Thursday, June 28, 2012

TIPS ATASI KULIT WAJAH BERMINYAK

ASSALAMUALAIKUM...
Untuk entry yang lepas saya ada buat tentang punca masalah kulit berminyak kan jadi arini saya entry kan pula tips mengatasi masalah kulit wajah berminyak ni..Hope dapat membantu anda yang mengalami masalah ini...Saya juga mengamalkannya alhmdulillah dapat mengawal masalah kulit berminyak ni..
MISS GOOGLE
Tips atasi masalah kulit wajah berminyak

Pemilihan makanan
-Anda digallakkan untuk meminum jus-jus semulajadi tanpa gula untuk menjadikan kulit anda sentiasa awet muda dan kelihatan sentiasa nampak segar.
- Hindari makan makanan yang koletrol tinggi atau bergoreng dan banyak memakan sayur-sayuran.

Sentiasa mencuci wajah
- Mencuci wajah yang berminyak sangat penting kerana kulit berminyak akan mengabitkan wajah cepat kotor. Kotoran dan kuman yang terletak akan berkumpul, jika tidak di cucikan dengan segera kotoran tadi akan menyebabkan jerawat. Cuci wajah anda sehari lebih urang 2x dengan pencuci wajah yang sesuai

Sentiasa mengunakan kertas penyerap minyak
- Ini merupakan salah satu cara yang saya gunakan untuk mengatasi maslah berminyak nih..Dengan mengunnakan tisu pelembab biore dapat mengurangkan kulit nampak berminyak.. Pastikan anda menggunakan penyerap minyak pakai buang...

Simple ja kan? kalau korang ada idea blh komen disini....
Share kan kepada mereka di luar sana...
yang belum tengok punca kulit wajah berminyak boleh KLIK SINI

Korang yang berminat nak masuk dalam bloglist hazwan hairy boleh   KLIK SINI
 

28 comments:

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

ouh..kita lak kulit kring..ada tips x? hoho..

Acik Ain said...

mase skolah dlu , mke gyle brmnyak sbb main ntball . stiap kali solat msti cuci mke .

Kena rajin jgak pkai plembab spye mke taak brmnyak :D

kura said...

eh? bukan dah ada buat ke entry tips kulit berminyak ni? eh. eh.

NURYUMMYCOKLET said...

nice info :-)

Aisya J said...

Wahh good tips nii! :D

LELAKI INI said...

org cakap tak elok basuh muka dengan pencuci muka dengan kerap..nanti kulit haus n kering...

Ikhwan Suhaimi said...

Good Entry, konfem ramai yg bnyak masaalah ni.. mostly teenager la, sbb tgah aktif tu.

Tips untun reduce minyak di muke :-
http://bacerjer.blogspot.com/2012/06/thanks-masker-telur.html

maszull said...

assalamualaikum hairy...menarik info ini mekacih yer...:)

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

tips menarik...tenks share. :)

CikMunBlogger said...

minum air masak banyak banyak . hoyeahh ! XD

Bitt (doubleIS) said...

good info...tak sangka kamu pon jaga kulit muka :)

Sue-Rya Qistina said...

the T zone yg slalu berminyak kan..klau dok dlm aircond, kan main cantik je muka ni. tp keluar kena panas, mula la berminyak..huhuhu

Mr.She said...

tips yg no.1 tu.. err. sayur? wakaka. mkn sayur pn jarang2 skali >_<

Cik Rongoks said...

Sentiasa mengunakan kertas penyerap minyak - yg nie mmg sedap. haha

Si Matatajam said...

Semua tips tu akak dah pernah cuba dik. Masih ada gak masalahnya. Hu hu...

KorN said...

aku dulu selalu la pakai kertas penyerap minyak johnson kalo x silap nya... bagus kertas tu.. cehh promot kejap.. muehehehe

Silent Thinker said...

tips berguna dr Hazwan hairy.
info yg sgt berguna.

shida'R said...

hehee...mkn mknan yg seimbg juga blh kontrol minyak dmuka hehee :)

nice tips hery!

O CIKTEDDY said...

ouh..jadi ni la amalan si hairy yep.haha baguih2..pandai ^^

Pecinta pink^^ said...

harus amalkan:)

cik epal said...

jangan malas2 minum air masakk..pastu paling penting.. senaman selalu.. baru minyak kat muka tu boleh dikeluarkan melalui peluh.. yeeaaahhh... :p

bnyk tips2 niee.. boleh laa bkk spa pas nie.. =)

cheqhaizan said...

tips yang sangat berguna....tq 4 the information :)

^^eKaTiKaH^^ said...

ok. boleh try langkah nie..hehe

Aaron Aziz said...

wow tips yg sgt berguna dan praktikal :D

Zul De Alexis said...

eh..ada lgi pasal kulit berminyak? wah boleh amalkan..hehe

Ety said...

yup yup. agree. especially yg selalu cuci muka tu :D

p/s : masa zaman esk dulu, femes gila kertas penyerap minyak yg kaler biru tu. semua org pun mesti nak ada sekotak :D

ctk said...

kulit ct banyak jerawat....hukhukhuk...anyways nice info hery :)

Nurfara Hani said...

tips ni bagus. btw thanks