Tuesday, June 12, 2012

"SALJI PUTIH" DAN SI PEMBURU

ASSALAMUALAIKUM..
Semalam baru berkesempatan nak tengok wayang jadi pilihan aku adalah cita "salji putih dan si pemburu" a.k.a snow white and the huntsman...Walaupun cerita nih dah hampir 2 miggu tayangan tapi hall tetap penuh ok tu pun dah selling fast.. Jalan cerita yang sangat-sangat menarik dan mendebarkan. Bagi korang yang ada niat nak tengok wayang tuh then belum tengok lagi citer ni aku sarankan kat korang tengok lah cerita nih ea..Kalau dah tengok xpe meh kongsi bersama ! haha...
Sinopsis
Seorang pemburu telah diperintahkan oleh ratu yang amat jahat untuk menculik dan membunuh Snow White di tengah hutan. Namun , segalanya berubah apabila pemburu tersebut jatuh cinta dengan Snow White dan bertindak menjadi pelindung kepada snow white. Ratu mengetahui khabar tersebut lalu bertindak untuk memburu mereka. Snow White bukan lagi seperti kisah klasik dahulu kala, namun berubah menjadi puteri kental apabila dia turut melawan ratu jahat tersebut dengan belajar untuk berlawan dan memakai besi seperti para pahlawan lain.

28 comments:

bukankosong said...

tgk masa 1st tygn hari tu

cerita not bad, but ending biasa2 je

tu yg frust : )

Zul De Alexis said...

menarik...tapi kat tempat wa x dew wayang..nnt wa turun tempat sila belanja boleh? hehe

✿Lady Ainaa✿ said...

tak silap sy pelakon dlm cerita twilight pun adekan?? si Bella tu??? eeee, jeles la!!! nk tengok juga... hurmmmm...

Bluewendy said...

lom ade masa agi nak tgk..=.="

A'iyn Raidah said...

lain kali ajak kita sekali..hahaha

noornazuha said...

emmm.mcm ada yg tak kena ngan citer ni...rmai kata kurg laaa best..ada yg kata evil queen tu lagi cantek dr snow white (mg saya minat Charlize theron pun and she is gorgeous)....pada saya...4/10 kot

[PCL] said...

blm ada kesempatan nk tgk wayang.

shera said...

best ke ? nanti nak tengoklah :)

Alieza Dayasari said...

Untunglah awak dah dapat tgk... kan kan.... wallpaper blog ni buat sendiri erk? smart lah yg pelangi2 tu. tiap2 kali berkunjung mesti teruja. haaaaaaaaaa

Ety said...

belum tgk lagi. tapi mmg ramai yang bgi eview, cerita ni best.

psst : yang pasti, charlize theron mesti lagi cantik dari kristen stewart kan ? HEHE :D

Pn. Sheila@CC said...

tgk trailer mcm best jer...

Ardini Izzati said...

Citer ni nampak best sangat! Nak tengok! :)

cweet pinky said...

macam bes jerr , tp nih bukan snow white yang kiut2 nih , nih snow white yang seram .. hehehe ~

Asyiqin Haulisah said...

tak berkesempatan lagi tgok citer ni.

Mk Syahir said...

wewitt..bila mau belanja kawan2 tgk wayang nih?

NAL said...

sampai sekarang NAL tak tengok cite ni. Tak teringin rasanya :)

ctk said...

kt cni xder wayang...uwaaaaa

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

still x berkesempatan tgk ini movie ad0ooi !

ikaa sharin said...

ohohooo , gua suka cerita niii . nak nak part tuttt . okay , gurau :p

Syakir Rahman said...

stuju ngan Mk Syahir...huhuhu

iKhRam said...

ceritanya best
direct dan best !!

CikMunBlogger said...

nampak macam best ! hehe . tak de money pulok . tunggu hairy bonus lah ! XD

Sally Yatiey said...

Belum tengok lagi Snow White ni. hee :)

Bitt (doubleIS) said...

owh yg ni belum tengok lagi..tahun ni snow white keluar 2 cerita erk

Si Matatajam said...

Akak tak berkesempatan tgk lagi la...best ja tgk review kat Nuffnang ari tu..

Pinky Aina said...

Bes ka,.*

Pinky Aina said...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=470510862959672&set=a.470077823002976.115444.294357500575010&type=3&theater
Plz vote.

Pinky Aina said...

doa2 dapat sijil itu aja. he*