Saturday, October 8, 2011

KASIH SEORANG ABAH

kejap td mesej kat abah cmni " abah nak duit"
then 2 minit kemudian abah call terus...
mcm ni dialog dia...
abah: abg long nak bp?abah tgh keja nih....xlh pegi skrg..
aku: owh sory along ingt abah cuti....xdelah abg long nk 2ratus ja nk beli brg sikit...boleh kan abah?
abah: oooo nk beli brg ape?boleh lah knpa xboleh plak...
aku: *terpikir2..."betul ke abah aku nih?xpnh2 cmni abah aku bila aku mintak duit...aku pn tya lah...serius ke abah?
abah: yealaa abah tgh kja nih nnti ptg abah msukan 4oo kat abg long dlm kul 5 ke...
aku: *terpinga2 xtau nk ckp ape sbb terkejut sgt2 aabah aku ni demam ke?klo slalu aku mntak 50 ja dh mcm mntk 500..hahaah
abah: ok lah abah nk keja ni along kat KL tu jgn nk merempit sgt lah tau dok umh ja...
aku: terus gelak besar snyum lebar..hahah
abah: jga dri assalmualaikum...
aku: wasalam

aku rasa mcm mimpi sgt2 tgharini betul ke abah aku td..bersyukur bila dpt abah yg nmpk grang tp syg beliau kat aku sgt2 rsa cm nak nangis ja...sobsob
abah n mak abg long sayang sgt2 kat korang...
miss u xsbar nk balik penang nk peluk cium mak abah... ~_~

11 comments:

TiMbAHiJaU said...

*senyum lebar sambil teringat-ingat mak ayah saat baca entri ni* :D

dalam hati:untung la tuan punya blog ni :P

hairy said...

hahaha meksih timbahijau sudi bca....hehe....
untung lah arini..let go mid valley jum >_<

Pezol Stylez said...

wahhhh...best nye..huhu

TiMbAHiJaU said...

haha...balik dr mid valley boleh pulak buat entri pasal shopping di mid valley :P snap gambar banyak-banyak ye,post kat sini :P ahaks~~

hairy said...

pezol! best kjap ja bro pastu dh xbest dah bila dh xde pape..hahahaha

hairy said...

timbahijau:alamak xdan nk snap pic lah...cmna nk wat entry nih..hahaha...

TiMbAHiJaU said...

itulah,syok sangat shopping.untung la.haha..

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...itulah pengorbanan seorang bapa nampak garang tapi hati x...:)

Pinky Aina said...

ayah mana tak sayang anak?

Pinky Aina said...

ayah mana tak sayang anak?

inche hlovate said...

aceceh..dah lame tak minta duit kat ayah sya la..tetbe mcm terniat nk minta haha