Wednesday, January 16, 2013

25 RANDOM FACTS ABOUT ME


BLOGGER  HAZWANHAIRY.COM 

Baru berkesempatan nak menaip entry ni. Ramai yang dah taq aku soh buat benda ni tapi aku tak ingat sapa dah cuma ingat blogger ni saja ---> Nusha
Ada aku kesah nak buat entry pasal ni.haha..

1. Hazwan Hairy nama gabungan aku dengan adik aku hazwan. aku bagi nama tu masa dia kecik so di smbung nama aku rasa cam sedap lak..haha * nama penuh aku Muhammad Zulhairi.

2. Anak sulung dari 4 adik beradik

3. Cita-cita aku nak jadi  Pramugara dari kecik smpai sekarang walaupun hakikatnya aku tak layak oleh sebab faktor yang tak dapat di ellakkan

4. Tinggi aku 163cm berat 48 ( kecik molek ja haha )

5. Asal Bukit Mertajam Penang tapi menetap di Damansara dah 4 tahun lebih still pelat penang tak hilang..haha

6. Berkelulusan dalam bidang Engineering tapi kerja bahagian korporat..

7. Bila snap gambar aku tak suka senyum sebab nampak sangat buruk..haha

8. Suka mencuba sesuatu yang baru walaupun kadang-kadang kurang menjadi tapi alhmdulillah jika ada rezeki.Tidak mudah mengalah dan tidak mudah putus asa

9. Suka sangat shopping walaupun tak dak duit sangat..haha

10. Suka berjalan jalan ke sana kesini  bila ada duit ja.

11. Gila karok walaupun hakikatnya suara kelaut..ahks

12. Bila aku stress aku akan makan banyak-banyak pastu aku suka lepak dekat rumah-rumah banglo mewah dekat Bukit Rahman Putra Sg Buloh.

13. Mudah mesra dengan semua orang tak kira status korang apa.

14. Tak suka orang yang tak tepati masa/ tak suka buat orang tertunggu-tunggu

15. Suka bercakap walaupun orang nampak baik ja..haha

16. Tak suka tengok kawan-kawan sedih + mudah kasihan dengan orang

17. Suka sangat makan nasi goreng cendawan + tomyam pedas

18. Sangat suka teh o ais .sampai disuruh tukar air lain lah kalau g kedai makan..haha

19. Fobia dengan air .kalau mandi laut mandi tepi -tepi ja ada kisah disebalik itu..haha

20. Suka sangat mengemas rumah kalau ada mood. 

21. Terlalu suka dengan kasut nike..

22. Sangat suka dengan kaler warna warni macam blog aku juga baru meriah hidup.

23. Aku suka tengok keretapi, kapal terbang ,rumah besar,dan kereta besar..

24. Suka kumpul paper beg yang aku shopping, gila shopping| ada aku kesah orang nak cakap macam pmpn suka shopping duit aku,aku punya pasal lah kan..haha

25. Kehulur kehilir memana pun kalau aku pergi bercuti aku akan bwa segala baju yang aku sayang berpuluh-puluh helai tu dan tak kan aku tinggal dekat rumah.


Itu saja lah tentang aku yang korang belum tahu lagi..hehe


64 comments:

PaPa Blogger said...

haaaa... kalau gitu buat gathering kat red box... heheheheh

Mira Adzlia said...

okey..ade psamaan gak ni...especially yg karok, fobia air, kaler warna wrni & mlncong tu *bila ada duit jugak*..hihi..owh..hengatkn hazwan tu nme kamu jugak..cet...hihi...opsss..kamu rndh..sy tinggi...hahaha...opsss...*ehem* itu kompem gf..hahaha

Cik Rongoks Ika said...

takde yg sama pon dgn ika.hahahaha

Aku Budak Kampung said...

setuju dengan fakta kat atas. lebih baik jadi diri sendiri daripada jadi seorang hipokrit ..

yana aina said...

fuh 25 perkara HH ... kete bsr umah bsr ... selera bsr walau bdn kecik. opssS ... hehehhh

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, suka shopping.. kalah perempuan.. hahaha.. takpe la.. janji gune duit sendiri. bukan duit orang. kan? :D janji hati banyak senang

Aku Penghibur said...

hahahhaa nice info bro that good u are confident with yourself ...

salam perkenalan
-www.akupenghibur.com-

Saya Disini said...

