Thursday, October 27, 2011

KISAH AKU DAN ORG ARAB

kemain kan title kat atas tuh "kisah aku dan org arab dlm bas"hahaha..haaa be positif otak tu ea.aku nak cerita serba sedikit lah kisah yg berlaku smlm bila aku dalam bas menuju pulang ke ibukota*erghh skema nk mampos ayt..haha
okey kmbali ke title entry ni semula.semalam petang dlm pukul 5 cmtuhlah sibuk2 otw balik KL ngn bas then naik lah bas tuh aku dok sebelah pasangan arab nih.aku single seat lah mn ade seat smpai 3..hehe
mula2 naik tuh dorg dah terjaga dri tidur maklumlah dorg naik dari pulau aku dri tanah besar so dorg hanya senyum ja kat aku then aku pn lempar lah senyuman yg agk over kat dorg..hahaa
pastu terus dorg tdr semula aku pn dgr2 lah lagu smbil msj ngn yg tersayang!!opssss dan lagi..miahahaha..(lawak jer) aku tdr lah juga smbil layan lagu KESETIAN..miahahaha
then selepas 2 jam perjalanan tuh singgah kat rnr gua tempurung suma pn turun lah aku sibuk2 lah trun g toilet giler ujn spnjg jalan sejuk doe.hehe
bila naik bas tuh bermulalah kisah antara aku dan org arab nih..
dialog cmni..

arab: hi handsome boy
aku : (terpinga2 ansem ke aku nih?nsb xde cermin klo x dh lma aku amik tgk muka..miahaha.padhal serbut gila aku time tuh..
arab: (smbil2 tunjuk keropok udang) you want to eat?
aku : (dlm ati alamak matilah aku cmni cmna aku nk speaking2 nnti klo smbg lma nih nerbes seh) sokay sir i have eaten tq for the request..(baik pulak dorg ni nk bg2 mkanan takut aku xamik kang ckp rkyat mesia sombong lak..hehe)
arab : sokay2 take this n eat i give u..(dgn gaya yg sgoh2 tuh nk bg)
aku :alahai cmna nih..terpksa juga aku amik..
arab : how long much longer to reach to KL?
aku : sesimple ja jwb..mayb 2 hour..
arab : okey tq.u come from whre?
aku : frm penang going back to kl coz i work there.n u sir?(sbuk2 jga aku nk tya kannnn!! pdhal speaking ketar2..hahaha
arab : we from saudia arabia recentlyl return frm a holiday near the langkwi n penang but now going to KL for the this week before go back to saudi arabia.
aku : owh okey sir hepy holiday in malaysia.(mls aku nk ckp dah sbb ngtuk sgt sjuk plak)haha
arab : bini dia smbil2 senyum then smbung rest balik..
aku pn smbung lah tdr semula dgr2 lagu pe yg patut then tetiba sjam kemudian dia bg bg aku coklat plak..alamak!!
bg coklat plak dah cmna nih terpksa lah aku amik juga(dlm hati ni ish betul ker nih takut betul aku klo kena pukau ke abis miskin aku..hahaha)yeala kan skrg ni mcm2 hal jd kan sna sni bnyi pasal pukau ni so kna lah jga2 bkn nk provokasi dorg tp berjaga2 itu penting kata seseorg kat aku..hahaha..tapi aku amik juga lah xmkn pn coklat tuh..lps dh smpai kl bru aku makan..baik betul lah psgn arab ni xtau apa sbb dorg cmtu..aku xde pn ckp2 ngn dorg sgt just senyum ja yg mampu..hehehe..so dh smpai kl dorg say kat aku hai hnsome boy nice to meet u..aku pn ckp lah balik nice to meet you to n have a nice holiday in malaysia...

okey sekian saja potpet2 aku kat entry arini ade juga modal nk update..haha
p/s: lemparkan lah senyuman anda dimana sja anda berada walaupn dgn spa anda senyum kerna dgn senyuman boleh buat orang lain bhgia n senang ngn kita if senyuman anda cute mampu tarik perhatian seseorg..gituuuuu!!! miahahahaha

11 comments:

M said...

hi handsome boy!!!!
bleh jd tourist guide la lps nie hehehe

Khairiz said...

pak arab memang macm tu, dia suka puji org malaysia..huhu...mengikut pengelaman la mmg camtu hehehe..dia suka bergaul ngn org malaysia, tapi org kita ni x nk, metang2 depa ni org asing la katakan....

hairy said...

m:hahaha byk lah speaking pn nth ape2.,..hahaha

hairy said...

khairiz:hehehe yea ker..ptt lah senyum xmau2...smpai malu di buatnya..hahaha...nsb lah sya ni jns rmai skit senyum n smbg2 juga lah...heheh

azah87 said...

miahahahaha...miaoooo... :P
ok per speaking tu..
tak ok pon kira ok la jugak kan..
cOz brani speaking..hehe..

hairy said...

azah:hahahah np yg miaooo tuh..hahaha :p
okey lah sgt kan mcm tuh sesimple ja sudh lah...sbb dorg ckp laju so xphm sgt...hahaha...hdup kna brni walaupn gugup..hahah :P

Pezol Stylez said...

kalau aku ade jupe org arab..aku da speak arabic kot...haha

hairy said...

@pezol:hahahah memntang pndai ckp...xpa2 trun ilmu skit..haha

F U N F A B U L O S I T Y said...

senyum seindah suria...hehe

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...berbudi bahasa amalan budaya kita kan...:)

inche hlovate said...

kalo semua org kat manusia ramah macm hang kompem ramai yg dtg sini