Wednesday, October 12, 2011

PENDAPAT AKU


(merenung smbil create ^_^)

Sebenarnya bukan susah sangat kita nak kecapi kebahagiaan kalau kena pada caranya,apa yang susah adalah mencari pasangan yang saling memahami antara satu sama lain,bertolak ansur dan tak pentingkan diri sendiri baru lah hubungan akan berkekalan tanpa ada persaan untuk bergaduh.kita kena pikir segalanya bukan pikir untuk diri kita sendiri je kita kena pikir untuk pasangan kita juga then kita bincang elok2 buat keputusan atas persetujuan bersama dgn cara ni barulah kita x melukakn hati org yang kita sayang barulah hidup harmoni dalam dunia percintaan ini.jika kita bercinta jarah jauh itu bukan stu halangan untuk kita mengukuhkan hubangan ini dengan berpegang pada prinsip ini insyaallah kita akan bahagia dgn org yg kita sayang iaitu percaya pada pasangn kita.keikhlasan,kejujuran dan kepercayaan terhadap pasangan masing2 amat penting bg mengukuhkan ikatan yg kita sendiri bina untuk diri kita.dalam hubungan percintaan ini amat penting adalah kita kena respek pda pasangan kita msdnya apa bnda yg dia wat kita kena hormat n tya dgn elok2..yea zmn srkrg ni org suka msj kn?klo lah kita tgh bercinta msj tu mmg xkn lepas dri tangn right?tp kita perlulah respek klo lah pasngn kita tu keje ke ade tggungjwb yg perlu dilaksanakn or ade komitmen ke yg nak kena wat jd seseorg itu xdpt nk bg apa yg kita mahu..kalo sesorg tu suka msj then if pasangn kita tu lmbat msj msti kita akan mrh kn?xperlulah smpai mcm tu skli kita kena pkir ati dan persaan pasangn kita tu myb dia ade keja nk kena buat or tgh berkerja sbb punca dia balas msj lmbt..kalo kita betul2 sayang kat pasangn kita xperlulah nk marah2 ckp "knpa blas lmbat"sdgkn kita tau pasgn kita tu tgh keja or stdy...xbermakna kalo xmsj kat pasangn kita tu dia xsayangkan kita kan...klo ati ngn persaan tuh dah sayang xperlu lah risau akan dia cuma kita kena thing positif ja terhadap pasgn kita jgn pkir bukan2 kerna pikir bukan2 tu lah akan mngkibatkn keretakan dalam hubungan..kita harus pandang kehadapan pikir secara logik sbb masing2 dah tua kn..hahahah

haaa!!!amcm okey x pendapat aku?lain org lain pendpat kan so aku nk kgsi serba sedikit yg aku tau nih...klo rsa xok sila bg komen okey kita ubah bg mnrik..hehe


12 comments:

.: iEyLa :. said...

sayang xsemestinye kite perlu mengongkong... ;)

hairy said...

ieyla:yeahh!!!tu lah msd sya..ngee..tq sudi jnguk..folow anda :p

c genk bah ne said...

nice entri..
tp lagi bagus kalau buat perenggan..
cadangan genk je ^^

hairy said...

c gen bah ne:hehehe..masih2 bca...eh xde cdgn yg membina nnti sya edit ok...kongsi2 kn cdgn xslh :-)

Mish AngAh said...

erm...that's right..=)

hairy said...

HEHEHE TQ FOLOW..FOLOW U BACK

Ain Zulaikha said...

tu lah , bila da ada pasangan ni, dua2 hati kena jaga. keadilan tu kena ada. n menyakitkan hati. hahahhahha ok ok dah tu je my opinion hehhehe

Pezol Stylez said...

sangat setuju dengan pendapat aie ni....saling mmpercayai antara 1 sma lain adalah kuci utama dlm mengekalkan hubungan yg harmoni..;p

hairy said...

pezol:yeahh!! good tu lah yg penting dlm hubungan walaupn jauh xde alasan kan..jauh dimta dkt dhati... :-)

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...lain orang lain ragamnya kena juga tahu...:)

Si Matatajam said...

Akak setuju ngan ko dik... Kalau kita terlalu mengongkong pun nnt org cepat rimas dan meluat kat kita nnt..mula2 ok la, Tp lama2?hrmmmmm...

inche hlovate said...

betul2..kalo dah org tu busy nak msj cm mne..kalo syg cuba memahmi pasgn tu