Friday, March 23, 2012

HOTEL TERTINGGI DI DUNIA

Arini terasa cam nak mencari-cari apa yang menarik dekat hongkong plak maklumlah berangan nak pegi hongkong kan tp xdapat2 lagi pun bila ntah nak sampai situ..xpe suatu ari nanti aku pasti jejak bumi hongkong tuh.Belek punya belek terjumpa lah hotel Ritz Carlton HongKong yg merupakan hotel paling tinggi didunia..
RITZ CARLTON HONGKONG
CAFE 
BAR & ITALIAN RESTAURAN 
SWIMMING POOL
RUANG REHAT
The Ritz Carlton HongKong akan menjadi tempat paling mahal diantra hotel2 lain yang menawarkan harga bermula dari SGD $ 6000 semalam untuk bilik deluxe.Pengunjung juga dapat menikmati dua kemudahan seperti bar tertinggi di dunia dan kolam renang yang mempunyai LCD diatas agar pengunjung dapat melihat sambil menikmati kehangatan air panas.Ketinggian hotel ini adalah 890 meter dan mempunyai 118 tingkat..

p/s: bila lah dapat pegi nih tp mampu ke nak stay kat hotel yg mahal giler nih..hehe

18 comments:

miss Z said...

cantikla...tp harga mahal la..huhuhu

PERLU KE ‘BLOGWALKING’

mamavogue said...

hihi awak teringin ke hongkong ye dik. actual cost x mahal pun kecuali la awak nak duk hotel ritz tuh :) tp kalau nak jln2, hongkong mmg best!

are_lin@yu said...

jauh nun..hehe..kt Malaysia tak da lg kot..;-)

hairy said...

@mizz Z:HEHE dlm malaysia pun xpegi lagi kat BB tuh jer..haha...tq follow..slmt berblogging blogwalking tu penting..

hairy said...

@mamavouge: teringin nak g disneyland hongkong ja..hehe..xmampu lah kak htel2 katt mesia pun yg biasa2 ja klo nak stay..haha

hairy said...

@are_lin :kat mlaysia ade hotel ni area bukit bintang tp yg tertinggi xtahu then swimming pool dia kat bwah ja.. :p

Pezol Stylez said...

jum jenjalan hongkong...

Nyna said...

smartlah hotel ni kalau kat malaysia ada kan bagos ,hehe

❖ FS ❖ said...

Ohsemmmmmm ! Harga mesti mahal tapi berpatutan lah dengan tempat cengginie .

hairy said...

@pezol: jum2 ggu kaya dulu..hehe

hairy said...

@nyna: ada nama hotel ni at BB tp x seebat nih :p

hairy said...

@fs:mesti!! mahal sgt ok...hehe tq erk..

MaYa MustWany said...

1 malam ntah berapa la kan harga nya kan..grrr..


ehh nampak kolam tuh terus ketaq lutut..hahah

Cik Purple Pinkypuff said...

wah bestnye.. teringin gak nak tinggal kat hotel nih.. hihi

Nurfara Hani said...

orang kaye2 je boley pergi..

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...wah !!! bestnya kalau dpt duduk hotel ni...:)

Si Matatajam said...

Ishk gayat la..tak sanggup nak tgk kat bawah kalau bleh duk kat hotel tu..

Si Matatajam said...

Bagi akak, swimming pool tu yg best..