Friday, October 14, 2011

KESIAN MAKCIK NI

haa kat entry kali ni nak tunjuk serba sedikit perjalanan warga kota ke tempat kerja demi mncari sesuap nasi...termasuk aku lah...hehe
klau dekat KL ni ramai pekerja bila ke tempat kerja mereka akan memilih public transport sbbnya senang lah kan, kata lain xpayah nak tempuh jem yg gila2 tuh then save minyak..hehe
aku pun sama la
h pilih public transport juga save baget sikit xyah nak pening2 kepala pikir pasal jem da..
tp public transport pn jem tau...jem apa ya??
jem ngan m
anusia yg berpusu2 balik keja bila time kemuncak..haaaa aku pilih train ktm tuk ke tempat kerja so mcm2 lah aku akan lihat ramai gelagat manusia...bila time balik punya lah ramai manusia akn berebut2 masuk dalam coach smpai padat lah xkira lahh pmpn ke laki ke hntam saja himpit2..msing2 dh xde sifat belas kasihan dah janji dapat balik dan ruang tuk masuk.
sempat juga aku sna
p gmbar dlm train tuh melihat gelagat makcik sorang ni..kesian doe!!nk bg duduk pn aku pn sma cm beliau berdiri juga...hehehe
apa boleh wat kan tgk saja lah yg boleh pn..
demi nak menyara anak2 bkn aku erk sbb aku msih single..
pengrbanan sesorang ibu yg k
ena berasak2 dengan orang rmai untuk kembali pulang ke rumah bila dah abis kerja..kalo aku jadi anak makcik ni msti aku sedih dan xsggup nak tgk mak aku cmni bersusah payah dgn suma nih .aku harap lah kalo sesapa ada mak yg situasi cmni hargai lah mak korang buat lah yg terbaik untuk mereka tgk betapa susahnya mereka tuk bg kita makan,sara hidup,belajar.
jum tgk gelagak makcik ni... (kalo ni mak sapa2 sory erk sbb aku wat entry ni kesian sgt klo makcik ni mak aku)

(ha tgk keletihan makcik ni berasak2 dlm train..hehe)

(sbb busuk kot tu yg macik ni tutup hidung..hehe)

tadaaa kat sini lah hari2 aku naik n turun nk ke tempat keja..hehehe

okey sekian saja entry kali ni...kita sbgai anak2 if ada mak yg bersusah payah kerja smpai blik mcm ni haruslah hargai beliau sgt2..beringatlah suma yg dilakukan oleh ayah dan mak tuk masa depan anak2.stu ja yg dorang nak tgk kita berjaya dlam hidup..
mak abah i love u so much ~_~

6 comments:

Khairiz said...

itu la susah payah nya nk mencari rezeki ni kan?? macam2 halangan dan dugaan harus kita hadapi dalam hidup ni, macam khai jarang sangat guna public transport ni, coz umah jauh ngn stesen hehe...tu terpaksa ulang alik ngn keta...hari2 ambil masa 1 or 2 jam nk smpai ke opis, walhal 5 min je lau hari minggu..hehehe

M said...

itulah... ank2 skrg ni perlu hargai sgt2 pengorbanan ibu bapa... bukan senang nak cri duit...

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...betul tu hargailah ibu bapa yer...:)

Pinky Aina said...

Kecian. la tgok nanges dlu bila ingt pgobanan ibu bapa

Si Matatajam said...

Sebab tu la kita kena hargai pengorbanan ibu kita...

inche hlovate said...

pent sgt mak cik tu..sya pun naik public transport..RM 1.40 pergi dan blik untuk 1 hari..