Thursday, June 14, 2012

TIPS UNTUK MEMIKAT HATI WANITA

ASSALAMUALAIKUM
Ehem entry ni khas buat bacan kaum lelaki ansem, macho, kacak ,comel di luar sana yang sangat memerlukan tips untuk memikat hati wanita...! Tips ni amat penting buat lelaki jika anda mahukan yang terbaik...

1. Jaga penampilan diri dan kebersihan diri
 contoh :
 - Berpakaian kemas yang bersesuai dengan tempat..
 - Semburan perfium amat penting agar kita kelihatan sentiasa wangi. (jgn over sgt wangi tuh nnti dorg plak sentap)
 - Gigi sentiasa gosok jangan biarkan gigi kuning terus anda akan di reject serta merta
 - Sentiasa pakai deadorant jika anda kemana-mana ! (penting ni kalau x tahan lah cacian )
 - Kuku sentiasa kemas dan tidak hitam legam ea

2. Jangan nampak terlalu terdesak
Wahai lelaki (termasuk aku) jika kita sangat tergilakan seorang perempuan itu bersikap cool lebih baik jangan terlalu memaksa seseorang wanita kerana mereKa akan berasa diri terlalu "rimas" dengan kelakuan kita.

3. Jadi diri sendiri
jadilah dri sendiri xperlu nak ikut cara orang lain kerana tu lebih afdal dalam hubungan. Kita semua diciptakan dengan sempurna oleh Tuhan jadi bersyukur dengan apa yang ada..

4. Senyum
Orang cakap wanita akan muda tergoda dengan kita apabila melihat seseorang lelaki itu senyum ( betul ka tak ea ) .Apabila kita senyum dengan jujur ia akan nampak kelihatan sangat manis..senyum juga merupakan satu sedekah jadi senyumlah ea..

5. Sentiasa mengambil berat
yang ni penting ok...sentiasa mengambil berat terhadap wanita yang anda minat contohnya :
sihat ke harini?
dah makan ker?
lifee arini macam mana?
family sihat?
sesekali jika kita bertanya ia akan mendatangkan kebaikan kepada kita kerana mereka akan anggap bahawa kita seorang yang bertanggungjawab dan prihatin dengan mereka..tp !! jangan terlalu kerap nanti mereka akn berasa rimas..

itu saja untuk bacaan kaum lelaki selamat mencuba ea.. -peace-


23 comments:

NAL said...

Good job hairy. Insha Allah, akan dipraktikkan :p

hairy said...

@nal: gudluck..klo muda lg abaikan ja..haha

Sally Yatiey said...

Nice tips untuk memikat hati perempuan, hehe :D

Ety said...

Haha. Yang bab senyum tu, betul la tu :)

psst : lagi satu, kadang2 kenalah pandai jadi sweet sikit. jgn lah tegang je memanjang je :D

Alieza Dayasari said...

amboi... zulhairy .. hihok...
ok2lah tu. jaga penampilan diri tu penting juga tu.

Zul De Alexis said...

hahaha..dr cinta hairy..nnt wa try...mintak dpt lah..:P hehe

maszull said...

assalamualaikum hairy...bagus semua tips yg diberikan itu...:)

CikMunBlogger said...

haha . tips untuk perempuan plak tak de ke ? :p so , dengan cara nie kita boleh taw lah kan laki tuu nak ngort .;)

SURIA AMANDA said...

SETUJU NGAN TIPS TU...AKAK X SUKA LELAKI X PANDAI JAGA KEBERSIHAN NI....

Drakula Comel said...

akn dipraktikkn tuk mencari no 2,3 dan 4..ahaha

~Sweet Honesty~ said...

tak suka ngn lelaki yang siki2 tacing..sikit2 tacing..menangis la kononn.. adeyhh.. tak suka tak suka..rejek truss..huhuhu

Ardini Izzati said...

I love cool guy! Tak kiralah handsome ke tak tapi bila terdesak terus nampak tak cool. Sorry not my type! Hahahha :D

Budak Botak said...

ada masa wa nk try lah..ahak2

cik kaki ketawe said...

hahaha..bab desperate tu mang sy sokong..lelaki skang nie dasat..kenal xsampai 5 minit dah ckp suka..padahal xpenah jumpa..dunia2..

bai baizura said...

nak guna tips ni pikat hati suami boleh? ehh? suami pulok. hahaha:))

m!3yr4h_LolLy said...

wah ! kemain lagi siap ada tips tips bagai. hehehe. terbaek

chemay said...

ok nak try lepas ni.
ehhhhh~
harharhar

cweet pinky said...

yang memakse tuh memang sangat merimaskan , huhuhu ~

~SYAR M E E Z E~ said...

:)

ctk said...

ct paling suke 4 dan 5 :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

suke yang wangi2 ni...

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

yeahhhh tips yg no 1 tu sangat2 penting tok lelaki hikhikk

Si Matatajam said...

Akak paling setuju ngan no 1 dan no 5 tu.. Terbaik!!! Harap semua lelaki kat dunia ni bleh baca entry ni. He he..