:)

Sue-Rya Qistina said...

wahhhh..details gitu! suka suka suka. baru kenal sape Herry ni sebenarnya dgn lebih dekat lg. nak lebih dekat lagi, sila2 la rajinkan diri berjumpa (ehem ehem..rumah awk ngan rumah akak x jauh mane pun kan pdhalnye. haha)

no. 3 tu pun cita2 akak masa kecik2 dulu, nak jadi pramugari. verangan sungguh la akak ni. pdhal ketinggian x seberapa je pun :P

no.21 wohoooo..tu kegemaran akak tu. suka giler berenang, x kira kt pantai, swimming pool. best giler!

Ahmad Zarif said...

xku sangka.. rupa-rupanya kau adalah.... hairy.. haha.. aku btol2 ingat hazwan tu name asal ko. huhu..

hafiz hafizol said...

insyaAllah, anda bakal mempunyai rumah besar, kereta besar, dan sebijik kapal terbang nanti.. ha3...


CikZaniff said...

waa..dh kenal skit psal tuan blog nih..hihi..

.: iEyLa :. said...

another 25 facts pleasee...haha

alyn amalyn said...

okay dah tahu dah..:)

ayut said...

mudah kesian kat org..same la kita...huhuhu..ank sulung upe ye...abg long la ni.. ^^

Belog PenaMaya said...

eh sama la cita2 kita. hakhakhak..

AyueJean said...

Nombor 11 tu, I LIKE!!!!!
Hehehheheh... =D

Cik Cammy Lia said...

wah ehem mane tu? ekekeke...

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...oh baru la tahu identiti sebenar HH ni yer...:)

permatabiru said...

nice post..jujur gitu..hehe :)

Bahrain Ramlan said...

tumpang lalu jap..hahaha.

HanaNabihah said...

Err~ lagi ringan dari Hana walaupun beza beberapa kg je. Biaq betui?? Patut kuruih. Mkn la byk sikit chek oii. =.=

Sally Samsaiman said...

fuhhh...byk tuh ! kalo sally nk cari 2 fakta pun susah !!

Wana Owen said...

takpe..cari pengalaman dari bawah.lame-lame ada la rezeki untuk kerja di bidang yg di idamkan.=)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

pelat penang tu mmg masih kuat. tersenyum mendengarnya... :-p

KRABI? kat mana tu?

ouch fobia air..

part bawa baju tu.. haaaaa omg omg....
penuh beg.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

good new.. leeza dpt ngajar di KL.. tapi tak sure sek cina or sek tamil.. ha ha ha

Anis Athia said...

Anis pun suka kumpul paper bag.. Akhir semester time nak packing sangat2 berguna.. Hahaha

inche hlovate said...

owh gabungan nama adik.. oi2 hang perli ke apa yg no 20 tu?? grrrr
erm yg no 19 tu kita serupa..apakah kisah disebalik fobia tu?? hihi
yg 24 and 25 tu dah sedia maklum :)

Thanks buat entry ni walaupun hampir berabuk dah haha

Kesuma Angsana said...

wah dah tau banyak tentang u ni dik!

shidaR said...

shida pernah bt hat ni ramai plak blogger tag hehee..layan~!

shidaR said...

shida pernah bt hat ni ramai plak blogger tag hehee..layan~!

Rozita said...

ooooo....

Rozita said...

ooooo....

The ShomeL TwinZ said...

17 n 18 tu, fav kite sam laa...hehe :)

Mia Liana said...

wah banyaknya list tu...

Mrs Velentine said...

dtg kk jangan lupa roger2

Vee Lea said...

