Sunday, June 17, 2012

SEKITAR GAMBAR JEREBU AREA KOTA DAMANSARA

ASSALAMUALIKUM...
Dah hampir seminggu sekitar kuala Lumpur dan lembah klang nih tak hujan tapi semalam alhamdulillah hujan turun juga berkurang sikit jerebu ni...Time jerebu kawasan rumah aku nih lagi lah dah rasa macam ada kabus-kabus dari atas bukit macam kat genting plak.. Kalau kabus sejuk tak pe ni jerebu kan sangat bahaya untuk kesihatan okey...

Petang semalam keluar jalan-jalan kat area kota damansara atas sebab nak cari barang penting sempat juga aku snap gambar-gambar time masa nak balik tuh..Oleh sebab rasa terkejut tengok langit putih dengan kabus-kabus tuh terus aku snap..Tak pernah lagi macam ni kalau area kota damansara nih..
ni gambar yang aku sempat snap....teruk kan.




Korang yang belum tengok lagi tips yang perlu amal ketika keadaan jerebu nih boleh KLIK SINI

p/s: Hari ni rasa cam ok sikit oleh sebab pagi tadi dah hujan...Alhamdulillah 

14 comments:

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

moga keadaan kembali pulih

cik epal said...

teruk nyerr jerubu kat damansara.. tapi sempat lg snap2 kn :)

Ikhwan Suhaimi said...

harini still macam ni???
Adeh hati2 la.. udara kotor mcm ni boleh sebar kan mcm2 penyakit.

*Thanks hairy sbb follow, cube jgan tak cube resepi tu !

ctk said...

guh..mmg ase duk genting tu....jge diri ye :D

kura said...

peh. peh. teruk nau.. nasib melaka clear jee. eh, ada tips jerebu jugak ye? hahah. style!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

s.alam still pekat lg..

Alieza Dayasari said...

Jerebu teruk giler skrg..
aiyaaaaa

cweet pinky said...

tanjung malim nih pown terkena tempiasnya :)

Rafflesia™ said...

tadi g Jalan TAR pun still jelebu lagi. harap-harap esok nak g keje ok la.. :) insyaAllah..

Eera Shera said...

teruk ye jerebu

Bahrain said...

kat tempat aku NILAI,
berjerebu jugak.....tak seteruk jerebu kat kl rasanya...harap2x jerebu nie cepat ilang...
bahaya tu..

CikMunBlogger said...

huh ! patut lah nak balik taiping pun ade jerebu kat area bukit merah . taiping pun ade sikit sikit .

www.munviolettaxious.com

balqisfz said...

yup. kt ampang pon. klcc samar2 je. ksian tgk pmandangan. kn..

Si Matatajam said...

Kat Langkawi pun jerebu teruk gak sampai tak nampak cable car kat gunung mat cincang tu..