Wednesday, June 6, 2012

REVIEW FILEM : HO0RE HOORE TERBAIK WALAUPUN! !!!!

ASSALAMUALAIKUM
Dah 2 minggu lebih cita ni tapi aku baru ja berkesempatan nak tengok walaupun dalam hall xsampai 10 orang! HAHA..so funny !! ada aku kesah lambat pegi tengok ka x...Bagi aku filem muzikal ni sangat menarik okey bagi korang yang xtengok tuh rugi-rugi...korang tunggu vcd ja lah ea sebabnya kat GSC dah xde citer nih...haha...aku bagi markah full 5/5


Astro Shaw dan Real Films Sdn Bhd buat pertama kali bekerjasama bagi menghasilkan sebuah filem muzikal Hoore! Hoore! Filem ini dibuat khas bagi memperingati perjuangan seni selepas pemergian 2 dekad (20 tahun) Allahyarham Dato’ Sudirman Haji Arshad.

SINOPSIS
Filem Hoore Hoore mengisahkan seorang wanita bertubuh besar Nurul Aiman yang mempunyai tubuh yang agak gempal dan tidak terlalu cantik, bendul tapi berhati baik. Namun begitu, cirri-ciri kewanitaan tetap ada seperti gadis-gadis yang lain. Aiman mempunyai 2 orang sahabat baik Lana dan Azadan, mereka adalah rakan sekampung dan satu sekolah. Hubungan mereka erat dan mesra. Ibunya bernama Lia, dan ayahnya bernama Hairil. Nenek Aiman bernama Nenda Zaimah dan tinggal tinggal bersama mereka.

Di sekolah Aiman mempunyai seorang kawan bernama Johari, seorang yang tampan dan segak. Dalam diam Johari menyukai Aiman. Dalam pada itu, Lana dan seorang rakan sekolah yang lawa dan popular bernama Rita juga sangat meminati Johari. Rita seorang gadis yang ego dan sentiasa cari pasal dengan Aiman. Ayah Johari pula ialah seorang Ustaz iaitu Cikgu Murshid.

Pada masa yang sama, Aiman tergerak untuk menyertai pertandingan Ratu Impian yang di anjurkan oleh sebuah majalah. Rita juga menyertai pertandingan itu. Mengetahui yang Aiman juga menyertai pertandingan itu, Pelbagai rintangan yang dihadapi oleh Aiman bukan saja dari musuh ketatnya Rita tetapi masyarakat memandang serong akan niatnya itu.

22 comments:

Ayu Iman said...

iman da tgk daa..mmg best pun=D

SyamimiNazifa said...

GSC dah takde ? nak tengok :(

mohamad shazni said...

masih tidak berkesempatan untuk menontonnye

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

lagu tu yang mahal tu..sedappp..

Aaron Aziz said...

mmg terbaek filem ni.. rugi korg xtgk

TyhaLee said...

kalau berkaitan Sudirman , mmg ase nak tgk ! ruginya ~

inche hlovate said...

best2 :)

KorN said...

Dah lame x tgk wayang

ctk said...

ct sempat tgk iklan je...hehehe

CikMunBlogger said...

last sekali ape jadi ? hehe . mun jarang tengok wayang . boleh kira dengan lima jari . huhu :P

A'iyn Raidah said...

tengok tak ajak..haha tetibe :) hehe I tgk the making mcm best je ade nyanyi2..

Sally Yatiey said...

Belum tengok lagi. hee. Mesti best ^_^

azie azian said...

best2...

siti_naqiah said...

best sgt eh?? teringin nk tgk tp musim exam =(

bai baizura said...

tu la psl mcm best jek citer ni tp tak dpt tengok lg.ukhuk

bai baizura said...

mcm best jek tapi x tengok lagik.uhukhuk

Zul De Alexis said...

tu diaaaaaaaaaa...pi x ajak guwa pon..oke fine..guwa x tengok lg

NAL said...

best sangat cite ni..memang terbaik la filem muzikal ni :)

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wat cik eyla jeles la !!
belom tgk lagi hehe...

Si Matatajam said...

Layan kat Astro first je la. Tgk preview ari tu best sgt..

Nurfara Hani said...

Seronok Horee Horee ni. Tengok dekat lappy je. Tak sempat pergi tengok wayang.

Nurfara Hani said...

Seronok Horee Horee ni. Tengok dekat lappy je. Tak sempat pergi tengok wayang.