Friday, October 21, 2011

UNTONG BADAN

UNTONGLAH!!!
sekarang suma org cakap mcm tuh kan?berUNTUNG sgt bila dpt something.
so skrg ni aku plak nak say UNTONGLAH..haha
ehh sbb pe plak aku nak sebut bnda nih?haaa anda msih ingt lagi entry semalam "haa baru nak nyesal!!!padam muka"
ingt x??msti xingtkan sbb korang xbca entry smlm.hahah..klo yg baca tuh msti tau sbb pe?sbb aku berdialog ngn bos lah pasl booking ticket flight..
pagi ni aku nak senyum lebar sbb aku terasa berUNTONG sgt..haha
haa mari lah tgk dialog sbb pe aku cakap UNTONG2 nih..

kul 9.00
kring3..
tapi arini lewat sikt dan juga kebas duduk..hahaha

aku : hello selamat pagi cawangan pengurusan *******
bos : selamat pagi hairy,saya ni tuan haji..
aku: yea tuan haji..
bos : sila masuk bilik saya sekejap...
aku: baik bos!!
jalan lah masuk bilik beliau ngn persaan yg debar2 ni sbb slalu xdenya bos pggl..
aku: tok2 asslamualaikum tuan haji..
bos : waalaikusalam..sila duduk
aku : terima kasih.
bos: dah sarapan ker hairy?
aku: - baiklah bos aku pg ni xpnh2 tya pn-dah tuan makan nasi lemak pagi td.._dgn skema jawapn aku-hahaha ada apa2 boleh saya bantu?
bos : xde pape saya nk bncang ngn kamo satu hal..
aku :
bos : kamu 14-15 november time sya metting kat terengganu kamo ade opis?
aku : aha ada kan time tu isnin n selasa
bos : ooo okey.saya nak bawa kamu skali pergi ikut meeting dkt terenggnu tu kamo nak?
aku : haaa?betul ka bos?-tersenyum lebar aku- hahaha
bos : yeala nnti kat sana boleh bntu sya n pegawai lain..
aku : tercengang2 xtau nak jwb mcm mna sbb malas nk ikut dok opis blh ngulor..haha
bos : nak ke x?
aku: erm xtau lah bos klo sya dok opis cmna?
bos : boleh tp xde keja nak buat so better ikut saya..
aku : nak pergi naik ape bos?
bos : naik FLIGHT ngn sya n pegawai lain lah...
aku : haaaa?hahaha...betul ker?-lagi senyum-haha
bos : yea la mggu dpn sya bg kata putus then kamu booking flight ke sana pasl byaran tuh jgn risau suma di byr oleh jabatan...
aku : baik2 bos sya terima ja memna...-fuhhhhh-
bos : okey tuh saja tggu mmgu dpn jwpn dri sya..
aku :baik bos..sya kuar dulu smbung wat keja -padahal xde keja- hahaha
bos :okey..
terus berjalan keluar ke tempat duduk dgn persaan penuh gembira senyum macam nak tercabut mulut2..hahahaa...tp aku xtau nak buat keputsan nak pegi ka x..cmna erk klo korang nak ke x??

21 comments:

M said...

untung ker???? untung dpt nek flight jer kot... pastu kena wt keja... hahaha untung jd bos :p

Khairiz said...

utung org itu hahha...good

hairy said...

M:yea kot untung..hahaha..pastu dpt jejln kat sna..untong lah tuh..hahaha

hairy said...

khairiz:hahaha..rezeki nmnya...jum untong2 skli..haha :p

M said...

dpt jln2 free mmg untung... nak ikot bleh huhuhu

Asilah Azhar said...

UNTUNG yer dye...

TiMbAHiJaU said...

pergi ler ;) rezeki jangan ditolak.bos dah sorongkan bantal, amek jer :P untung-untung bole shpping sekali :o

Pezol Stylez said...

jeles ni..dpt g ganu...kirim kepok lekoq...haha

hairy said...

@ASILAH:hehehe untung skit ja kna baik2 ngn bos...hahah

hairy said...

@timbahijau:heheh tu lah psl kn tp cm xbst ja set2 org tua..hahaha..shopping pe?kopok lekor :p

hairy said...

pezol:hahaha jum pegi nak?shooping sna..hehe

Pezol Stylez said...

nakkk...pulau byk kat ganu..kite g sne ek..hairi banje..hihi

hairy said...

jum!!! hery blnja guna duit pezol ok deal taw!! hahaha...pulau perhentian :-)

TiMbAHiJaU said...

kopok lekor pun boleh :D untung-untung kenyang perut...heee

meeting katne?habis meeting jenjalan la kat desa murni ke...pasar-hape-entah-namanya-tak-ingatlah (pasar payang kot.heheh)

haaaa, bestnya dapat jalan-jalan,terbang-terbang :P

Pezol Stylez said...

jummmmmm....hihi

khairul said...

TQ folo...sy pekena neskepe jap kt sini

Epy Ain said...

trg best !! =)

Nurfara Hani said...

mane ek dapat perkataan untunglah tuh?

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...beruntungnya dpt seorg bos yg baik mcm tu...:)

Si Matatajam said...

Untung badan tu... Kl akak terima ja..

inche hlovate said...

okay la tu bos ajak..pergi je..keje pun keje la