Friday, June 15, 2012

AKU PORTUGAL !! KAU?

ASSALAMUALAIKUM...
Mula-mula nak cakap ada aku kesah portugal dah kalah 1 game..haha !! tahniah tuk game ke2 ..
dah sangat lewat aku update pasal euro ni ntah kenapa aku xnak publish entry nih aku pun xtau lah..haha

Pasukan korang ape? Macam aku sudah semestinya memilih pasukan portugal lah macam piala dunia aritu juga portugal tetap di hati walaupun kecundang.hehe...Entry hari ni nak tunjuk kat korang jersey yang aku beli..hehe..Semangat kan haruslah beli walaupun xde lah mahal mana janji ada dan boleh di pakai...korang dah beli jersey pasukan korang? !!

senarai pemain PORTUGAL

Penjaga gol
- Eduardo ( Benfica ) , Rui Patricio ( Sporting ) , Beto (CPR Cluj )

Penyerang
- Cristiano Ronaldo ( real madrid ) , Nani (MU) ,Hugo Almeilda , Ricardo Quaresma (Besiktas ), Silvestre Varela ( Porto ) , Helder Postiga ( Real Zaragoza ), Nelson Oliveira ( Benfica )

Pertahanan
- Bruno Alves ( Zenit st petersburg ) , Rolado ( Porto ), Ricardo Costa ( Valencia ) , Pepe ( Real Madrid ), Migual Lopez ( Braga ), Joao Pariera ( Sporting ) , Fabio Coentaro ( Real Madrid )

Tengah
- Custodio ( Braga ) , Hugo Viana ( Braga ) , Raul Meireles ( Chelsea ), Migual Vileso ( Genoa ), joao Mauthinho ( Porto ) , Ruben Micael ( Zeal Zaeagoza )


p/s: apa-apa pu tahniah Malaysia kerana telah mengalahkan singapore.. haha

24 comments:

bukankosong said...

aku ada jersey Malaysia je

ctk said...

amboi,..bpe hinggit tuuu...semangat bola betul...hehe

Alieza Dayasari said...

Saya germany... heeeee......
ohh yeah.... blog awk kuar majalah erk. tahniah..
nk tanya lah. mcm mana awk tahu blog awk kuar majalah?

hairy said...

@bukan kosong: haha ok lah jnji ada wakil tuk jersey :p

hairy said...

@ctk: alaa murah ja lah xmampo nk mhai2..haha

hairy said...

@alieza: wahhh 1 team lah kita..haha....
pasal mjlah tuh nthlah sya pn xtau cmna eh msuk mbr pya keja semua nih..hehe

Noor said...

merahnya pak ngah..hahah..sy suka Argentina sebab jersey depa lawa..warna biru..warna lain tak lawa walaupun depa kuat..hahah..tp bola haram tak tengok punn...

hairy said...

@noor; merah itu mnwan..haha..eh noor agentina xde lah euro..haha :p

.: iEyLa :. said...

huhu...spain laaa... :p

Noor said...

mmg la xdak..sebab ni cerita pasai jersey..bukan pasai negara apa masuk euro..huahuahuaa..

Nur Asmida Bt Karim said...

hahah portugal tuh ! tpi kita german je :) dulu cmpai ckrg haha (yeyeo je)

bai baizura said...

selamanya harimau malaya. auwmmm~ kih3

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

aku sokong HARIMAU MELAYA..ehh join ke x ek???

*lari laju2 hentam tembok..

✿Lady Ainaa✿ said...

semangat betul hehehe... ena tak tahu nk sokong mana.. layan je suma.. sape2 menang, hati ceria je.. hahaha

Nurmaisarah Azmi said...

huhu.. cantik jersi

Sally Yatiey said...

Tak minat bola :p hehe

man said...

EURO2012..
Peluang PORTUGAL masing terbuka..

Pecinta pink^^ said...

viva espana:P spain for sure:)

Pecinta pink^^ said...

viva espana:P spain for sure:)

Pecinta pink^^ said...

viva espana:P spain for sure:)

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

yeahhhhhh ! ade geng ahaha..
0opsss cik eyla beli baju euro jer..jersey belom lagi hehe..

niedaida said...

nieda perak....yehhhh..ho3

cik epal said...

go..go spain.. :)
cantik arr jersey..pinjam boleh.. heheh

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...tetap sokong Malaysia juga yer...:)