Thursday, January 3, 2013

KUTIPAN FILEM PALING TINGGI 2012


KUTIPAN FILEM PALING TINGGI 2012

Sebelum ni entry mengenai kutipan filem paling rendah 2012, yang belum tahu lagi boleh klik SINI

 

Untuk entry kali ni nak share plak kat korang kutipan filem paling tinggi 2012. Bagaimanapun kutipan filem untuk tahun 2012 tidak dapat di tandingi dengan filem-filem hebat tahun 2011.

1. Adnan Sempit 2
    RM6.82 juta

2. Bohsia Jalan Kembali
    RM4.98 Juta

3. Mael Lambung
    RM4.88 Juta

4. Istanbul Aku Datang
    RM3.58 Juta

5. Hantu Gangster
    RM3.45 Juta

6. Hantu Kapchai
    RM3.19 Juta

7. Aku Terima Nikahnya
    RM2.75 Juta

8. Bujang Terlajak
    RM2.6 Juta

9. Jangan Pandang-pandang
    RM2.51 Juta

10. 8 Jam
      RM2.3 Juta


P/S : No 4 ja aku tengok tu pun astro first..ahks

39 comments:

trah zain said...

pergh,, tu tak termasuk lagi dengan yg beli cetak rompak... nampak mcm filem yg ada sense of humour lagi digemari kan?

Jiwa Lara said...

semua dh tengok..not bad la.. :)

Afasz said...

mak aiiiiii ... berjuta juta lemon ek

Remy hazza said...

dlm byk2 tu...remy pilih istanbul aku datang...sweet sangat cerita dia......

Siti Rohaida Yusof said...

zaman2 remaja dulu rajin ler dok terjah wayang ..lanie da xde maknenyer sbb husband bukan kaki wayag..haha

ELeEa said...

nak tgk yg no 3...tp xbkesempatan
huhuhu

Mira Adzlia said...

hoho..taun ni cerita ape pulak yg best kan....mungkin cite adnan menyempit kah...atau adnan tersepit...atau adnan semprit..sama2 kita saksikan..eh..eh..hahaha

Ikhwan Suhaimi said...

ade few je suke...

Syuhada Salleh said...

kbanyakan filem nie sumenye dah tgk, tp tgk kat laptop je..hehe

PaPa Blogger said...

semua aku tengok... download je.. tu pon wife yang paksa download.. hahahaha

kak nora said...

bunda jarang gi panggung..tunggu n tengok kat tv jer..

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy....semuanya mmg best2 cite nyer...:)

hnahdy said...

8 jam? xpernah tengpl plak. cmna bleh xtau ni.hehe

afzalsukasuki said...

kebanyakannya filem david teoh.pacik kayooo~

Dianaa said...

yg first and last tu cerita best :D suka dengan SS brlakon :D

Maisarah Azmi said...

Istambul Aku Datang nombor 4? not bad la kan

Kesuma Angsana said...

mmg bestlah

combi said...

wuhuuuuu..support citer mlayu !! :D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

istanbul aku datang no4 erk.

Izzati Suhaide said...

ermm, kbanyakan nye dh tgk..yg x tgk 3, 5 n 10 jerr..tp yg lain tu tgk kat lptop jerrr..ok la citer dia..plg best aku terima nikah nya..he3.. :D

hafiz hafizol said...

bagi aku, ade jugak la cite yg x patut dapat kutipan tggi sbb x best.. kahkah.. cite hantu gester tu entah ape la cite dia.. tapi x tau ah pulak kalau ada yg suka. depends ah kan.

Orga said...

tak de satu pun aku pergi tengok dekat wayang, hm~...kebanyakan layan dekat utube jer, tu pun wife aku yang paksa...

Si Matatajam said...

Dasat yek penangan adnan sempit

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, adnan sempit 2. terbaik arr (Y) :D

Cik Nur said...

Heee..samalah..nur pun tgk istanbul aku dtg tu je..
pastu terus teringin nak ke istanbul..cantikk...
dan disebabkan filem tu juga nur tiba2 teringin maggi asam laksa...
hahhaha

Princess Syazliyana said...

yay adnan sempit tertinggi! my kak yongg :D ohyeah~~ *chicken dance* hahaha istanbul aku dtg pun besttt ohh

NIA SI DRUMSTICK said...

waaa!!no 7!!..aku terima nikah nya..aaa!!suka..ahahaha..stress..grr

ctk said...

oh...tinggi jugak kutipan dorg ni....patut la rmai yang download...hantu gangster n kapcai je ct xtengok lg...hohoho

boni kacak said...

aku tak sempat lagi tgk adnan sempit 2 tu.. nak kena tengok ni..hehehe

Mrs Velentine said...

hantu gengster x tengok lagi

Cik Pensil said...

tudia banyaknya adnan sempit 2 .

Dkna Abza said...

kebanyakan filem ni dkna tgk kat astro jer hehehee

ayut said...

eh3x..hery tgk no 4 la...hahaha :p
semua tgk tp download ajer..huhu..ni klu org perfileman tahu ni ada kena kang..asyik download je kejenya...hahaha

ayut said...

done taylor college gan digi prepaid

AyueJean said...

Semua hasil kutipan, takde 1 pun dari akak....
Maknenya memang tak gi tengok movie...
Hehhehehe....

kinara kinatara said...

kebanyakkan nya dah tengok:)

huhu..banyak jugak yang best tapi yang 8 jam 2 tengok separuh je..jemu..

Cik Rongoks Ika said...

istanbul aku datang la best ^^

HanaNabihah said...

Hoho. Istanbul aku datang mmg best! Sweet sgt. Jom pegi Istanbul! hehe

shidaR said...

saheizy sam terbaik ^_^