Thursday, October 20, 2011

KEKESALAN

alahai menyesal pulak sekarang ni.knpa erk?sebab xbelajar pandai2 dulu memain ja banyak skrang baru lah nak nyesal..sebab ape plak merungut nih??nak tau ke?ishh xmalunya aku tanya kan nevermine kalo xnak tau pn aku nak gak cerita..hahaha..pasal kerja lah sekarang ni pasal ape plak kan dah stat keja so keja lah jadi masalah plak..tapi suma orang kena kerja kan nak cari rezeki xkan nak dok goyang kat umah jer kalau ade org spedo xpe gak..opssss!!! hahaaha
okey2 dahhh hairy xmau melalut jauh2 teruskan entry ni saja..
menyesal pun xde gunanya dah sekarang ni redha aja lah apa yg di beri nak buat camna kan kalau itu dah takdirnya.
sabar saja tempuh segala dugaan ni.kalau boleh lah undur masa aku nak ja undur putar2 segala pastu belajar pandai2. kalau pndai nnti dh keja dapat lah pangkat besar2 boleh buat apa saja kita suka..wahhhh niat xlh blah..haha
xdelah macam bos aku nih best ja tgk dia gaji bsar2 then keja pn xbnyak sangat dia cuma amik cop pastu bg kat aku so spa yg kena wat kja?haaaa spa lgi aku lah org bwahan..hahaha
situasi aku bila berdialog ngn bos semalam pasal nak booking flight untuk beliau.

kul 830 pagi..
masuk2 keja bru nak duduk atas kerusi kebas pn xlagi phone bunyi..
kring3..hahaha
aku: hello selamat pagi cawangan pengurusan *******..
bos: slmat pagi.dah masuk keja ke hery?
aku: < dlm hati> kalo aku xmsuk cmna aku angkat phone call ni?bos aku ni pn..
dah bos bru ja sampai..
bos: masuk bilik saya sekejap ade hal urgent nak kena setel..
aku: baik bos..
dengan pntas xdan nk sarapan terus melulu masuk cm nmpk hntu ke bilik bos..
bos : okey hery sila duduk..
aku: terima kasih bos..ada ape yg boleh saya bntu?
bos :macam ni kamu tolong booking tiket flight untuk semua pegawai ke metting nnti boleh?kamu tau camna nak booking?
aku: boleh bos tau sgt...haha
bos: okey bagus kamu uruskan arini juga sebab nak submit arini juga..
aku : boleh bos..
terus keluar pegi tempat duduk buka tenet terus search airasia.
gigih nih buat tempahan untuk semua pegawai dah lah suma xsama tarikh ade lmbat ade awal mcm2 lah berusaha search..pastu tulis segala form booking tuk submit kat kewangan pe suma dh print siap2 dah ni pastu masuk bilik bos nak antar..then ni dialog seterusnya.!!

aku:bos dah siap dah
bos : bagi saya tgk sebelum submit..
aku : okey ni form n sgla maklumat yg bos nak.
tetiber!!
bos : hery saya xnak naik AIRASIA saya nak naik MAS.
aku : haaa??td pgwai cakap airasia so saya buat air asia..
bos :saya tau tp saya xnak saya nak MAS..
aku: okey bos sya buat semula
bos : booking BUSINESS CLASS ok alang2!
aku: wahh bos ni..kerlasss sgt..hahaha
aku: baik bos

p/s: belajar lah rajin2 bila time belajar manfaatkan segala ilmu untuk berjaya dlam hidup bila kita dah keja nanti baru kita akan tau betapa pentingnya ilmu.belajar lah untuk diri sendiri agar kita boleh berada di tempat bos aku pada satu ari nanti..kerja kena ikhlas dan senyum so aku xkesah just nak kongsi bgaimana kerja bila kita di bawah..
......

13 comments:

TiMbAHiJaU said...

haha..cerita booking flight ni teringat cerita awan dania.haha.melalut pulak komen ni.maap yer en.hery :P

aku pon dah pernah kena kes cmni, time keje part time dolu-dolu :o nasib bos baik.haha

hairy said...

@TIMBAHIJAU: EH lma xnmpk dia lah...ingt xde..asl xlh komen kat blog anda ya?
well nk wat cmna kja kan so ikut ja lah..tp bos baik tau..hahahaha...neway hepy birthday ya..xdan wish kat fb..

TiMbAHiJaU said...

haha.ade aje,cuma tak on9 sgt skrg ;)

untunglahh bos baik ;) kim salam kat bos baik tuu :P

hairy said...

haha...untung sgt!! kot lah dia ajk ke best gak..hahaha....insyaalah!dh kwin dah...hahahah...

TiMbAHiJaU said...

haha..alhamdulillah dah kawen ;)

tak boleh komen kat blog?heh?

hairy said...

dlm hati ala melepas..hahahaha
aha xblh np nth!...
blogwalking mlm ja blh..hehehe

TiMbAHiJaU said...

dlm ati melepas?ahahah habis jatuh berderai-derai ayaq mata ni :P

Pezol Stylez said...

kerlas sgt kje ko hairi

hairy said...

@timbahijau:hahaha....rugi2...ahks :p

hairy said...

@pezol:ahks...tp gji sikit cmna? sobsob

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...betul tu kerja kenalah ikhlas baru boleh berjaya...;)

Si Matatajam said...

Wah memang kurlass la bos tu dik...

inche hlovate said...

sama la kita..rse mcm nk msuk sekolh semula n blja pndai2