012
7.00 pagi - Awal gila bangun weh siap-siap ke airport nampak x semangat gila nak g holiday?haha.. Flight kul 12.55 pm tau kul 830 am dah gerak g airport dah parking kereta kat sana senang sikit.

9.30 am 1.30pm - aku sampai ja terus park keta dkt parking yg jauh 1km dari LCCT tau bapak jauh berpeluh juga lah menapak..haha..cuma dekat situ ja RM16 per day. Kalau parking LCCT mmg xmampu lah sehari rm35 kot kalau 4hari dah berapa kan..

3.30 pm : 1 jam 45 min Flight aku pn landed dkt Kuching International Airport . 1st time ak sampai situ rasa teruja sangat-sangat weh. Nasib ada mbr sana so dia lah jadi pemandu pelancong.

Gerak terus ke bandar Kuching , time aku smpai tu jem teruk juga lah mcm dekat KL..haha..Mula-mula cri kedai mkn pastu baru balik lepak hotel rest-rest .Dekat sana petang dah gelap kul 630 dah rasa macam pukul 8.00mlm dekat KL. Teruja sangat time tu macam ada dekat oversea..haha..

kejap ea korang nanti sambung balik time ni tengah tidur penat katakan...hahaha....

bersambung....................
7.30- 1130 pm - Mula menjelajah bandar Kuching ,1st sekali pegi jalan-jalan dekat Kuching Waterfront ler bersebelahan hotel saja tak perlu nak menapak jauh-jauh dah... Nasib baiklah member tgh free time tu blh juga lepak-lepak sat.

Bersambung............................

p/s: Baca sampai abis vacation tau menarik!! haha





41 comments:

Jiwa Lara said...

untung laaa... :P

sohibul mikrat said...

Bgs ArtikEL nya Sobat...
Http://ripcurl-crom.blogspot.com

^^eKaTiKaH^^ said...

naseb baik ade kawan as pemandu pelancong...hehe.. bestnye dye jalan2 kat sane :D

timm_bill said...

selamat dtg ke kuching..he3..

Dunia Wilma said...

Best kan Kuching ^_^
Wilma pun ada pergi sana tahun lalu...
Bersih sangat...Cantik lagi tu...

Remy hazza said...

remy pernah sampai sekali ke Kuching... ada pengalaman nyeri kat sana... kena pukau..... tapi alhamdulillah... kiteorg tak diapa apakan......

luqman zakaria said...

alamak.aku baru bersemangt nak tahu kau watpe kt sana..aleh2 bersambung pulak..

Cik Nur said...

tgh syok2 baca bersambung pulaa..

cepat sambung..hihihi

HanaNabihah said...

Abg Hana kerja kat Sarawak tp satu family tak pernah pegi Sarawak jenguk dia! Haha. Kata ayah: Nak cari apa kat sana? Haha.

::azmina nordin:: said...

baca cerita ni,makin bersemangat nak pegi sarawak :D

Princess Syazliyana said...

hahaha interesting :D wuuuu siap ada tulis kt baju I love Kuching :3

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Moga cepat sembuh hery.. btw, kalau hery kerja, leeza dh send 2 cth design name card.....

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...seronoknya dapat pi bercuti di Sarawak tu...:)

inasazali said...

vacation ni dgn mmber2 ker fmily ker atau ada function lain hairy..

Cik Pensil said...

laahh sekerat je ? nampak dah lama entry ni tapi baru baca . haha

KorN said...

harap ade pat beli kucing... eh

Pecinta pink^^ said...

teruja kot nak baca..xsabar for the next story :P hehe

Dianaa said...

tak pernah pegi Sarawak T__T

fifie said...

Fie tak pernah pergi ke Sarawak. Huhu. Eh selalu orang ke sana bawak balik ole-ole kuih lapis sarawak. nie beli ke tak? Heee

Wan Ahmad Izudean said...

the only place I haven't visit, Sarawak!

thanks for sharing

Anonymous said...

dah sebulan x abes lg ke cite ni?Hahahaha

Kesuma Angsana said...

seronoknyer !

Mrs Velentine said...

untung lah..MV baru smpi lawas,sarawak

Siti Rohaida said...

ade plan jugak nak kesana..tapi xtau bile..

rafie zawawi said...

kira bagus la untuk 1stday trips kat sana....leh tgok keindahan waterfront waktu malam & kt blog ak nie leh r kongsi ckit2 aktiviti waktu malam kt kuching kalo ko dtg lagi srawak.. http://musesprodigy.blogspot.com/2012/12/the-last-supper.html

Sue-Rya Qistina said...

terasa cam nak terbang ke sarawak je skang ni. mmg best g sane. dulu mase akak pegi tp dlm mood bekerja. but, still seronok gak!

shasha yacob said...

hamboii awalnya bangun. semangat semangat,

shasha yacob said...

siap ada bersambung lagi. haha tgh tunggu sambunagnnya ..

yana aina said...

best !! nk holiday kat sana jgk .. tp fikir2 xtau jln. nnt sesat ssh jerk .. heheh

Vee Lea said...

Cantik baju tu, hahaha. Tapi kenapa singkat sangat seyh?? Nak baca panjang2 baru ada umphh :D << Suka baca entry panjang :p

ayut said...

bermulalah pembacaan percutian hery....mulakan dgn bismillah..hihi :)

kinara kinatara said...

wah..nak kucing 2 satu..:)

ctk said...

brape rnggit flight ke sarawak?

Faizul Osman said...

sehari RM16 per day... salah istilah tu... hehe...

Faizul Osman said...

sehari RM16 per day... salah istilah tu... hehe...

Si Matatajam said...

Bestnya jalan2 kat Kuching...terus lep lep kat Kuching ye Hery

Niswatus Solikah Samik said...

baju tu, baju tu! tak ada lebih ke? hehehe...

miz ruha said...

bila nak gi kuching ni...? hurm...

shidaR said...

cehhh.. mentang2 pi kuching..i <3 kuching plak heheee :D

shidaR said...

cehhh mentang2 pi kuching..i <3 kuching plak heheee :D

QasehnyaRania said...

ciksu pon belom sapai lgi ke sana ;D