Niceee! Abg fobia air, vee fobia pisau. Kah kah kahh. :p

Cik Nur said...

no.2 tu kita sama..heeee.. :)

Syaifuddin Alias said...

kecik benor ...163..haha.. aku170 ..minta maaf..kah3

Edy Fee said...

byknya fakta.hehehe hurmm igt nama penuh ..rupanya gabung.hhahaha....abg long la ni weweeiitt

boni kacak said...

la...tinggi ko lebih kurang aku je rupanya..hehehehe

Syazana Zainn said...

takpelah at least uol lg tingi dr iol ni -_-

Orga said...

wah...fakta-fakta yang best pasal ko ni, yang no. 7 tu tak tahan, masa ambik gambar ler kena senyum, baru manis gitu :)

Remy hazza said...

byk rahsia hairy yg dah terbongkar....... he3....
dan ada juga persamaan dgn remy......

bai baizura said...

mohon mkn lg byk bg berat badan naik. hehehe :)sihat dan kuat :-bd

Maisarah Azmi said...

berat 43? OMg!

afifudinsohaini said...

ada rezaki nanti boleh latu jadi engineer..jangan give up

Dianaa said...

eh kita sama. anak sulung dari 4 adik beradik ^^
eh eh, Krabi Island lawa ohhhh

aqumad.com said...

errr..

Budak Kampung said...

amik field pe dlm eng?

kisah si dairy said...

ade sedikit persamaan skit jer..

Alynn Nyzaa said...

ada sedikit persamaan...:)
huhu..x sangka abg hery minat shopping :D

Hazmin Hamudin said...

Baru tau ni.. Elok jugak kena tag macam ni kan.

miz ruha said...

hery suka shopping ye... suka juga kumpul paper bag yang comel2... :)

Azham Vsvc said...

hahaha....menarik gak eyh fakta pasal diri kau ni huhuhuhu

sabella mohamad said...

berat abg hairy 43 ja ? gila ringann !! :O

KorN said...

perhhh nasi goreng cendawan... febret aku tuh.. tapi nk cter sket ni.. dlu aku pernah order nasi goreng cendawan.. bila smpai tu, perhh memang menyelerakan lah... bila rasa sesuap, menusuk qolbu sedap nya.. apa lagi, bersuap2 lah aku makan dgn lahap nya.. ntah mcm mane aku leh perasan ade bende gerak2 kat cendawan tu,, skali beleh2, ulat hidup lagi bergerak2... pastu belek2 cendawan lain gak, ade jgk lagik ulat.. lepas pada tuh, sumpah aku xnak makan dah nsi goreng cendawa...

p/s : aku harap nanti bila ko nak order makanan ni, ko akan ingt ulat2 yag aku sebut ni.. (ahahaha, jaha giler p/s aku ni)
p/s 2 : apahal pnjg sgt komen yg ni... kalo aku tau pnjg, aku buat entry pon xpe... grrr

Si Matatajam said...

Banyak gak persamaan ngan akak..he he

Mimie Najib said...

oo..tu kisah dia rupanya..hehe..eh, boleh pinjam nama adik pula eh..hik3..

bnyk persamaan juga with me.. mngkin kebetulan kan.. :)

kinara kinatara said...

okeyhlah okeyh lah...

listen listen listen let me speak...huhu...

banyak jugak lah persamaan terutama yang tang anak sulung ngan tomyam pedas 2..yumi yumi..:)

MaYa MustWany said...

bagus...jadi diri sendiri..hati akan happy right? :)

QasehnyaRania said...

oo..baru tahu gabungan nama dgn adik rupenya.ingt nama sendiri..hihi

tu la selalu nampak pic muka siyes je ;)

ciksu join juga
http://lobaksusue.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html

Fiqa Nsz said...

Ha.. Yg first tu rupanya hazwan nama adik. Tu pasal pelik nama zulhairy mana dtg hazwan tu. Btw mmg sedap nama hazwan hairy tu. Hee ^^
P/s: yg no 10 tu sama. Hee
Teringin nk tgok gmbar hery senyum. Ekeke

Phat said...

size lebih kurang aku bro tp aku berat lg hihi